blog shbarcelona español   blog shbarcelona français   blog shbarcelona english   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona   blog shbarcelona   blog shbarcelona
Exposicions

DENIM BY PREMIÈRE VISION

Escrit per Mercedes

El denim és tendència absoluta en moda des de fa molt temps, encara que a molts us semblarà que es tracta d’alguna cosa nova, gens més lluny de la realitat. Es tracta de la roba vaquera de tota la vida, jeans, caçadores, faldilles, bosses i motxilles.

denim 3El seu inici es remunta, es creu, a l’Edat Mitjana, i s’utilitzava bàsicament per fabricar veles per als vaixells, tendes de campanya o tendals. Després, en 1853, Levi Strauss va confeccionar amb ella l’uniforme dels miners, ja que la seva resistència i durabilitat estava bastant per sobre d’altres teixits. Encara que en aquells temps era de color marró, els genovesos van començar a tenyir-la amb indi, ja que aquest material era més abundant i barat. I des de llavors ha estat un teixit que ens ha acompanyat fidelment fins als nostres dies.

Denim by Première Vision, la fira especialitzada en teixidors, filadors, empreses d’acabats i fabricadors de forniments per a teixits denim, Première Vision, ha celebrat ja 13 edicions, totes elles a París. Aquest any, s’ha traslladat a Barcelona per la seva 14 edició. L’esdeveniment comptarà amb cent expositors de més de vint països, i espera rebre a més de 3.000 visitants professionals.

Chantal Malingrey-Perrin, directora del saló, ha explicat que “el denim és un teixit que genera un volum de negoci de 51 milions de dòlars i l’any passat es van vendre més de 2.000 milions de texans a tot el món. Això fa que sigui un sector prou important per a tenir fira pròpia”.

denim 2Turquia, Itàlia i el Marroc són els principals països expositors en aquesta edició de la mostra. A diferència d’altres fires de moda, aquesta del denim ha aconseguit atreure un gran nombre de visitants estrangers. I en la seva estrena a Barcelona, la mostra comptarà amb més expositors espanyols que en altres edicions.

En aquesta ocasió, participen per primera vegada Indústries Morera-Unitin i Etiquetas del Mediterráneo, que se sumaran a les ja habituals Tejidos Royo, Textil Santanderina i Etiquetas Granero, així com Jeanología. Aquesta última, valenciana, presenta “Truth & Light”, una exposició de texans en els quals es pot apreciar les tècniques per les quals aposten, la utilització del làser o l’ozó per aconseguir els acabats dels jeans.

En aquest esdeveniment barceloní podem trobar també peces de col·lecció, autèntiques relíquies, com “Dust-Bowl” un peto amb més de 100 anys de vida i diversos pedaços, pantalons d’èpoques de revolució, d’aventures pel món, etcètera. La fira té lloc a Barcelona a la fi de maig 2014.  Pots veure més informació al següent vídeo.

Valora aquest post

Sobre l'autor

Mercedes

Mercedes és escriptora, community manager i experta en SEO.

Deixar un comentari