blog shbarcelona español   blog shbarcelona français   blog shbarcelona english   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona   blog shbarcelona   blog shbarcelona
El que convé saber

Biblioteques de Barcelona on estudiar els diumenges

horaris biblioteques barcelona
Escrit per Carla

Amb l’inici del curs escolar, l’arribada dels exàmens universitaris, la selectivitat o la formació continuada és necessari trobar el lloc ideal per poder concentrar-te i estudiar còmodament, fer-ho, sobretot, en un lloc climatitzat i allunyat de qualsevol altra distracció.

Si a la suma d’apunts, temes i assignatures li sumes la manca de temps, la recerca d’espais dedicats a l’estudi es pot fer una mica més difícil. Vols saber on estudiar un diumenge a Barcelona?

  • Pisos de lloguer a Barcelona

 

Si ja gaudeixes de l’agradable vida de la ciutat amb un pis de lloguer a Barcelona, no et preocupis, des de ShBarcelona et proposem les millors biblioteques de Barcelona on estudiar els diumenges de manera tranquil·la, relaxada i agradable. Consulta-les!

Article relacionat: Estudiar a l’estiu

Estudiar a les biblioteques universitàries de Barcelona

Les biblioteques públiques s’han convertit en un espai obert a tothom en el que pots gaudir d’informació, lleure o de l’educació gràcies als suports tecnològics i als canvis innovadors i revolucionaris que han patit.

No obstant això, continuen essent un espai dedicat als estudiants, gràcies a la tranquil·litat que s’hi respira i a la quantitat de recursos disponibles que els faciliten l’estudi.

A continuació, destaquem les millors biblioteques obertes en diumenge que proporcionen una flexibilitat total i un horari adaptat a qualsevol persona.

Troba els millors pisos d’estudiants a Barcelona

Biblioteca de la UB de Mundet

Si busques tranquil·litat absoluta, la UB de Mundet és el lloc ideal per estudiar un diumenge a Barcelona. Aquest campus universitari et proporciona totes les facilitats per poder realitzar una sessió d’estudi agradable i molt complet.

La seva biblioteca compta amb un gran fons bibliogràfic, repartit entre les seves tres plantes, centrat en les carreres pedagògiques i socials que s’imparteixen en aquesta universitat (Psicologia, Treball Social, Educació Infantil i Primària o Pedagogia).

La biblioteca del Campus Mundet compta amb diverses sales d’estudi, algunes privades amb capacitat de tres a sis persones i d’altres de gran capacitat (de 15 a 46 estudiants) a les que es pot accedir si tens un carnet universitari.

La Biblioteca de la UB de Mundet és una de les millors biblioteques per estudiar un diumenge a Barcelona, ja que romana oberta tots els diumenges de 9:30 h a 20:30 h, localitzada a l’edifici de Llevant, al Passeig de la Vall d’Hebron, 171, al districte d’Horta-Guinardó.

biblioteques obertes

Foto via unsplash.com

Biblioteca ESADE Barcelona

Per destacar les biblioteques obertes en diumenge a la Ciutat Condal és necessari parlar de la Biblioteca ESADE Barcelona. Integrada a la Xarxa de Biblioteques de la Universitat Ramón Llull, ja que compta amb un horari ampli i flexible (de 9 h a 24 h tots els diumenges i fins a les 2 de la matinada en època d’exàmens) i amb una gran quantitat de sales de treball i d’estudi, punts de lectura i ordinadors de consulta.

L’únic inconvenient que pots trobar a l’hora d’accedir-hi és que en període d’exàmens només tenen permesa l’entrada els alumnes matriculats a qualsevol de les universitats Ramón Llull. Si bé no és un dels espais d’estudi més grans, gràcies al seu horari és una de les millors biblioteques per estudiar un diumenge a Barcelona.

Aquesta biblioteca es troba a l’Av. de Pedralbes, 60-62, al districte de Les Corts.

 

Biblioteques obertes al matí

Però no totes les biblioteques obertes en diumenge a Barcelona tenen un horari tan ampli i flexible. Moltes d’elles només romanen obertes al públic durant el matí.

No obstant, si s’ajusten a les teves necessitats, continuen essent una alternativa perfecta per poder estudiar un diumenge a Barcelona. Aquí et proposem les millors opcions.

Estàs buscant un pis a prop d’alguna biblioteca?

Biblioteca El Carmel – Jaume Marsé

Estudiar un diumenge a Barcelona d’11 a 14 hores és fàcil si et trobes al districte d’Horta-Guinardó. La Biblioteca El Carmel – Jaume Marsé et proporciona una gran col·lecció literària dirigida a joves, nens i adults.

