blog shbarcelona español   blog shbarcelona français   blog shbarcelona english   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona   blog shbarcelona   blog shbarcelona
Viure a Barcelona

Els barris de Barcelona amb menys contaminació

Pisos de lloguer a Barcelona
Escrit per Xavi Maldonado

La contaminació és una de les qüestions que més preocupen als ciutadans actualment, ja que s’ha convertit en un veritable problema de salut pública des de fa ja alguns anys. Les grans ciutats, especialment les urbs massificades de països com la Xina o l’Índia, surten cada cop de manera més freqüent als titulars dels diaris a causa de les elevadíssimes taxes de pol·lució ambiental, que obliguen la població a portar màscares facials per cobrir-se de la seva respiració i mitigar-ne els efectes. A Espanya, per sort, encara no hem arribat a aquests extrems, però és cert que cada vegada és més sovint que saltin les alarmes a causa dels alts índexs de contaminació a ciutats com Madrid o Barcelona, que estan per sobre dels estàndards recomanables. Per això, des de ShBarcelona us volem parlar de la contaminació a la Ciutat Comtal i de quins són els barris amb millor qualitat d’aire.

Article relacionat: Els millors barris de Barcelona per viure amb nens

Els barris de Barcelona on es respira millor

Pisos de lloguer a Barcelona

Imatge via Pixabay

Malgrat la seva situació privilegiada, Barcelona està patint darrerament diversos episodis de contaminació que han posat en alerta als experts. Es consideren episodis de contaminació tots aquells on els nivells de contaminants atmosfèrics superen els valors màxims previstos per la Unió Europea. Aquest excés de contaminants provoquen problemes de salut pels ciutadans, entre altres coses. Es pensa que les creixents al·lèrgies són una conseqüència directa de l’augment d’aquest problema ambiental, i que les al·lèrgies també poden disparar-se o agreujar-se a causa d’aquest fet. La població més vulnerable davant d’aquests episodis són els nens petits, la gent gran, les dones embarassades i els malalts crònics amb patologies respiratòries.

Les autoritats aconsellen a la població protegir-se i intentar evitar aquests episodis, amb un seguit de pautes que són les següents: si hi ha un avís de previsió d’un episodi de contaminació excessiva, s’aconsella moderar l’exercici físic a l’exterior, especialment per part de les persones més vulnerables, i per tant en cas d’alerta per haver superat els índexs de contaminació, és important evitar qualsevol activitat física a l’exterior. Per intentar mitigar els efectes de la contaminació, les autoritats recomanen moure’s amb bicicleta o a peu per la ciutat, i en cas de no ser possible, desplaçar-se mitjançant el transport públic. En cas d’haver d’utilitzar obligatòriament el transport privat, compartir-lo i combinar-ho amb el públic. Fer un ús responsable i eficient de la calefacció i l’aire condicionat, tant a casa com en el lloc de treball. Ventilar els espais en les hores de menor trànsit rodat. Posar a punt el vehicle per evitar emetre massa gasos contaminants, per exemple, ajustant la pressió dels pneumàtics o arrencant i frenant amb cura són altres dels consells a posar en pràctica durant aquest tipus de situació.

Article relacionat: Plantes que ajuden

Pisos de lloguer a Barcelona

Imatge via Pixabay

Tot i que la contaminació a la Ciutat Comtal és bastant alta en general, òbviament a alguns barris de Barcelona la qualitat de l’aire és millor que en altres. En general, els districtes amb més densitat de població, com són Ciutat Vella o Sant Martí, són els que tenen una pitjor qualitat de l’aire i els barris més alts, amb menys densitat de població i més zones verdes, gaudeixen d’una qualitat de l’aire més gran. És el cas de la part alta del districte de Gràcia, el barri d’Horta-Guinardó o la part alta de Sarrià. En aquest mapa interactiu d’aquí pots veure la qualitat de l’aire de Barcelona en temps real.

I tu, a quin barri vius? Notes els efectes de la contaminació en el teu districte?

Els barris de Barcelona amb menys contaminació
3.8 (75.29%) 17 vote[s]

Sobre l'autor

Xavi Maldonado

Deixar un comentari