blog shbarcelona español   blog shbarcelona français   blog shbarcelona english   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona   blog shbarcelona   blog shbarcelona
Art i cultura

BARCELONA. MOTION TIMELAPSE

Pisos de lloguer a Barcelona
Escrit per Mercedes

Timelapse és una tècnica fotogràfica que consisteix en la captació d’imatges d’alta resolució a determinats intervals de temps.

Aquesta captació es fa mitjançant l’ús de càmeres fotogràfiques i s’usen per a la creació de vídeos. Això aporta una sèrie d’avantatges respecte a la presa d’imatges mitjançant càmera de vídeo. Una d’elles és que podem treballar amb imatges de molta major resolució (més de 4.000 píxels), la qual cosa ens permet realitzar enquadraments i retallades en zones de la imatge sense pèrdua apreciable de qualitat.

D’altra banda, podem, gràcies als temps d’exposició, captar imatges en entorns poc o gens il·luminats. Això també aconsegueix un “efecte estela” únic quan fotografiem objectes i persones en moviment, que seria impossible d’igualar amb programes de postproducció de vídeo.

El fet de reballar amb càmera fotogràfica també ens permet major llibertat de moviment i autonomia a l’hora d’aconseguir captar imatges, sortejant així les moltes limitacions inherents al vídeo quant a llargs temps d’enregistrament, digitalització dels continguts, etcètera.

Barcelona és un excel·lent reclam d’artistes i persones a la recerca d’inspiració. En aquesta ocasió ha estat el bielorús Alexandr Kravtsov qui ha realitzat un extraordinari vídeo en Timelapse de la nostra ciutat, que ja ha tingut milions de visites. Ha pagat un preu per això: una càmera trencada, un objectiu robat i més de 100 viatges amb metro. Però el resultat és aquest magnífic treball.

“Barcelona. Motion Timelapse” es va pujar a YouTube per primera vegada l’octubre proppassat. Recull els llocs més turístics, escenaris d’activitats típiques, monuments, edificis, racons amb encant, i les principals artèries, en vistes diürnes i nocturnes, aconseguint enganxar-nos amb un “tempo” i un gust exquisits.

Més de 24.000 instantànies que ens mostren una vegada més com de magnífica i espectacular és Barcelona. Aquest vídeo és, a més d’un valuós document històric que queda per a l’avenir, un regal per als ulls que des de ShBarcelona volem compartir amb tu.

Gaudeix-ho!

Sobre l'autor

Mercedes

Mercedes és escriptora, community manager i experta en SEO.

Deixar un comentari