blog shbarcelona español   blog shbarcelona français   blog shbarcelona english   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona   blog shbarcelona   blog shbarcelona
Informació sobre el lloguer de pisos

Claus per trobar habitatge a Barcelona per a joves

Menjador d'un pis de lloguer
Escrit per Xavi Maldonado

Trobar un habitatge, sigui per comprar o llogar a Barcelona, pot significar una tasca d’allò més estressant. La idea és trobar un entorn i una ubicació ideals, i trobar una oportunitat de gran potencial que puguem aprofitar sense deixar-nos tot el nostre pressupost.

Quines són les claus perquè els joves puguin trobar habitatge a Barcelona? Segueix llegint perquè en aquest article de ShBarcelona us posarem al dia sobre allò el que cal saber per localitzar l’immoble ideal sense morir en l’intent.

Article relacionat: Les millors zones de Barcelona per llogar

Claus per a joves per trobar habitatge a Barcelona

Una persona visita un habitatge

Imatge via Pixabay

En primer lloc has de saber que la ciutat catalana compta amb una Xarxa d’Oficines de l’Habitatge, cap a on et pots adreçar per obtenir informació integral i altres serveis. La seva missió és facilitar l’accés a l’habitatge oferint els següents serveis:

 • Borses d’habitatge, ajuts per pagar el lloguer i serveis de mediació (propietaris i llogaters).
 • Accés a les promocions existents d’habitatges de protecció oficial de Barcelona.
 • Gestió de concessions de cèdules d’habitabilitat.
 • Ajudes per a la reforma i rehabilitació d’edificis restaurats (Eficiència Energètica, Instal·lació d’ascensors, etcètera).
 • Informació i assessorament sobre problemàtiques associades a l’habitatge (deute hipotecari, assetjament, infrahabitatge o sobreocupació).

Aquestes consultes es poden dur a terme de manera presencial a qualsevol Oficina de l’Habitatge demanant cita prèvia, o bé demanant informació de manera telefònica al 010.

És important ressaltar que també hi ha altres punts d’atenció on poder satisfer diferents dubtes relatius a l’habitatge. És el cas de l’Institut Municipal de l’Habitatge i Rehabilitació de Barcelona o bé acudint a la Secretaria d’Habitatge i Millora Urbana (informació d’ajuts per a la rehabilitació, compra o lloguer d’habitatges, i per als pisos de protecció oficial).

D’altra banda, a l’hora de trobar un habitatge a Barcelona, els joves poden accedir al Registre de Sol·licitants d’Habitatges amb Protecció Oficial de Barcelona i inscriure per accedir a una d’elles. Els objectius d’aquesta entitat bàsicament són els següents:

 • Informar sobre la demanda real que existeix en habitatges de protecció oficial a Barcelona.
 • Afegir transparència durant el transcurs del procés.
 • Agilitzar el procés d’adjudicació d’habitatges protegits.

Article relacionat: Llogar o comprar a Barcelona?

Pisos d'obra nova

Imatge via Pixabay

Així mateix, l’Ajuntament de Barcelona porta a terme diferents actuacions per promoure l’impuls d’un nou model d’habitatge que funciona com a alternativa a l’actual.

El cohabitatge tracta de frenar l’estat d’emergència del mercat de l’habitatge per augmentar el parc públic de la mateixa i atendre persones que necessiten ajuda. El cohabitatge consisteix en una mena de cooperativa mitjançant la qual una comunitat de persones obtenen l’accés a un habitatge en cessió d’ús.

Aquesta modalitat permet que el grup de persones pugui viure a l’edifici durant un temps prolongat, que va dels 50 als 100 anys, a un preu inferior que el que marca el mercat.

En el cohabitatge, tant els propietaris privats de solars o finques com l’Ajuntament, cedeixen aquests terrenys en desús perquè una cooperativa pugui fer ús d’ells i construir un habitatge.

Els socis hauran de dipositar una entrada i pagar una quota cada mes per l’ús i gaudi d’aquesta. Això sí, tot i que és possible disposar de l’edifici durant tota la seva vida, els socis mai seran els propietaris sinó que ho serà la cooperativa. Aquest model innovador pretén assolir els següents objectius:

 • Garantir l’accés a un habitatge que sigui digne i assequible.
 • Mantenir la titularitat de terra que s’està oferint.
 • Impossibilitar l’especulació al voltant de l’habitatge.
 • Garantir l’estabilitat perquè els usuaris romanguin molt de temps a l’habitatge.
 • Fomentar una gestió comunitària.

Quines altres claus coneixes a l’hora de trobar habitatge a Barcelona?

Claus per trobar habitatge a Barcelona per a joves
5 (100%) 3 vote[s]

Sobre l'autor

Xavi Maldonado

Deixar un comentari