blog shbarcelona español   blog shbarcelona français   blog shbarcelona english   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona   blog shbarcelona   blog shbarcelona
Els barris de Barcelona

¿Què és el districte 22@ de Barcelona?

districte tecnologic barcelona 22@

Existeix una àmplia zona de la ciutat coneguda com el Districte 22@ de Barcelona. Un ambiciós projecte per a convertir-se en un pol d’empreses tecnològiques innovadores.

A finals del segle XX s’havia pres la decisió de modernitzar el barri del Poblenou, el que havia estat el motor de la revolució industrial de Catalunya.

Després d’anys de projeccions urbanístiques del barri de Barcelona i de construcció de nous edificis, actualment, el districte disposa de seus de grans empreses i amb plans de futur de creixement constant.

  • Pisos de lloguer a Barcelona

 

On es troba el 22@ de Barcelona?

Aquesta zona de Barcelona es troba en el districte de Sant Martí. En concret, és una àmplia zona que inclou els barris del Poblenou, Llacuna del Poblenou i Provençals del Poblenou. El districte abasta des de la Plaça dels Glòries, dels dos costats de la Diagonal i fins a gairebé arribar a la platja.

carrer pere iv en el districte 22@ de barcelona

Què fer a Poblenou

Objectiu del 22@, el districte tecnològic de Barcelona

Aquesta zona de la ciutat va ser dissenyada per a incentivar el creixement econòmic de la ciutat. Això sí, apostant amb fermesa en els negocis de tecnologia i que generin coneixement, és per això que també se’l coneix com el districte tecnològic de Barcelona.

A més, aquesta part del Poblenou no sols està pensat per a companyies; el 22@ també inclou en les seves projeccions zones residencials, zones verdes, equipaments i de servei per a les persones que visquin allà.

Sense oblidar que durant la remodelació s’ha de conservar el patrimoni arquitectònic del districte. És la millor forma de mantenir viu l’esperit d’aquest barri industrial.

Els millors pisos de lloguer mensual a Barcelona

Viure al districte 22@ de Barcelona

Véns a Barcelona per a treballar o estudiar al 22@? En aquest cas, t’oferim una estupenda selecció de pisos en els tres barris on es troba aquest districte.

T’aconsellem que miris la nostra selecció de pisos de lloguer al Poblenou o també de lloguer de pisos en Llacuna del Poblenou per a estar més prop de la Plaça dels Glòries. O bé, creuant la Diagonal cap al nord et trobes amb els nostres pisos de lloguer en Provençals del Poblenou.

Llistat d’empreses del 22@ de Barcelona

Per què dissenyar un barri per a la innovació? L’objectiu és clar: la proximitat de les empreses genera una interacció entre persones. I aquesta unió provoca que es creïn noves oportunitats de negoci i d’emprenedoria.

Algunes de les empreses de gran renom que es troben dins del districte 22@ de Barcelona són les següents:

  • Mediapro
  • Thoughtworks España
  • Adevinta
  • Aenor
  • Amazon
  • Cisco Systems
  • T-Systems

A la pàgina oficial de l’associació d’empreses 22@Network pots trobar totes les empreses associades que es troben en el Districte 22@ de Barcelona.

disseny del districte 22@ de barcelona

Nou Poblenou Torre Agbar

Universitats i centres de formació en el barri 22@

Una altra de les característiques fundacionals del districte 22@ de Barcelona va ser per crear coneixement. Així que diverses universitats i centres d’estudi han obert seus dins d’aquesta àmplia zona de la Ciutat Comtal.

  • Universitat Pompeu Fabra (UPF)
  • Universitat de Barcelona – Institut de Formació Contínua (UB – IL3)
  • Centre de Disseny de Barcelona (BAU)
  • Estudis de Ciències de la Salut (UOC)
  • Escola de Negocis Europea de Barcelona (ENEB)

Per a més informació sobre els centres d’ensenyament de la ciutat, visita aquest article sobre els millors barris de Barcelona per a estudiants, en concret, l’apartat de Sant Martí.

