blog shbarcelona español   blog shbarcelona français   blog shbarcelona english   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona   blog shbarcelona   blog shbarcelona
Salut

Els arbres de Barcelona que transmeten més al·lèrgia

Pisos de lloguer a Barcelona
Escrit per Xavi Maldonado

Són moltes les persones que tenen al·lèrgia estacional o al·lèrgia a algunes espècies d’arbres o plantes. Generalment el moment de la pol·linització és el més delicat i el que provoca els símptomes més molestos. Algunes espècies d’arbres o arbustos que es poden veure a l’àrea metropolitana de Barcelona són els responsables d’aquesta molesta afecció i és important conèixer quines són les espècies amb més al·lèrgens per evitar, en la mesura del possible, l’exposició a aquestes per part de les persones amb problemes d’aquest tipus. Avui des de ShBarcelona us diem quins són els arbres de Barcelona que més al·lèrgia donen en general.

Article relacionat: Mapa interactiu dels arbres de Barcelona

Et pica el nas en passar per algunes zones de Barcelona? Aquests arbres poden ser els culpables

Pisos de lloguer a Barcelona

Imatge via Pixabay

primavera,  i depèn de l’organisme de cada persona i la sensibilitat d’aquest a certs pòl·lens, el fet que desencadenarà els símptomes en cada cas. En general aquests van des d’una lleugera picor de nas o un lleu estossec a una crisi asmàtica, passant pels habituals, com la picor d’ulls, llagrimeig, congestió i picor nasal, picor de coll, mals de cap i, en alguns casos, mareig o vertigen. Si els símptomes són lleus, moltes persones no li donen importància, però en cas que aquests siguin greus, la rinitis al·lèrgica pot tractar-se mitjançant antihistamínics o, en els últims temps, amb immunoteràpia. Un dels arbres que més al·lèrgies provoca i el principal responsable d’aquests molestos símptomes a milers de persones a la Ciutat Comtal és el denominat bananer d’ombra. Aquesta varietat és, a més, una de les espècies arbòries més abundants a la capital catalana i centenars de carrers i avingudes gaudeixen de l’ombra d’aquests grans exemplars d’arbre, perfectes per a protegir-nos del sol per les seves grans fulles i la seva gran alçada, però amb un pol·len especialment agressiu. És el causant de la majoria de les al·lèrgies dels habitants de la Ciutat Comtal.

Article relacionat: Gran aplicació pels amants dels arbres

Pisos de lloguer a Barcelona

Imatge via Pixabay

Però el bananer d’ombra no és l’únic responsable de les al·lèrgies a l’àrea metropolitana. Les oliveres són també molt al·lèrgiques i hi ha moltes persones que pateixen símptomes de rinitis al·lèrgica quan es troben a prop d’aquest tipus d’arbre. Tot i que no són tan usades com l’anterior arbre per decorar els carrers de la Ciutat Comtal, la veritat és que hi ha bastants, sobretot als parcs i jardins, així com a la serra de Collserola. A la llista d’arbres més al·lèrgics de Barcelona afegim també la troana, molt comuna també als carrers i parcs de la capital catalana. Altres exemplars que provoquen moltes al·lèrgies són les gramínies, molt habituals a les zones forestals de la ciutat i a molts parcs i jardins, essent la pol·linització de la flor durant els mesos de maig a juny. La parietària, que pol·linitza durant més temps, de febrer a setembre, és un altre exemplar molt problemàtic. Com veus, hi ha molts arbres a la Ciutat Comtal que poden provocar al·lèrgies i en aquest cas és important saber quins són per intentar no exposar-se a elles si s’és al·lèrgic.

Saps d’algun altre arbre que provoqui al·lèrgies a Barcelona?

Sobre l'autor

Xavi Maldonado

Deixar un comentari