blog shbarcelona español   blog shbarcelona français   blog shbarcelona english   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona   blog shbarcelona   blog shbarcelona
Festes tradicionals

Cavalcada dels Reis a Barcelona 2020

Cavalcada dels Reis Mags
Escrit per Xavi Maldonado

La cavalcada dels Reis és un dels esdeveniments més esperats per nens i adults, i si ja gaudeixes del teu pis de lloguer a Barcelona, veuràs que la Ciutat Comtal és una de les ciutats que ho celebra amb més entusiasme.

Des del blog de ShBarcelona volem posar-te al corrent de tot el que esdevindrà el pròxim 5 de gener de 2020 perquè no et perdis detall d’aquests moments tan especials protagonitzats per les majestats d’Orient.

Article relacionat: La festa tradicional de Reis a Barcelona

Descobreix els detalls de la cavalcada dels Reis a Barcelona 2020

Rei Mag a la seva carrossa passejant per la ciutat

Imatge via VisualHunt

Ses Majestats Gaspar, Melcior i Baltasar arribaran com a autèntics reis a bord de l’embarcació Santa Eulàlia. Arribaran al port de Barcelona cap a les quatre de la tarda del proper diumenge 5 de gener, per posar fi a les festes nadalenques.

Com no podria ser d’una altra manera no arribaran sols, sinó amb tot un seguici màgic de patges reials i criatures fantàstiques que seran el delit dels més petits. Ells seran el seu acompanyament oficial per recollir els desitjos de tots els nens i repartir-los durant aquesta nit màgica.

Barcelona els donarà la benvinguda com es mereixen i els farà entrega de les claus de la ciutat perquè puguin entrar sense problemes a totes les llars.

El recorregut tindrà lloc pels carrers més emblemàtics de Barcelona, ​​sent la seva destinació final la Font Màgica de Montjuïc, al barri del Poble-sec. Esdeveniment que tindrà lloc cap a les nou del vespre.

Aquest recorregut dura aproximadament unes tres hores i començarà a les 18.00 hores al Parc de la Ciutadella, a Ciutat Vella.

La desfilada transcorrerà pels següents carrers fins a arribar a les Fonts de Montjuïc: Via Laietana, Passeig d’Isabel II, Fontanella, Plaça Urquinaona, Pelai, Sepúlveda, Plaça Universitat, avinguda de Rius i Taulet i a la Plaça Espanya.

La desfilada no pot ser més entretinguda i especial, amb la figura d’un seguici espectacular format per carters reials, comparses, patges, carrosses i dansaires. La idea és que els nens visquin amb il·lusió el moment i que els pares s’uneixin a la seva expectació.

Com a dada curiosa et direm que durant aquest recorregut, Ses Majestats reparteixen unes 7 tones de caramels.

Article relacionat: Els Reis Mags d’Orient a Barcelona

Imatge de la ciutat en una de les cavalcades dels Reis

Imatge via VisualHunt

La cavalcada de Reis de Barcelona porta fent-se de manera ininterrompuda des de 1942. Aquesta que t’hem esmentat és la principal i la més multitudinària, però cal no oblidar que cada any tenen lloc altres cavalcades en diferents punts de la ciutat.

Per això Barcelona, ​​durant aquest dia, està més acolorida, creativa i lluminosa que mai. La cavalcada està per gaudir-la en tota la seva esplendor, tot i que els adults han de tenir en compte alguns aspectes importants per evitar incidents amb el pas de carrosses.

Els pares no han de pujar els seus fills a objectes alts com a senyals o contenidors. En tot moment cal utilitzar el sentit comú i no exposar als petits a caigudes i relliscades.

Cal quedar-se sempre darrere de les tanques, per alguna cosa hi són. Tampoc fer cap mena de senyal ni distreure a les persones que es troben treballant en la cavalcada, sigui els conductors de les carrosses o els seus acompanyants, llevat que es tracti d’una emergència.

Els caramels que es quedin entre carrossa i carrossa hauran de ser rebutjats. Mai cal baixar a la via per recollir-los, ja que és possible exposar-se al pas de la següent carrossa. No cal dir que està prohibit pujar a les carrosses i que, un cop acabi la cavalcada, cal abandonar el lloc d’una forma ordenada.

Seguint totes aquestes precaucions, viuràs l’esdeveniment amb emoció i entusiasme. Tan sols recorda no arribar tard a la cita i seguir el recorregut o quedar-te en un punt concret per gaudir increïblement de la cavalcada dels Reis Mags.

Què més coneixes sobre la cavalcada de Reis a Barcelona?

Sobre l'autor

Xavi Maldonado

Deixar un comentari