blog shbarcelona español   blog shbarcelona français   blog shbarcelona english   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona   blog shbarcelona   blog shbarcelona
Visitar

El Castell de Torre Baró, obert al públic

Pisos de lloguer a Barcelona
Escrit per Mercedes

El barri de Torre Baró pertany al districte de Nou Barris, i està situat en plena muntanya, a la banda més oriental de la barcelonina serra de Collserola. Compta amb un estupend mirador des d’on es gaudeixen vistes panoràmiques sobre la ciutat i la vall del Besòs. Es tracta d’una zona amb un gran paisatge, que mereix la pena visitar. Des de ShBarcelona et convidem a conèixer aquest emblemàtic espai recuperat per a la ciutat, i si de pas decideixes fer una passejada per la serra, podràs gaudir d’una vegetació i unes vistes magnífiques.

Article relacionat: Rutes turístiques a Nou Barris

El Castell i la llegenda

Castell de torre

Imatge via VisualHunt

Presidint tota la zona destaca un edifici bell i singu lar, anomenat Castell de Torre Baró. La construcció pot veure’s des de molt lluny, tant d’una banda del vessant com de l’altre, amb la qual cosa s’ha convertit en una referència espacial i, així mateix, en un símbol, ja que la seva façana quadrada li dóna un toc medieval. Sobre aquesta edificació circula una llegenda que li atorga caràcter d’autèntic castell: diu que es tractava de la propietat d’un ric terratinent de la noblesa, que decidí construir-ho al cim de la muntanya per què hi visqués la seva filla, malalta de tuberculosi. I que quan l’edificació ja estava gairebé acabada, la noia morí, per la qual cosa l’edifici perdé la seva finalitat, i va quedar abandonat sense estrenar. La veritat, però, és una altra, ja que es tracta d’un hotel iniciat en 1905 i que mai fou acabat, se suposa que per motius pressupostaris. Destinat a formar part d’un projecte de ciutat-jardí a la zona del Turó de Roquetes, va anar en orris per mor de les males comunicacions de la zona. Només en el fet de no haver estat habitat coincideixen llegenda i realitat.

Article relacionat: Què fer gratis a Barcelona

Pisos de lloguer a Barcelona

Imatge via VisualHunt

Fa gairebé mig segle, quan es va fer el Pla Parcial de Torre Baró-Vallbona-Trinitat Nova, es plantejava la destrucció d’aquest espai. Però els veïns dels barris propers emprengueren accions de protesta i ocupació, i finalment, al cap de quatre anys de lluita veïnal aconseguiren l’indult de l’edifici, i que es destinés al barri. El Castell, que estava realment degradat, ha estat recuperat per l’Ajuntament de Barcelona. Les obres de restauració han costat 75.000 euros, i han convertit la famosa torre en un espai d’exposicions i divulgació històrica, amb sales de tallers, serveis i un punt d’informació del Parc Natural de Collserola. S’ha habilitat també a l’exterior de la construcció un espai que serveix de mirador, i on es realitzaran activitats populars dels barris veïns. La rehabilitació ha culminat amb la instal·lació de projectors led a les finestres dels pisos superiors, per tal de dotar l’edifici de llum ornamental, i s’il·luminarà divendres, dissabtes i diumenges. En dates puntuals es canviarà el color de les llums. Ja es pot visitar, ja que és inaugurat des d’aquest mes de novembre, i esdevé una visita curiosa i interessant pels amants de la història. La planta baixa i el soterrani romanen oberts al públic cada dia, mentre que les tres plantes superiors són accessibles només fent una reserva prèvia.

T’animes a visitar el fantàstic Castell de Torre Baró? Explica’n’s la teva experiència als comentariss!

Sobre l'autor

Mercedes

Mercedes és escriptora, community manager i experta en SEO.

Deixar un comentari