blog shbarcelona español   blog shbarcelona français   blog shbarcelona english   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona   blog shbarcelona   blog shbarcelona
Allotjar-se a Barcelona

Coneix la Barcelona d’Erasmus

Estudiants parlant després de classe
Escrit per Xavi Maldonado

A Barcelona hi ha molts estudiants que vénen atrets per les bondats de la Ciutat Comtal. El seu clima magnífic, les seves platges, els seus nombrosos locals d’oci i la seva àmplia oferta gastronòmica s’uneixen a l’excel·lent qualitat de les seves universitats i centres d’estudi i a una florent indústria tecnològica que es reflecteix en la multitud de startups amb seu a la capital catalana.

Si t’has decidit a llogar un pis a Barcelona i estudiar a la ciutat amb el programa d’Erasmus, en aquest article de ShBarcelona us volem parlar dels millors barris de la Ciutat Comtal per a estudiants, sobretot pels estrangers que vénen d’Erasmus.

Article relacionat: Quant li costa a un estudiant viure a Barcelona?

On viure si véns d’Erasmus a Barcelona

Què és el programa Erasmus i quins són els seus objectius?

Estudiant a la biblioteca

Imatge via Pixabay

Erasmus+ és el programa de la UE per donar suport l’educació, la formació, la joventut i l’esport a Europa. El seu pressupost brinda a més de 4 milions d’europeus l’oportunitat d’estudiar, formar-se i adquirir experiència a l’estranger.

Però Erasmus + no va sol dirigit als estudiants. També ofereix oportunitats a una gran varietat de persones i organitzacions.

Erasmus+ contribueix a l’Estratègia Europa per al creixement, l’ocupació, la justícia social i la inclusió, i als objectius del marc estratègic per a la cooperació europea en l’àmbit de l’educació i la formació.

Erasmus+ vol també promoure el desenvolupament sostenible dels països associats en l’àmbit de l’educació superior i contribuir a la realització dels objectius de l’estratègia de la UE per a la joventut. Dins el programa es plantegen els següents temes específics:

  • Reduir la desocupació, especialment entre els joves.
  • Fomentar l’educació en adults, especialment en les noves competències i qualificacions exigides pel mercat laboral.
  • Animar els joves a participar en la vida democràtica d’Europa.
  • Donar suport a la innovació, la cooperació i les reformes.
  • Reduir l’abandonament escolar prematur.
  • Promoure la cooperació i la mobilitat amb els països associats de la UE.

Els barris més populars per viure pels estudiants a Barcelona

El 38,2% dels estudiants estrangers que arriben a Barcelona viuran als districtes de Ciutat Vella o de l’Eixample.

El centre de la ciutat és el que més tira als Erasmus, amb l’Esquerra de l’Eixample -s’engloba en aquest l’Antiga i la Nova- com a barri més demandat, on acumula un 10,5% de les reserves Erasmus.

Just darrere hi ha Ciutat Vella, gairebé al complet, amb el Gòtic en segona posició, que acull el 9,4% dels estudiants estrangers; seguit pel Raval, amb el 7,5%, un dels barris més econòmics de la ciutat; i el Born, amb el 5,6%. La Dreta de l’Eixample tanca el Top 5 de barris preferits, i haurà de donar la ‘benvinguda’ al 5,2% dels estudiants d’Erasmus.

Article relacionat: Els millors barris de Barcelona per a estudiants

El lloc de procedència sol marcar la destinació més sol·licitada

Home crea bombolles de sabó al barri Gòtic

Imatge via Pixabay

Per nacionalitats, alemanys i italians prefereixen llogar un pis o hospedar-se a l’Esquerra de l’Eixample (són, respectivament, el 16% del total d’estudiants estrangers); al Gòtic dominen anglesos i italians (18%, per tots dos costats); el Raval és el barri preferit pels anglesos (14%); els francesos tenen predilecció pel Born (10%); i els italians són majoritaris a la Dreta de l’Eixample (13%).

Què valoren més els estudiants estrangers de Barcelona?

L’ambient en el qual es desenvolupen els estudis és primordial, i el de Barcelona ofereix una agenda cultural i d’oci privilegiada, on no falten plans ni activitats interessants ni un sol dia de la setmana.

A més, no està de més recordar que Barcelona és una ciutat mediterrània on gaudir tant del mar com de la muntanya en només mitja hora, amb un clima excepcional durant tot l’any i amb una còmoda xarxa de transports amb la qual ens podem desplaçar a qualsevol punt local, regional i nacional amb poc temps.

I tu, a quina zona de Barcelona preferiries viure si véns d’Erasmus?

 

Sobre l'autor

Xavi Maldonado

Deixar un comentari