blog shbarcelona español   blog shbarcelona français   blog shbarcelona english   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona   blog shbarcelona   blog shbarcelona
Desplaçar-se

Bicicletes sostenibles Bamboo Bikes

Pisos de lloguer a Barcelona
Escrit per Estibaliz

Les bicicletes sostenibles i artesanals de Bamboo Bikes van guanyar el premi al taller d’idees del Business Day de la Universitat Internacional de Catalunya. I no ens estranya, ja que la seva idea i concepte tenen tot el que un projecte empresarial hauria de tenir avui en dia: ser respectuós amb el medi ambient, que la seva producció sigui local i la seva fabricació artesanal, un disseny innovador i d’acord amb les tendències de moda, i potencialment exportable a tot el món. Amb això dit, volem dedicar aquest article de ShBarcelona a conèixer una mica més als creadors de les bicicletes sostenibles Bamboo Bikes.

Entrevistem als creadors del projecte

Què són les Bamboo Bikes i com sorgeix aquest projecte?

bicicletes sostenibles Bamboo BikesLes bicicletes sostenibles Bamboo Bikes és un nou concepte de bicicleta urbana. Són personalitzables tant pel que fa a components, com a tipus de bambú. Són produïdes artesanalment a Barcelona a partir de materials sostenibles com el bambú, resines i fibres naturals.

Junts vam veure la primera bicicleta de bambú al riu Lijiang, a l’interior de la Xina, a l’abril de 2012. Ens va entusiasmar la idea de poder crear una bicicleta amb aquest material i vam començar a buscar informació sobre les qualitats del bambú i les empreses que les comercialitzaven. Al juliol del 2013, quan vam tornar a Barcelona, ens vam proposar un repte: aconseguir fer una bicicleta de bambú amb les nostres pròpies mans.

Article relacionat: Bicing, la bici urbana

Qui hi ha darrere de Bamboo Bikes Barcelona? Quina és la vostra trajectòria professional i què us uneix al món del ciclisme o de les bicicletes?

Som Mariona Martinez i Marc Navarra, dos joves llicenciats en administració d’empresa i estudiants d’enginyeria en producció industrial que, aplicant els coneixements i les experiències adquirides durant la universitat, vam decidir implementar conceptes de producció industrial a un taller artesanal, fusionant així el clàssic amb l’actualitat. Mariona sempre s’ha sentit atreta per l’artesanal i el treball detallat, i Marc ha estat en el món de les bicicletes des dels 12 anys quan va començar a competir en BTT (bicicleta tot terreny).

Com és el procés de fabricació de les vostres bicicletes? On es fabriquen?

bicicletes sostenibles Bamboo BikesLes bicicletes les fabriquem segons les especificacions del client, un cop tenim els detalls i sensacions que busquen a la bicicleta, la dissenyem i la construïm al nostre taller de Barcelona. El procés de fabricació és de 35 hores, aquest inclou des de la selecció del bambú fins el perfecte i treballat disseny de les juntes.

Quins avantatges ofereix un material com el bambú per a la fabricació de les bicicletes? Algun desavantatge?

El Bambú es coneix com l’acer vegetal, per ser un material fort, lleuger i flexible, la seva relació entre pes i resistència, el fa un material molt atractiu per a la construcció de bicicletes. El bambú absorbeix els impactes i les forces a les que un quadre de bicicleta està exposat, reduint així, la sensació que es percep de les imperfeccions del terreny i donant una conducció més còmoda amb una pedalada més suau. Com que és un producte de fusta, necessita d’una cura especial, de manera que és necessari seguir un manteniment a l’any per tal d’allargar la vida útil del bambú, que s’estima entre els 10-15 anys si s’ha cuidat correctament.

Hi ha més d’un model de bicicleta? Quin és el preu d’un model estàndard i on les podem comprar?

bicicletes sostenibles Bamboo BikesHi ha disponibles 2 models de bicicleta. Una estàndard, on els components són més econòmics i el client pot triar entre: tipus de bambú, color de la juntes, color de forquilla i rodes. La personalitzada, que permet al client crear la bicicleta atenent a les seves preferències tant de bambú, com de components. La bicicleta estàndard té un preu de 950 € i la personalitzada 1.250 € encara que es poden fer variacions depenent de les especificacions del client.

Actualment el nostre producte es pot trobar a La Maison de Barcelona del carrer Balmes 266, en la qual s’han interessat per l’eco-disseny del nostre producte i al web www.loveitlocal.es un mercat en línia, que uneix els artesans locals de la zona de Barcelona.

Vau guanyar el premi del taller d’idees de negoci creatives del Business Day de la UIC, com ho vau viure i en què consistia el premi?

El premi de la UIC ens ha servit com a llançadora per donar-nos a conèixer. Aquest ens ha proporcionat publicacions a diaris com El Mundo i l’interès de la universitat pel nostre projecte.

Teniu pensat ampliar el negoci a altres ciutats?

Per tipologia de producte i mercat, tindria molt sentit vendre’n a ciutats com Amsterdam, Copenhaguen o Hèlsinki, però ara mateix estem centrats en enfortir la identitat de la marca a Barcelona.

Alguna novetat futura que ens pugueu avançar?

Estem preparant una campanya de micro mecenatge, (Crowdfunding) en la qual aconseguiríem els fons necessaris per donar una empenta més al nostre projecte i donar a conèixer el nostre producte.

Ja coneixes les Bamboo Bikes?

Sobre l'autor

Estibaliz

Estibaliz és una illenca resident a Barcelona. Mestra en educació infantil i primària, especialista en llengua estrangera.

Deixar un comentari