blog shbarcelona español   blog shbarcelona français   blog shbarcelona english   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona   blog shbarcelona   blog shbarcelona
Informació sobre el lloguer de pisos

Com llogar un dúplex a Barcelona?

Rebedor i zona d'estar d'un dúplex
Escrit per Xavi Maldonado

Els dúplexs solen ser un dels tipus de pisos més demandats a la Ciutat Comtal. La seva versatilitat, estil i una certa singularitat molt atractiva és el que més els atrau als futurs inquilins. Els dúplexs són ideals per a famílies o parelles que tenen intenció de ser pares.

És menys aconsellable per a persones amb una certa edat a causa del hàndicap que comporten les escales, un element molt comú en aquests tipus d’immobles.

Avui, en aquest article de ShBarcelona us parlem dels lloguers de dúplex, els tipus que podeu trobar i els barris on podeu trobar-los a la capital catalana.

Article relacionat: És moment d’invertir en béns immobles?

Tot sobre els dúplexs a Barcelona

Estudis dúplex

Petit i modern estudio dúplex

Imatge via Pixabay

Hi ha diversos tipus de dúplex a la ciutat. Alguns d’ells són petits estudis distribuïts en dues plantes, amb pocs metres quadrats i ideals per a persones soles o per a parelles.

Aquest tipus d’immobles solen ser baixos amb sostres molt alts, que permeten d’aquesta manera construir una planta superior per guanyar així metres a l’habitatge.

Les distribucions poden variar, però l’habitual és que la planta baixa estigui constituïda pel saló, la cuina, un bany i, en algunes ocasions, un petit pati.

A la part superior trobem una habitació oberta i, sovint, un bany. Aquest tipus d’immobles poden trobar-se a qualsevol barri de la ciutat, però és més habitual trobar-los a la Barceloneta, la Vila de Gràcia, a Sants o a Sarrià.

Els preus varien en funció de la qualitat dels acabats, els metres, si disposen de pati o terrassa i la zona en la qual es troben localitzats.

Dúplexs baixos

Una altra opció són els baixos dúplexs, similars als anteriors, però molt més grans. Es tracta d’antics locals que s’han habilitat com a habitatge. Alguns d’ells, igual que els anteriors, no disposen de cèdula d’habitabilitat i d’altres, en canvi, sí.

Aquest tipus d’immobles solen tenir una distribució similar, amb saló, cuina, bany i terrassa a la part baixa, però amb l’excepció que la part superior, amb la qual s’accedeix per l’escala interior, és molta més àmplia, amb diverses habitacions compartimentades i un bany, o, de vegades, amb habitació en suite i un altre pels convidats.

Aquests pisos se solen trobar en zones similars a les interiors, a més del Poblenou, altres zones de Gràcia, algunes àrees de l’Eixample i a algunes zones del districte de Sants-Montjuïc.

Article relacionat: Avantatges de viure a un dúplex

Pisos dúplexs

Escala interior d'un pis

Imatge via Pixabay

També hi ha edificis on podem trobar que tots els pisos són dúplex o alguns dúplexs i altres amb menys espai, d’una sola planta.

En aquest cas, els dúplexs solen ser pisos amplis, amb una diferenciada zona de dia i de nit, on la zona d’estar, el menjador, la cuina i un bany estan en una planta i les habitacions i altres banys es troben en l’altra planta.

És habitual veure aquest tipus d’edificacions a zones més residencials o amb un passat històric industrial, com algunes àrees d’Horta-Guinardó, a la Zona Franca o alguns barris de districte de Nou Barris.

Àtics dúplexs

Finalment, un altre tipus de dúplex i potser els més distingits i demandats, són els àtics dúplexs. Aquest tipus de pisos es troben a la zona més alta d’un edifici, solen tenir terrassa, de vegades fins a dos o més, són amplis i gaudeixen de molta llum natural.

Podem trobar àtics dúplexs totes les zones de Barcelona, però la zona i que la finca disposi o no d’ascensor determinarà el preu final de l’immoble. De tota manera, solen no ser econòmics.

Top Articles Immobiliaris
Error: View 3bda4f7f2p may not exist

Has viscut mai a un dúplex? Què et semblen aquest tipus d’immoble?

Sobre l'autor

Xavi Maldonado

Deixar un comentari