blog shbarcelona español   blog shbarcelona français   blog shbarcelona english   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona   blog shbarcelona   blog shbarcelona
Exposicions

10 ANYS SENSE EN FLOQUET DE NEU

Pisos de lloguer a Barcelona
Escrit per Mercedes

Durant 37 anys, l’únic exemplar de goril·la albí conegut  al món va viure a Barcelona, al Parc Zoològic situat al Parc de la Ciutadella.

El març de 1967, es va publicar un article sobre aquest  goril·la a la revista del National Geographic titulat Snowflake, i així va quedar batejat com a Floquet de Neu en l’idioma de la ciutat on va tenir la seva residencia durant tants anys (en castellà Copito de Nieve, com també és molt conegut).  Des d’aleshores fou admirat per milions de persones vingudes d’arreu del món, que no volgueren perdre l’oportunitat de contemplar quelcom fantàsticament únic.

En Floquet  va néixer a Río Muni, a la Guinea Equatorial, i el trobaren uns camperols que caçaven a la guineana Selva de Nko, i l’anomenaren Nfumu ngui, que significa goril·la blanc en la llengua fang, i el varen vendre al professor Josep  Sabater i Pi, llavors conservador del Centre d’Experimentació Zoològica d’Ikunde de l’Ajuntament de Barcelona, com a dependència del Zoo de Barcelona.  El preu acordat va ser de 15.000 pessetes. El professor el portà a Barcelona en 1966 i un any després protagonitzà la portada del National Geographic que li donà fama internacional, convertint-se en una icona de la ciutat de Barcelona.

Del 16 al 24 del Novembre propvinent, el Zoo de Barcelona dedicarà la setmana a la memòria d’en Floquet, per commemorar el dècim aniversari de la seva mort.  Es realitzaran nombroses activitats per sensibilitzar al públic sobre les amenaces que afecten els primats.   I segons ha anunciat avui la Fundació del Zoo, durant el cap de setmana del 23 i 24 de Novembre s’organitzarà una jornada de portes obertes a l’espai de l‘exposició “10 anys sense en Floquet de Neu: treballant per a la conservació dels primats”, una mostra que repassa la vida del goril·la d’ençà que el van trobar en 1966 fins a la seva mort en 2003. Si vols baixar el pdf amb totes les activitats  fes clic aquí.

Malgrat Barcelona no sia la teva ciutat natal, des de ShBarcelona et proposem que comparteixis amb els barcelonins aquest homenatge al seu estimat amic.

Sobre l'autor

Mercedes

Mercedes és escriptora, community manager i experta en SEO.

Deixar un comentari