Si busques un espai contemporani i modern per passar un diumenge d’estudi, aquesta és l’única biblioteca del districte que satisfarà les teves necessitats. La trobaràs al Carrer de la Murtra, 135-145, al districte d’Horta-Guinardó.

Article relacionat: Biblioteques dia i nit

biblioteques publiques barcelona

Foto via unsplash.com

Biblioteca Jaume Fuster

Amb el nom de l’escriptor i assagista Jaume Fuster, aquesta biblioteca es una de les més noves i espaioses que trobaràs a la Ciutat Condal. I per si això fos poc, és de les poques biblioteques obertes en diumenge.

El seu horari d’11 a 14 hores et convida a gaudir del seu fons literari, així com dels molts actes culturals que s’hi celebren o de les múltiples exposicions obertes al públic. 4 pisos, un auditori, una sala d’exposicions, un amfiteatre, un espai infantil, una cafeteria, una zona multimèdia i una sala dedicada a la música i al cine conformen un espai únic guanyador del premi FAD d’arquitectura.

Si vols estudiar un diumenge a Barcelona al matí, la Biblioteca Jaume Fuster és una meravellosa alternativa, i està localitzada a la plaça de Lesseps, 20, al districte de Gràcia.

Trobar opcions per poder estudiar un diumenge a Barcelona és fàcil. En èpoques d’exàmens o durant les jornades prèvies a la selectivitat i altres proves rellevants pels estudiants, la ciutat ofereix una gran varietat d’espais, sales d’estudi i biblioteques obertes en diumenge. A causa de la crisi sanitària que vivim et recomanem que consultis els horaris a internet abans de desplaçar-te a qualsevol biblioteca.

Ens recomanes una altra bona biblioteca per estudiar un diumenge a Barcelona?

Sobre l'autor

Carla

Carla és un gestora de comunitat i escriptora que viu a Barcelona.

6 Comentaris

  • A la Biblioteca de Filosofia, Geografia i Història de la UB, que és la més cèntrica, hi ha un control d’entrada els caps de setmana i festius i malgrat ser pública tenen preferència els estudiants de la UB en època d’exàmens, per la qual cosa no hi pot accedir tothom. Totes aquestes biblioteques i sales d’estudi obertes els diumenges, en general a Barcelona, potser tenen algunes una capacitat gran però resulten insuficients pel volum d’estudiants i persones que necessiten un espai per a estudiar durant gran part del curs (i encara més des de principi de novembre). S’hauria de plantejar algú la creació de més sales d’estudi els caps de setmana i festius, i sobretot al centre que és on hi ha més demanda.

  • No estic d’acord. Estudiar a Barcelona els diumenges no és gens fàcil, és una odissea. Les biblioteques que estan obertes són universitàries i estan plenes a vessar en èpoques d’examens. A més, fan restriccions d’accés. Això ens deixa poques opcions ja que les biblioteques públiques que estan obertes en cap de setmana fan un horari insuficient. Poques obren dissabtes tot el dia, i les que obren ho fan en horari partit. I l’horari del diumenge només garanteix 3 h d’obertura, d’11h a 14h.

  • Trobar opcions per poder estudiar un diumenge a Barcelona NO es fàcil, o no ho és tant com es vol donar a entendre!

    les biblioteques públiques, pel que sembla, no s’adapten a les necessitats dels ciutadans, i les biblioteques universitàries, que es on acaben anant, no donen cabuda a totes les persones que necessiten espais d’estudis… siguin universitaris o no.

    no es fa menció de les biblioteques de la UPF i estaria bé per “descongestionar” les biblioteques que sí es mencionen… tampoc es diu que a èpoques d’exàmens hi ha més suport per part de les Universitats…

    pel que fa a les públiques no es diu res de la biblioteca del districte de la Sagrada Família…

    per una altra banda, no calen tantes biblioteques com àmplies sales d’estudi amb connexió Wi-Fi… estaria bé tenir-ho en compte perque hi ha una manca total d’aquest tipus d’instal·lació a la ciutat i seria fabulós comptar amb elles

  • El que crec és que s’hauria de fer un formulari, obert a totes les persones que necessitéssin per a tal de que es pogués veure quantes persones volen estudiar en una biblioteca. El que també penso és que els caps de setmana s’hauria de fer horari de setmana, com si fóssin dies laborables, ja que hi ha estudiants que a més d’estudiar, treballen i llavors es troben que no tenen disponibilitat per estudiar en una biblioteca en un cap de setmana.

  • A Barcelona és molt fàcil trobar sales de festes i bars oberts a tot hora, però biblioteques obertes els caps de setmana és ben dificil, per no dir impossible. Les que es destaquen en aquest artícle (ESADE UB,…) estan obviament limitades als estudiants d’aquestes universitats.

Deixar un comentari