A més, l’Ajuntament de Barcelona també col·labora amb la causa i per això, té una important institució establerta en el barri, estem parlant de la seva oficina per al desenvolupament d’empreses i formació als barcelonins. 

Edificis futuristes de Barcelona en el districte 22@

D’altra banda, la reconstrucció d’aquesta zona va venir marcada per la construcció d’edificis futuristes en el 22@. Aquesta planificació urbanística va atreure diversos projectes arquitectònics avantguardistes.

Fer una passejada pels seus carrers ens permet avançar-nos uns quants anys cap endavant. Alguns dels exemples més emblemàtics són aquests:

  1. La Torre Glòries de l’arquitecte Jean Nouvel
  2. Barcelona Growth Centri (abans Mitjana TIC) de l’arquitecte Enric Ruiz Geli
  3. Comisión de Mercats de Telecomunicacions de Remodelació
  4. de la fàbrica Ca Framis de l’arquitecte Jordi Badia
  5. L’edifici Imagina – Mediapro dels arquitectes Carles Ferrater, Patrick Genard i Xavier Martí
  6. L’edifici Interface també de Batlle i Roig Arquitectes

Coneixes ShBarcelona?

El futur de les oficines del 22@ amb el teletreball

El novembre de 2020, es van celebrar els 20 anys del projecte urbanístic 22@ amb una re fundació.

Després d’aquest esdeveniment de “tornar a començar”, queda clar que l’Ajuntament de Barcelona continua impulsant el projecte del 22@, ja que dins del Pla General Metropolità (PGM), l’Ajuntament ha destinat una secció per a l’anomenat districte tecnològic de Barcelona.

Ara bé, el govern municipal proposa tres grans diferències respecte al pla inicial del 1999:

Empreses més diverses

El primer punt és que l’administració local vol obrir el ventall d’empreses que puguin venir a aquest barri empresarial.

El govern municipal allarga la mà tant a companyies relacionades amb les noves tecnologies, però també a aquelles que tinguin el seu focus en l’economia verda o solidària.

La manera d’atraure a aquestes empreses és bonificant amb un plus d’edificabilitat a aquestes empreses, en el primer projecte del 22@ ja va funcionar i s’espera que el torni a fer.

Pel fet que el teletreball hagi alliberat metres quadrats d’oficines, això ajuda al fet que el preu de lloguer per a les empreses baixi i per tant, més companyies optin per contractar oficines.

Així que és un fet molt positiu per a la ciutat poder comptar amb un espai exclusivament dissenyat per al lloguer de sòl per a companyies.

entrada al parc del boblenou del 22@ de barcelona

Més sòl destinat a pisos de lloguer

El segon punt de l’acord municipal és construir nous edificis però amb major càrrega residencial i amb preus més assequibles als de la resta de zones de la ciutat.

Per posar una xifra, mentre que en el primer model de 22@ el nombre d’habitatges era de 9.300, en aquest re fundació del districte 22@ el pla de l’ajuntament marca que siguin 15.800 pisos per a viure.

Carrers més naturals en el 22@

El tercer punt del nou PGM per al districte tecnològic de Barcelona és que un terç dels carrers siguin “verds”, és a dir, que el 70% de l’espai públic estigui destinat als vianants i a la vegetació. Una opció que segueix molt la línia de la súper illa del Poblenou.

I tu què opines del districte 22@ de ShBarcelona? T’agradaria viure o treballar en aquesta zona? Deixa els teus comentaris a baix

Fonts:

  • https://www.22network.net/
  • https://www.elledecor.com/és/arquitectura/*g20952991/districte-empresarial-futurista-*barcelona/
  • https://www.elperiodico.com/es/barcelona/20200930/barcel

Sobre l'autor

Mireia Garcia Sans

Deixar un comentari