blog shbarcelona español   blog shbarcelona français   blog shbarcelona english   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona   blog shbarcelona   blog shbarcelona
Viure a Barcelona

El 010 i la teva salvació, encara no el coneixes?

Dona parlant per telèfon
Escrit per Xavi Maldonado

Moltes vegades, quan visitem o ens instal·lem a una nova ciutat, ens sentim aclaparats per la quantitat de gestions i consultes que hem de fer, sobretot relacionades amb els tràmits més bàsics.

A causa d’això, i per a tranquil·litat de molts expatriats que aterren a la Ciutat Comtal, fa molts anys que es va habilitar el servei del telèfon gratuït 010, l’alternativa perfecta per a qualsevol consulta relacionada amb equipaments, actes o serveis municipals a la ciutat. Avui, en aquest article de ShBarcelona us parlem d’aquest servei telefònic i per a què serveix.

Article relacionat: Notaris a Barcelona

Descobreix en què et pot ajudar el 010

Teleoperadora atenent una trucada

Imatge via Pixabay

Barcelona 010 és un espai que es gestiona des de la Direcció d’Atenció al Ciutadà de l’Ajuntament de Barcelona, objectiu el qual és ajudar a la ciutadania a resoldre els seus dubtes sobre la ciutat i qualsevol consulta relacionada amb Barcelona. Les consultes que es poden resoldre trucant a aquest servei són les següents:

  • Actes i activitats de la ciutat, adreces, horaris o venda d’entrades.
  • Adreces, telèfons i horaris d’equipaments o serveis.
  • Informació general per a realitzar els tràmits més habituals a la ciutat.

Per peticions de serveis, reclamacions, o qualsevol comunicació d’incidències a la ciutat, has de posar-te en contacte amb la web www.bcn.cat i completar els camps necessaris per poder realitzar la teva consulta.

El servei 010 inicialment tenia cost, però des de l’1 d’abril del 2017 la Generalitat va destinar una partida pressupostària per a convertir-lo en un servei gratuït, publicat al BOE el 31 de gener del passat 2017. El telèfon 010 és un servei d’informació municipal i general sobre equipaments, agenda d’actes i serveis dins de l’àmbit metropolità de la ciutat de Barcelona.

Si vius a una altra localitat inclosa en la llista inferior, pots trucar al telèfon 931537010 per a trucades de fora l’àrea metropolitana amb cost de tarifa ordinària. Els municipis des dels quals pots trucar a aquest telèfon són; Badalona, ​​Barcelona, ​​Castelldefels, Cornellà de Llobregat, Esplugues de Llobregat, Gavà, Molins de Rei, Montgat, Pallejà, el Papiol, el Prat de Llobregat, Ripollet, Sant Adrià de Besòs, Sant Andreu de la Barca, Sant Boi, Sant Joan Despí, Sant Just Desvern, Santa Coloma de Cervelló, Santa Coloma de Gramenet, Sant Vicenç dels Horts, Torrelles de Llobregat i Viladecans.

Article relacionat: Què fer si em vull mudar a Barcelona

Detall dels números en un telèfon mòbil

Imatge via Pixabay

Com veus, des de l’Ajuntament de Barcelona està habilitat aquest important i útil servei que et pot ajudar a resoldre dubtes com ara conèixer els concerts que es realitzaran en els equipaments municipals aquest cap de setmana i comprar les entrades, conèixer els tràmits per empadronar-se a la ciutat Comtal, conèixer a on pots dirigir per demanar un advocat d’ofici, saber el telèfon de la biblioteca més propera o consultar el preu de l’entrada a la Sagrada Família, per exemple.

 El servei té un horari ampli, de 7 del matí a les 23 hores de dilluns a diumenge, cada dia de l’any. Ara ja saps amb qui contactar si vols conèixer qualsevol cosa relacionada amb la capital catalana.

Ja has utilitzat aquest servei? Què t’ha semblat?

Sobre l'autor

Xavi Maldonado

Deixar un comentari