blog shbarcelona español   blog shbarcelona français   blog shbarcelona english   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona   blog shbarcelona   blog shbarcelona
Instal·lar-se

Com trobar un pis on acceptin mascotes a Barcelona?

Gat estirat al llit d'una habitació
Escrit per Xavi Maldonado

Tenir una mascota és cada vegada més comú en la nostra societat i els experts no es cansen de lloar els beneficis psicològics que aporta tenir un animal de companyia. I és que en un món on regna la solitud, sobretot en les grans poblacions, un amic pelut és, en moltes ocasions, el nostre únic company de vida.

Per aquest motiu, quan volem mudar-nos de domicili hem d’assegurar-nos que la propietat, en cas de buscar un pis de lloguer, admeti a la nostra mascota. Per això, en aquest article de ShBarcelona us parlem de com trobar un pis on acceptin animals de companyia a Barcelona.

Article relacionat: Requisits per llogar un pis a Barcelona

Troba la llar ideal per a tu i la teva mascota

Nens als sofà gaudint de la companyía d'un gos

Imatge via Pixabay

Alguns inquilins lloguen un pis amb una necessitat especial, i molt important per a ells, que la seva mascota pugui ser benvinguda. Si bé hi ha propietaris que no tenen cap problema, és fàcil trobar a molts que no els admetin per si l’animal ocasioni desperfectes a l’immoble.

Però, pot un arrendador prohibir l’inquilí l’entrada d’una mascota? Té dret l’arrendatari a viure amb un animal? Ambdues parts tenen drets i obligacions en aquest assumpte, i aquí us ho aclarim.

Un inquilí té dret a viure amb la seva mascota, com és lògic, però si l’arrendador s’indica en el contracte d’arrendament que no permet animals, aquest també està en el seu dret.

El llogater, a més, té l’obligació de reparar els danys que l’animal causi a l’habitatge o a tercers, o esperar que el propietari s’ho descompti de la fiança. El llogater també pot contractar una assegurança que cobreixi els desperfectes causats per la seva mascota, però no està obligat llevat que la clàusula de mascotes del contracte de lloguer ho exigeixi en el contracte.

En aquest cas, si volem convèncer un propietari reticent a acceptar o no al nostre animal de companyia, l’assegurança pot ser un gran aliat per a nosaltres. Referent a això, cal destacar que, si es tracta d’un animal catalogat com ‘potencialment perillós’, hi ha l’obligació de contractar una assegurança de responsabilitat civil per danys a tercers, segons estableix la Llei 50/1999.

Article relacionat: Adopta una mascota a Gràcia

Gos jugant al terra d'un habitatge

Imatge via Pixabay

Per tant i com hem comentat, el propietari té dret a vetar o permetre la residència d’animals al seu immoble, i posar fi al contracte si no es compleixen les condicions pactades en el mateix. Si, per contra, no estableix cap clàusula referent a això, té l’obligació de respectar que l’inquilí visqui amb les seves mascotes, llevat que la presència de l’animal suposi una molèstia o dany per a l’habitatge o per a terceres persones.

En aquest cas té dret a demanar a l’arrendatari que deixi el pis o que repari els desperfectes. Una de les coses que més s’està duent a terme per part dels propietaris de mascotes perquè els arrendadors els permetin allotjar-se amb aquestes, és facilitar-los un Currículum Caní.

Per a això necessitaràs el nom i edat del teu gos, si està esterilitzat / castrat, un parell de bones fotos que siguin simpàtiques, dades sobre la seva salut i vacunes.

També és important parlar amb el teu veterinari i que escrigui un paràgraf descrivint a la teva mascota, contactar potser amb algun educador caní perquè certifiqui el seu bon comportament, el testimoni d’algun veí que parli sobre la convivència amb el teu gos a l’edifici i l’opinió de l’anterior llogater.

Si tens a una persona per passejar al teu animal de companyia, en cas que sigui un gos, també has d’indicar-ho. La intenció de tot això és que el propietari empatitzi amb tu i no vegi a la teva mascota com una amenaça per al seu immoble.

Finalment, s’aconsella d’indicar que una vegada que acabi el contracte de lloguer estàs disposat a contractar una empresa professional de neteja per deixar l’apartament tal com te l’havien lliurat serà, sens dubte, la cirereta del pastís per convèncer el propietari del pis.

Tens experiència amb lloguers de pisos on acceptin mascotes?

Com trobar un pis on acceptin mascotes a Barcelona?
5 (100%) 1 vote[s]

Sobre l'autor

Xavi Maldonado

Deixar un comentari