blog shbarcelona español   blog shbarcelona français   blog shbarcelona english   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona   blog shbarcelona   blog shbarcelona
Els barris de Barcelona

Descobreix el barri de Poble Sec

Pisos de lloguer a Barcelona
Escrit per Aida Manero

Barcelona és una ciutat amb molts barris emergents que antigament havien estat viles independents; aquest és el cas del Poble Sec, un lloc que cada cop està més de moda. Molts són els residents que el trien per viure-hi, troba aquí el teu allotjament al Poble Sec.

  • Pisos de lloguer a Barcelona

 

Des de ShBarcelona et presentem aquesta zona de Barcelona, la seva historia i les diverses activitats que hi pots realitzar. Coneix el barri del Poble Sec!

Article relacionat: VIDEO: Què visitar al barri del Raval

On és el barri del Poble Sec?

El Poble Sec és un barri situat a prop de la Plaça Espanya, des del qual es veu la muntanya de Montjuïc. Aquest lloc és conegut pel seu centre comercial Las Arenas i les seves fonts màgiques, que ofereixen un espectacle de llums a la nit. Realment està situat entre el barri de Montjuic, famós a Barcelona pels seus jardins; i el barri del Port Vell, que forma part de La Barceloneta. Com hauràs vist, el barri del Poble Sec es beneficia d’una localització perfecta entre les muntanyes i el mar.

Busques allotjament? Viu al Poble Sec 

Historia del barri del Poble Sec

A mitjans del segle XIX, el Poble Sec era conegut per la seva activitat industrial. De fet, es poden diferenciar les 3 columnes que servien de xemeneies a la vella central Canadenca, responsable de la producció d’energia elèctrica de la ciutat.

El nom de Poble Sec  procedeix de la construcció de vàries indústries tèxtils, que van consumir gran part de l’aigua disponible al districte. Avui en dia, el barri s’ha transformat. La ciutat hi ha realitzat molts canvis per deixar-lo molt més agradable. És conegut per la seva gran diversitat cultural, els seus emblemàtics teatres i la gran quantitat de restaurants. Es coneixen especialment els restaurants dels famosos germans Adrià, coneguts al món sencer.

 
historia del barri del poble sec

Foto vía Unsplash.com

Què es pot fer al poble sec?

Gaudeix de la seva gastronomia

L’’Albert Adrià ha decidit establir 5 restaurants al voltant del famós carrer Blai: TicketsPatka, Bodega 1900Enigma y Hoja Santa. El Poble Sec té la ‘ruta del pinxo’ més rellevant de la ciutat de Barcelona, una sèrie d’establiments repartits pel carrer Blai on poder gaudir de les millor tapes, vermuts i barquetes.

Troba el millor allotjament de Barcelona

A més a més, el barri de Poble Sec es desenvolupa cada vegada més, especialment amb l’establiment de petits comerços. És una zona que disposa de totes les comoditats per poder-hi viure bé: supermercats, farmàcies i molts locals petits.

Gaudeix de la festa

Al Poble Sec hi trobaràs una de les discoteques amb més reputació de la ciutat: l’Apolo. En altres temps la sala presentava l’aspecte d’un gran cine, però avui en dia té una decoració molt vintage. És una de les sales de concerts més conegudes de la ciutat, gràcies a la gran quantitat de grups reconeguts que han passat pels seus escenaris.

Passeja pels seus carrers

Un dels punts del Poble Sec dels quals se’n parla especialment és la Plaça del Surtidor, un lloc molt agradable amb varis bars i restaurants on la gent es reuneix  per relaxar-se i debatre.

barri del poble sec

Foto Vía Unsplash.com

Si vols fer un vol, pots anar al Parc del Mirador de Poble Sec, un jardí urbà que suposa la transició entre el paisatge de Montjuïc i el barri de Poble Sec. Allà descobriràs una de les visites més belles de Barcelona. Evidentment, la proximitat amb altres barris a través de la xarxa de transports públics és un gran avantatge: el centre de la  ciutat és només a 3 estacions de metro, gràcies a la parada amb nom homònim: El Poble Sec (L3). També pots arribar gràcies a busos que arriben al Poble Sec, com el D50 o el 55.

Ja has visitat el barri del Poble Sec? Què t’ha semblat?

Sobre l'autor

Aida Manero

Deixar un comentari