blog shbarcelona español   blog shbarcelona français   blog shbarcelona english   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona   blog shbarcelona   blog shbarcelona
Viure a Barcelona

5 motius per teletreballar a Barcelona

treballar des de casa a Barcelona

Treballes a Irlanda, però vols viure a Barcelona. Et sona aquesta situació? Després del confinament provocat per la pandèmia del Covid-19, cada vegada es repeteix més aquesta realitat.

Doncs bé, com en ShBarcelona som conscients que el treball a distància ha arribat per a quedar-se, repassarem uns consells útils per als qui venen a viure i teletreballar a Barcelona.

  • Pisos de lloguer a Barcelona

 

Barcelona: destí per a teletreballar

Abans de la pandèmia de la Covid, la Ciutat Comtal era una ciutat que atreia viatgers i turistes només amb la seva fama. La marca Barcelona es venia gràcies a les estupendes temperatures tot l’any, proximitat a platges i muntanyes, a més de ser punt geogràfic perfecte en el sud d’Europa.

Ara bé, després de la pandèmia el turisme ha baixat i la ciutat ha modificat el seu objectiu. En comptes de buscar turistes perquè vinguin a visitar-la uns dies, ara la ciutat té com target aquells viatgers que puguin allotjar-se una temporada a Barcelona, mentre teletreballen en les seves empreses internacionals.

Gràcies al fet d’existir llibertat de moviment sense quarantena entre els veïns de la Unió Europea, des de Barcelona volem trobar a aquests nòmades digitals que puguin aterrar, connectar-se i començar a treballar.

treballar des de casa a Barcelona

Foto via Pexels

Avantatges de teletreballar a Barcelona

El teletreball ofereix múltiples avantatges tant per al propi treballador com per a l’empresari. La conciliació, la flexibilitat horària, l’estalvi de diners, la millora d’objectius i la productivitat són alguns dels factors que beneficien a tots dos des del minut u.

Ara bé, teletreballar a Barcelona té uns certs avantatges que no trobaràs en altres ciutats. A saber:

1. Estil de vida mediterrani

L’estil de vida tranquil però alegre dels barcelonins enamorarà a qualsevol viatger. Una filosofia de vida que està unida al bon menjar, diversió i amics. I si parlem de gastronomia, només hem de comentar que a la ciutat existeix la barbaritat de 29 restaurants amb estrella Michelin, a més de bars de tapes i llocs per a gaudir de menjar de tot el planeta.

2. Barcelona emprenedora i tecnològica

Si alguna cosa caracteritza als catalans és que fan coses, i per això Barcelona és un pol d’atracció d’empreses, start ups i talent. El Mobile World Congress és una perfecta definició de l’esperit de la ciutat. Unió entre alta tecnologia de tot arreu del món en un gran esdeveniment.

A més de ser una ciutat amena, Barcelona s’erigeix com un exemple de smart city. Amb el seu districte dissenyat per a les empreses tecnològiques, el 22@. A més, de comptar amb una de les xarxes wifi públiques més importants d’Europa.

3. Ciutat cultural

Un altre argument de pes és la gran càrrega cultural de Barcelona. Però la ciutat no viu només de la Sagrada Família o del Park Güell d’Antoni Gaudí, també existeixen múltiples teatres i espais d’oci nocturn per a gaudir avui dia.

4. Naturalesa i carrils bici

Per si no fos prou, per la ciutat discorren més de 200 carrils de bicicleta per a poder passejar tranquil·lament alhora que fas esport. Per no parlar de les seves estupendes platges, així com el passeig marítim que és totalment per als vianants.

A més, la ciutat està envoltada per la serra de Collserola i la muntanya de Montjuïc, espais naturals per a desconnectar de l’oficina de la teva casa.

5. Aeroport internacional

L’aeroport Josep Tarradellas Barcelona – El Prat és el segon amb més trànsit a Espanya i un dels més visitats a Europa amb gairebé 1000 enlairaments i aterratges diaris.

Millors barris a Barcelona

Foto via Pexels

Coneix els nostres pisos mensuals a Barcelona

Les millors zones per a viure i teletreballar a Barcelona

Ja t’has decidit? Vens a Barcelona? Perfecte! Ara et recomanem on has de viure, però com sempre, depèn del que estiguis buscant.

Això sí, el més recomanable és que siguin barris comunicats amb transport públic. Per això aconsellem encaridament la franja central de la ciutat, és a dir, els districtes de Ciutat Vella, Eixample, Gràcia, Sant Andreu o Horta-Guinardó.

📌Cadascuna d'aquestes zones té característiques personals. Algunes d'elles són les següents:

Documents necessaris per a teletreballar a Barcelona

Si resideixes a Barcelona has de tributar a la ciutat, així que hauràs de seguir els passos per a poder tenir els teus papers en regla. Aquests són els tràmits que has de realitzar per a treballar i viure en un pis de lloguer a Barcelona:

  1. Obtenir un número NIE
  2. Sol·licitar un número de Seguretat Social
  3. Obrir un compte bancari a EspanyaAvantatges de teletreballar a Barcelona
Pisos de lloguer a Barcelona

Foto via Pexels

Coworkings per a reunions de teletreballadors a Barcelona

A més, la ciutat disposa de diversos coworkings en punts clau de la seva geografia. Espais per a compartir tant per a viatgers, Expats o locals que necessiten un punt de trobada. Persones que gaudeixen d’un ús de teletreball a Barcelona, però necessiten de tant en tant poder reunir-se, o bé, buscar escapar-se un moment de la seva casa.

Aquí us presentem una breu llista de coworkings a Barcelona:

  • OneCoWork (amb oficines situades a Via Laietana, Plaça Catalunya, i Marina Port Vell)
  • Meet BCN
  • 021 Estudi
  • Loft Cowork Can Felipa
  • Gràcia Work Center
  • Betahaus
  • MOB Barcelona

Homeworking o Workation des de Barcelona

Finalment, Barcelona Turisme ha llançat la campanya Workation. Una campanya destinada a aquesta mena de viatgers que inclou assegurança mèdica, convenis amb espais de coworking, entrades a punts turístics i alguns allotjaments a Barcelona.

La campanya porta com eslógan: Move your desk, change your life. Es va dissenyar per a captar als teletreballadors europeus que busquen una ciutat assolellada com la nostra. És per això, que l’estratègia es va llançar per als nòmades digitals del Regne Unit, França, Bèlgica i Països Baixos.

Apartaments equipats a ShBarcelona

I tu, vols venir a Barcelona aprofitant les condicions de teletreball? Deixa la teva experiència en els comentaris i no t’oblidis e compartir aquest post a qui pensis que està pensant a venir a la Ciutat Comtal.

Fuentes:

Sobre l'autor

Mireia Garcia Sans

Deixar un comentari