blog shbarcelona español   blog shbarcelona français   blog shbarcelona english   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona   blog shbarcelona   blog shbarcelona
Festes tradicionals

Dia de la Hispanitat

Pisos de lloguer a Barcelona
Escrit per Xavi Maldonado

El dia de la Hispanitat és el dia Nacional d’Espanya, una festa que commemora i reivindica l’espanyol, pel que fa a llengua, cultura, importància geogràfica i econòmica. El dia de la Hispanitat és una de les festes més importants de l’Estat espanyol, en la qual es demostra la identitat, les tradicions, els costums i el seu profund sentiment cap a Espanya. Des de ShBarcelona us portem aquest article on us parlem del dia de la Hispanitat perquè conegueu millor aquesta patriòtica festa i com es viu a la Ciutat Comtal.

Article relacionat: La Diada de Catalunya 2018

Dia de la Hispanitat, la festa que commemora l’orgull de ser espanyol

Pisos de lloguer a Barcelona

Imatge via Pixabay

Tots els països tenen la seva pròpia festa on se celebra el sentiment i l’orgull de pertànyer a aquest territori. El sentiment patriòtic és una cosa inherent a totes les societats, i, si s’intenta entendre, és una cosa natural i saludable socialment parlant. A Espanya, el dia de la Hispanitat té lloc el dia 12 d’octubre, on se celebra l’orgull de ser espanyol, de la seva rica llengua i les seves aportacions històriques a l’evolució de la humanitat. Referent a això, al dia de la Hispanitat es commemora el descobriment d’Amèrica per Cristòfol Colón l’any 1492, el que va aconseguir cohesionar els dos territoris (la vella Europa i Amèrica) i germinar la posterior colonització de les recentment descobertes terres. El dia de la Hispanitat s’organitza a la capital, Madrid, una desfilada de les forces armades a la qual hi assisteix el rei, la família reial, el president del govern, els representants dels poders de l’Estat i els representants de les autonomies.

A causa de la divisió territorial espanyola i a la idiosincràsia pròpia de cada autonomia, algunes amb llengua, tradicions i història de gran transcendència, el patriotisme espanyol no ha calat tan profund com en altres països, i actualment ha perdut molta força. En l’actualitat trobem el cas de Catalunya, on algunes institucions s’han negat a celebrar aquest dia obrint les portes i treballant com si es tractés d’un dia normal. Altres sectors de la societat, per contra, aprofiten aquest dia per reivindicar el seu sentiment de pertinença a l’Estat espanyol i l’amor per la seva cultura i tradicions. Sigui com sigui, el dia de la Hispanitat és un dia especial per als espanyols, on es reivindica el patriotisme espanyol, la seva cultura, les tradicions i l’aportació com a societat a una cultura i evolució global.

Article relacionat: Història de les Festes de Gràcia

Pisos de lloguer a Barcelona

Imatge via Pixabay

La major part de les celebracions d’aquest dia es realitzen a Madrid, la capital espanyola, i, a Barcelona es limiten a, generalment, tranquil·les manifestacions. La major part de les activitats i esdeveniments es realitzen a la capital, com és lògic en tractar-se d’una festa de nivell nacional. Veuràs com a Barcelona el dia transcorre amb normalitat, tot i que trobaràs la majoria dels comerços i certs restaurants tancats.

Has estat a algun dels esdeveniments que tenen lloc durant aquest dia a la capital d’Espanya?

Sobre l'autor

Xavi Maldonado

Deixar un comentari