blog shbarcelona español   blog shbarcelona français   blog shbarcelona english   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona   blog shbarcelona   blog shbarcelona
Mercat immobiliari

Baixaran els lloguers a Barcelona?

Interiorisme modern a un apartament
Escrit per Xavi Maldonado

Els preus dels pisos són una de les majors preocupacions de la població, tenint en compte que l’habitatge és un bé de primera necessitat a què tots hauríem de tenir accés. La veritat és que els lloguers a la Ciutat Comtal són molt alts i moltes persones amb sous mileuristes no poden fer-los front, tret que siguin avalats per altres persones.

Aquesta circumstància beneficia d’altres, ja siguin petits inversors que compren immobles per llogar o a persones que disposen d’un pis a part del seu domicili particular i que veuen en el seu arrendament una oportunitat de treure-li un rendiment i complementar una renda. Darrerament algunes veus parlen de la necessitat que baixin els preus dels lloguers de llarga durada però, és això possible a curt o mitjà termini? Ho analitzem en aquest article de ShBarcelona.

Article relacionat: Les zones de Barcelona amb els lloguers més baixos per viure

Evolució dels preus del lloguer a la Ciutat Comtal

Edifici alt de pisos

Imatge via Pixabay

En primer lloc, les dades que mostren la tendència dels lloguers sembla indicar que aquests estan perdent una mica de força. Tot i que durant 2018, a escala nacional, l’increment s’ha situat en un 9,3%, la veritat és que el ritme de creixement es va moderar en l’últim trimestre d’aquest mateix any, quan els preus es van reduir en un 0,6%. Fins i tot a Madrid i Barcelona, on s’han produït les pujades més acusades dels lloguers, on els increments segueixen mostrant certs símptomes d’esgotament. Segons els experts, ens trobem davant un escenari de «normalització» i d’ajustos dels preus de lloguer. Un altre motiu pel qual els preus dels pisos de lloguer poden patir una petita reculada és per la nova Llei del Lloguer. Aquesta llei té com a objectiu protegir l’inquilí, ja que aquest podrà tenir més seguretat a l’hora de llogar habitatge i estarà més protegit enfront de futurs augments dels preus del lloguer per part dels propietaris o les agències.

En el cas dels propietaris i arrendataris, tot i això, els avantatges disminueixen amb la llei, però no es limita el preu del lloguer, de manera que, tot i que hi ha restriccions relacionades amb el moment en què es pot aplicar la pujada del lloguer, la fiança i l’hora de recuperar l’habitatge (s’allarga el temps de contracte), el preu que s’apliqui amb posterioritat, un cop finalitzat el contracte, segueix sent lliure. Quant als motius d’aquestes lleugeres caigudes en els preus, els experts ho atribueixen, en el cas de la capital catalana, al temor de compradors estrangers relacionat amb la inestabilitat política, sobretot pel que fa al mercat de gamma alta que llasta la mitjana de preus de la ciutat.

Article relacionat: Els millors barris de Barcelona per viure

Façana de bloc de pisos

Imatge via Pixabay

Finalment, segons alguns experts, el preu del lloguer no pot seguir pujant molt per sobre dels sous mitjans del treballador. Si bé és cert que molts pisos a la capital barcelonina es dediquen a lloguer turístic enfront de la forta demanda d’aquest tipus d’allotjaments, la veritat és que la major part de la flota de lloguer a la Ciutat Comtal té a veure amb lloguers de llarga estada. Per tant, si les persones no poden pagar un lloguer excessivament elevat, els preus han de moderar-se, ja que el mercat del lloguer no s’assembla al de la compra, en el qual, si el futur propietari demana una hipoteca i la quota és elevada pel seu nivell d’ingressos, poden sol·licitar-se més anys de préstec per solucionar aquest problema.

I tu, prefereixes llogar o comprar un immoble? Creus que baixaran els preus a la Ciutat Comtal?

 

Sobre l'autor

Xavi Maldonado

Deixar un comentari