blog shbarcelona español   blog shbarcelona français   blog shbarcelona english   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona   blog shbarcelona   blog shbarcelona
Informació sobre el lloguer de pisos

Com trobar pisos d’habitatge jove a Barcelona?

Com trobar pisos de lloguer econòmics a Barcelona
Escrit per Xavi Maldonado

Trobar un habitatge jove a Barcelona, sigui per comprar o llogar, pot significar una tasca d’allò més estressant ja que es difícil trobar pisos de lloguer econòmics a la Ciutat Comptal. La idea és trobar un entorn i una ubicació ideals, i trobar una oportunitat amb potencial que puguem aprofitar sense haver-nos-hi  de deixar tot el pressupost.

Quines són les claus perquè els joves puguin trobar habitatge a Barcelona? Segueix llegint perquè en aquest article de ShBarcelona us posarem al dia sobre el que cal saber per trobar l’immoble ideal sense morir en l’intent.

  • Pisos de lloguer a Barcelona

 

Consells per a trobar pis a Barcelona

En primer lloc has de saber que la ciutat catalana compta amb una Xarxa d’Oficines de l’Habitatge, on et pots adreçar per obtenir informació integral i altres serveis sobre com llogar a Barcelona. La seva missió és facilitar l’accés a l’habitatge oferint els següents serveis:

  • Borses d’habitatge, ajuts per pagar el lloguer i serveis de mediació (propietaris i llogaters)
  • Accés a les promocions existents d’habitatges de protecció oficial de Barcelona
  • Gestió de concessions de cèdules d’habitabilitat
  • Ajudes per a la reforma i rehabilitació d’edificis restaurats (Eficiència Energètica, Instal·lació d’ascensors, etcètera)
  • Informació i assessorament sobre problemàtiques associades a l’habitatge (deute hipotecari, assetjament, infrahabitatge o sobreocupació)

Veure pisos de lloguer a Barcelona

trobar pis a Barcelona

Foto via Pexels

Aquestes consultes es poden dur a terme de manera presencial a qualsevol Oficina de l’Habitatge demanant cita prèvia, o bé demanant informació de manera telefònica al 010, on t’assessoraran sobre l’habitatge jove de l’Ajuntament de Barcelona.

És important ressaltar que també hi ha altres punts d’atenció on poder satisfer diferents dubtes relatius a l’habitatge. És el cas de l’Institut Municipal de l’Habitatge i Rehabilitació de Barcelona o bé acudint a la Secretaria d’Habitatge i Millora Urbana (informació d’ajuts per a la rehabilitació, compra o lloguer d’habitatges, i per als pisos de protecció oficial).

D’altra banda, a l’hora de trobar un habitatge jove a Barcelona, els joves poden accedir al Registre de Sol·licitants d’Habitatges amb Protecció Oficial de Barcelona i inscriure’s per accedir a una d’elles. Els objectius d’aquesta entitat bàsicament són els següents:

  • Informar sobre la demanda real que existeix en habitatges de protecció oficial a Barcelona
  • Afegir transparència durant el transcurs del procés
  • Agilitzar el procés d’adjudicació d’habitatges protegits

Article relacionat: Llogar o comprar a Barcelona?

Pisos de lloguer econòmics a Barcelona

Compartir pis a Barcelona

L’Ajuntament de Barcelona porta a terme diferents actuacions per promoure l’impuls d’un nou model d’habitatge que funciona com a alternativa a l’actual.

El cohabitatge tracta de frenar l’estat d’emergència del mercat de l’habitatge per augmentar el parc públic de la mateixa i atendre persones que necessiten ajuda. El cohabitatge consisteix en una mena de cooperativa mitjançant la qual una comunitat de persones obtenen l’accés a un habitatge en cessió d’ús.

compartir pis a Barcelona

Foto via Unsplash

Article relacionat: Les millors zones de Barcelona per llogar

Aquesta modalitat permet que el grup de persones pugui viure a l’edifici durant un temps prolongat a un preu inferior que el que marca el mercat.

En el cohabitatge, tant els propietaris privats de solars o finques com l’Ajuntament, cedeixen aquests terrenys en desús perquè una cooperativa pugui fer ús d’ells i construir un habitatge.

Els socis hauran de dipositar una entrada i pagar una quota cada mes per l’ús i gaudir d’aquesta. Això sí, tot i que és possible disposar de l’edifici durant tota la seva vida, els socis mai seran els propietaris sinó que ho serà la cooperativa. Aquest model innovador pretén assolir els següents objectius:

  • Garantir l’accés a un habitatge que sigui digne i assequible.
  • Mantenir la titularitat de terra que s’està oferint.
  • Impossibilitar l’especulació al voltant de l’habitatge.
  • Garantir l’estabilitat perquè els usuaris romanguin molt de temps a l’habitatge.
  • Fomentar una gestió comunitària.

Quines altres claus coneixes a l’hora de trobar habitatge a Barcelona?

Sobre l'autor

Xavi Maldonado

Deixar un comentari