blog shbarcelona español   blog shbarcelona français   blog shbarcelona english   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona   blog shbarcelona   blog shbarcelona
Exposicions

DENIM BY PREMIÈRE VISION

Pisos de lloguer a Barcelona
Escrit per Mercedes

El denim és tendència absoluta en moda des de fa molt temps, encara que a molts us semblarà que es tracta d’alguna cosa nova, gens més lluny de la realitat. Es tracta de la roba vaquera de tota la vida, jeans, caçadores, faldilles, bosses i motxilles.

denim 3El seu inici es remunta, es creu, a l’Edat Mitjana, i s’utilitzava bàsicament per fabricar veles per als vaixells, tendes de campanya o tendals. Després, en 1853, Levi Strauss va confeccionar amb ella l’uniforme dels miners, ja que la seva resistència i durabilitat estava bastant per sobre d’altres teixits. Encara que en aquells temps era de color marró, els genovesos van començar a tenyir-la amb indi, ja que aquest material era més abundant i barat. I des de llavors ha estat un teixit que ens ha acompanyat fidelment fins als nostres dies.

Denim by Première Vision, la fira especialitzada en teixidors, filadors, empreses d’acabats i fabricadors de forniments per a teixits denim, Première Vision, ha celebrat ja 13 edicions, totes elles a París. Aquest any, s’ha traslladat a Barcelona per la seva 14 edició. L’esdeveniment comptarà amb cent expositors de més de vint països, i espera rebre a més de 3.000 visitants professionals.

Chantal Malingrey-Perrin, directora del saló, ha explicat que “el denim és un teixit que genera un volum de negoci de 51 milions de dòlars i l’any passat es van vendre més de 2.000 milions de texans a tot el món. Això fa que sigui un sector prou important per a tenir fira pròpia”.

denim 2Turquia, Itàlia i el Marroc són els principals països expositors en aquesta edició de la mostra. A diferència d’altres fires de moda, aquesta del denim ha aconseguit atreure un gran nombre de visitants estrangers. I en la seva estrena a Barcelona, la mostra comptarà amb més expositors espanyols que en altres edicions.

En aquesta ocasió, participen per primera vegada Indústries Morera-Unitin i Etiquetas del Mediterráneo, que se sumaran a les ja habituals Tejidos Royo, Textil Santanderina i Etiquetas Granero, així com Jeanología. Aquesta última, valenciana, presenta “Truth & Light”, una exposició de texans en els quals es pot apreciar les tècniques per les quals aposten, la utilització del làser o l’ozó per aconseguir els acabats dels jeans.

En aquest esdeveniment barceloní podem trobar també peces de col·lecció, autèntiques relíquies, com “Dust-Bowl” un peto amb més de 100 anys de vida i diversos pedaços, pantalons d’èpoques de revolució, d’aventures pel món, etcètera. La fira té lloc a Barcelona a la fi de maig 2014.  Pots veure més informació al següent vídeo.

Sobre l'autor

Mercedes

Mercedes és escriptora, community manager i experta en SEO.

Deixar un comentari