blog shbarcelona español   blog shbarcelona français   blog shbarcelona english   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona   blog shbarcelona   blog shbarcelona
Descobrir

Com funciona el Tax Free?

Treballador realitzant el descompte sobre impostos
Escrit per Xavi Maldonado

Els turistes que viatgen a grans capitals no poden evitar comprar productes típics de l’indret. Ara bé, en algunes destinacions és possible beneficiar-se àmpliament del Tax Free, un sistema molt avantatjós amb el qual no pagaràs certes taxes i impostos que solen augmentar el cost de determinats productes.

Si ja vius a la ciutat amb un pis de lloguer a Barcelona, no podràs beneficiar-te d’aquest sistema, sinó que està enfocat cap als visitants temporals.

Per poder obtenir aquest tipus de descomptes a diferents parts de món cal complir alguns requisits, dur a terme uns tràmits específics a l’aeroport, i presentar alguns documents necessaris. Avui, en aquest article de ShBarcelona us parlem de com gestionar i aconseguir el Tax Free a la Ciutat Comtal.

Article relacionat: Les millors rebaixes de gener a Barcelona

En què consisteix i com funciona el Tax Free?

Botiga que inclou el sistema de Tax Free

Imatge via Pixabay

Els beneficis del Tax Free són diferents depenent del país en el qual estem. Un dels requisits que ens demanen a l’hora de comprar productes lliures d’impostos és tenir una altra nacionalitat diferent de la del país en qüestió.

De la mateixa manera, és imprescindible no residir-hi durant un període prolongat de temps. A l’hora d’aplicar-se el descompte, en la majoria dels països subjectes a Tax Free hauràs de fer una despesa mínima en la seva moneda, ja sigui en una mateixa botiga, en un producte concret o en la totalitat de les teves compres.

Normalment és fàcil distingir els comerços que estan subjectes a aquesta iniciativa, ja que solen estar senyalitzats amb el terme «Tax Free». Això sí, tingues compte que només podràs comprar productes concrets, quedant exclosos gran part dels aliments i dels serveis oferts a restaurants i hotels.

El Tax Free funciona de dues maneres diferents depenent del país de destinació que triïs. En alguns països, només cal presentar el passaport i els bitllets d’avió d’anada i tornada a la botiga perquè t’apliquin el descompte del Tax Free.

Ara bé, a altres racons de món és necessari dur a terme alguns passos importants. En primer lloc, al moment de pagar la compra, hauràs de sol·licitar un formulari del Tax Free al dependent.

Article relacionat: Consells per afrontar la pujada de gener

Cartell de devolució d'impostos a l'aeroport

Imatge via Pixabay

Un cop omplert el formulari de manera clara i concisa, hauràs d’anar a l’Oficina de Duanes de l’aeroport i presentar tant els teus documents (passaport o visat) com el formulari i els articles a deduir.

Allà et donaran un segell d’aprovació, que hauràs de bescanviar a una oficina de reemborsament pertanyent a les entitats de Tax Free perquè t’ingressin els diners que et corresponen.

Una cosa molt important a tenir en compte és que és possible que alguna d’aquestes oficines et descompti un comunicat de l’import en concepte de comissió.

És molt important que protegeixis bé els articles adquirits i que conservis tots els tiquets i formularis per si has de reclamar en el futur. Imagina’t que les teves maletes es perden i has de fer una llista amb els articles facturats perquè et retornin l’import.

Un cop tornis al teu país, si has viatjat a un país extracomunitari, hauràs de declarar a la Duana si les teves compres superen els 430 € o si portes amb tu certes mercaderies com tabac o alcohol la quantitat està per sobre del permès.

Per exemple, el Tax Free als Estats Units varia depenent de la ciutat o l’estat, ja que cada un d’ells disposa d’una política d’impostos diferent. Sense anar més lluny, a Nova York no existeix el Tax Free, tot i que els turistes poden sol·licitar targetes de descompte que podran utilitzar-se en centres comercials i magatzems.

A altres zones, com Montana, Alaska, Oregon o New Hampshire no cobraran impostos pels productes comprats pel viatger, sempre que aquest ensenyi el seu passaport. En el cas de Texas i Louisiana cal complir uns requisits en fer compres en aquells negocis que es troben adherits per poder sol·licitar la devolució d’impostos en els centres pertinents de l’aeroport: formulari, productes, targeta i documents de viatge.

Què més saps sobre el sistema de Tax Free?

Sobre l'autor

Xavi Maldonado

Deixar un comentari