blog shbarcelona español   blog shbarcelona français   blog shbarcelona english   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona   blog shbarcelona   blog shbarcelona
Oci i cultura

Dia Mundial del Medi Ambient

Pisos de lloguer a Barcelona
Escrit per Xavi Maldonado

El medi ambient és el conjunt de factors que poden condicionar la vida dels éssers vius, i aquests es poden modificar per diversos motius, entre els quals destaquen els que els humans provoquem amb la nostra activitat industrial i hàbits de vida i consums. Tenir cura d’aquests elements perquè la vida a la terra sigui més saludable i ens ajudi a viure millor és una obligació per a tots els éssers humans, incloses les generacions futures. Avui, en des de ShBarcelona us volem explicar més obre la commemoració del Dia Mundial del Medi Ambient.

Article relacionat: Biocultura a Barcelona

El medi ambient  com a prioritat de l’ésser humà

Pisos de lloguer a Barcelona

Imatge via Pixabay

Podríem dir que el medi ambient és un conjunt de factors externs que actuen sobre un ecosistema i determinen el seu curs i la seva forma d’existència. Els factors més importants d’aquest són: el Medi físic: Geografia, física, geologia, clima, contaminació i el Medi biològic: Població humana: Demografia. Flora: font d’aliments o productors. Fauna: animals consumidors primaris, secundaris, etcètera. Medi socioeconòmic: Ocupació laboral o treball: exposició a agents químics i físics. Urbanització o el desenvolupament cultural de cada família. Desastres: guerres, inundacions (precipitacions). Tot aquest sistema amb tants factors que el determinen ha d’estar en un complicat equilibri perquè el nostre planeta pugui ser habitable i operatiu, un lloc on viure de manera saludable i confortable sense que es faci malbé alguns dels elements que el formen part. Sembla complicat, sobretot quan en les societats industrialitzades i en vies de desenvolupament es busca més l’evolució econòmica sense tenir en compte molts dels elements mediambientals que fan possible que la vida sigui més adequada per a totes les espècies animals i vegetals. Els estats i les nacions han tingut i tenen una mentalitat a curt termini que busca el plaer, els diners i la comoditat immediats sense tenir en compte les possibles repercussions que té aquest estil de vida sobre el medi ambient.

Article relacionat: Gran aplicació pels amants dels arbres

Pisos de lloguer a Barcelona

Imatge via Pixabay

El Dia Mundial del Medi Ambient es va implantar per l’ONU el dia 15 de desembre de l’any 1972. Se celebra des del 1974 el dia 5 de juny de cada any, dia en què es va iniciar la Conferència d’Estocolm el 1972, destinat a l’Ambient i al posterior Dia Mundial de la Bicicleta. Aquest dia l’Assemblea General de l’ONU va aprovar la creació del Programa de les Nacions Unides per al Medi Ambient (PNUMA). El Dia Mundial del Medi Ambient està destinat a sensibilitzar la població mundial en relació a temes ambientals, especialment en l’àmbit polític. Els objectius bàsics són aportar un context humà, motivar les persones perquè es converteixin en agents actius del desenvolupament sostenible i equitatiu; promoure el paper primordial de les comunitats en el canvi d’actitud cap a temes ambientals, i fomentar la cooperació perquè el medi ambient sigui sostenible, ja que d’aquesta manera garantirà que totes les nacions, països, territoris i persones gaudeixin d’un futur més pròsper, segur i sostenible per poder viure amb una qualitat mediambiental.

Què et sembla a tu el Dia Mundial del Medi Ambient?

Sobre l'autor

Xavi Maldonado

Deixar un comentari