blog shbarcelona español   blog shbarcelona français   blog shbarcelona english   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona   blog shbarcelona   blog shbarcelona
Visitar

Badia del Vallés, una història curiosa

badia del valles barcelona
Escrit per Mercedes

La província de Barcelona és molt més que la Ciutat Comtal, i són molts els pobles que compten amb una història plena de curiositats. És el cas de Badia del Vallés, un petit poble de 13.466 habitants que pertany a la comarca del Vallés Occidental.

  • Pisos de lloguer a Barcelona

 

Com que aquest poble compte amb varies curiositats molt interessants de descobrir, des de ShBarcelona et volem explicar una mica més sobre Badía del Vallès i la seva curiosa història.

Article relacionat: Turisme rural a Catalunya

La història de Badia del Vallès

Si poguéssim sobrevolar Badia del Vallès com un ocell, veuríem que la seva forma topogràfica és inconfusible, ja que és exactament igual a la península ibèrica, Illes Balears incloses.

Perquè no quedi cap dubte, repassem els noms de carrers i col·legis, on les vies tenen noms geogràfics i de ciutats, com l’Avinguda del Mediterrani o l’Avinguda de Burgos, i estan situades aproximadament en el lloc que els correspon segons el mapa peninsular.

Fins i tot. els col·legis públics porten el nom de balls regionals espanyols, com la Sardana, la Seguidilla i la Jota.

Busques un allojatment a Barcelona? 

Badia del Vallès és un poble de la província de Barcelona, a la comarca del Vallés Occidental. Es va començar a construir allà per 1970, als afores de Barberà del Vallés i Cerdanyola, per les quals va estar mancomunada.  Situada  en un terreny d’aproximadament 0.62 quilòmetres quadrats, devia ser major, però es va retallar a mitja construcció per fer les autopistes C58 i AP7.

badia del valles

Foto vía visualhunt.com

Inicialment es va anomenar Ciutat Badia, nom d’un propietari de part dels terrenys, fins a l’abril de 1994 en què s’independitza i canvia el nom pel definitiu Badia del Vallès.  

Va ser un projecte pilot de ciutat jardí, la finalitat del qual era crear un lloc on es barregessin les classes socials, donant digne recer a les famílies immigrants des del sud peninsular.

Per a això es van crear habitatges de protecció oficial, dels quals es van adjudicar dos terços a funcionaris i empleats públics, i un terç a treballadors d’humil extracció.

Article relacionat: Els pobles més macos de la Costa Brava

Però aquest pla inicial es va truncar a causa que se’ls hi va donar un termini d’un any per incorporar-se al nou habitatge, i la falta inicial de serveis va provocar que no acudissin els nous propietaris, convertint-se en una població fantasma. Després de conèixer-se públicament aquesta situació, va ser ocupada per famílies necessitades d’habitatge que no eren les inicialment assignades.

Vols canviar del pis? A ShBarcelona t’ajudem!

Això li va donar una fama de gueto que ha arrossegat fins a finals del segle passat, augmentada pel fet que malgrat estar situada entre dues autopistes, no es podia accedir al complex més que des d’una carretera local o travessant Barberà. Aquest problema es va solucionar l’any 2008 quan se li va obrir pas a l’autopista C-58.

Altres curiositats són que encara que es tracta d’un dels municipis més petits d’Espanya, té una de les densitats de població més altes. La població resideix en blocs de pisos d’entre 5 i 16 plantes. L’any 1986 s’hi va crear la Federació d’Entitats Culturals, primera d’aquest estil a Catalunya.

historia de badia del valles

Foto vía abc.es

Badia del Vallès molt propera a la Universitat Autònoma de Barcelona, UAB, amb qui té convenis de col·laboració. Malgrat que amb prou feines és a 18 quilòmetres de Barcelona, Badia és una localitat tranquil·la. A la seva bandera hi ha una oreneta, símbol de la immigració a la qual estava destinat. De ben segur que t’han entrat ganes de fer una visita a Badia del Vallès!

Coneixies Badia del Vallès? Quina opinió tens d’aquest poble de la província de Barcelona?

Sobre l'autor

Mercedes

Mercedes és escriptora, community manager i experta en SEO.

Deixar un comentari