blog shbarcelona español   blog shbarcelona français   blog shbarcelona english   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona   blog shbarcelona   blog shbarcelona
Viure a Barcelona

La contaminació a Barcelona: en quins barris n’hi ha menys?

temps a barcelona per barris
Escrit per Aida Manero

La contaminació a Barcelona és un dels temes que més preocupen actualment a la seva ciutadania, ja que la qualitat de l’aire s’ha convertit en un veritable problema de salut pública des de fa ja alguns anys. Les grans ciutats, especialment les urbs massificades de països com la Xina o l’Índia, surten cada cop de manera més freqüent als titulars dels diaris a causa de les elevadíssimes taxes de pol·lució ambiental.

  • Pisos de lloguer a Barcelona

 

Si aquest tema et preocupa i vols saber a quines zones de Barcelona la contaminació és més baixa, des de ShBarcelona us parlem de la contaminació a la Ciutat Comtal i de quins són els barris amb millor qualitat d’aire.

Article relacionat: Els millors barris de Barcelona per viure amb nens

Situació de la contaminació a Barcelona

Malgrat la seva situació privilegiada, Barcelona està patint darrerament diversos episodis de contaminació que han posat en alerta als experts. Es consideren episodis de contaminació tots aquells on els nivells de contaminants atmosfèrics superen els valors màxims previstos per la Unió Europea.

Aquest excés de contaminants provoquen problemes de salut pels ciutadans, entre d’altres coses. Es pensa que les creixents al·lèrgies són una conseqüència directa de l’augment d’aquest problema ambiental, i que aquestes al·lèrgies també poden disparar-se o agreujar-se a causa d’aquest fet. La població més vulnerable davant d’aquests episodis són els nens petits, la gent gran, les dones embarassades i els malalts crònics amb patologies respiratòries.

Busca l’allotjament més equipat de Barcelona

Les autoritats aconsellen a la població protegir-se i intentar evitar aquests episodis, amb un seguit de pautes que són les següents: si hi ha un avís de previsió d’un episodi de contaminació excessiva, s’aconsella moderar l’exercici físic a l’exterior, especialment per part de les persones més vulnerables, i per tant en cas d’alerta per haver superat els índexs de contaminació, és important evitar qualsevol activitat física a l’exterior.

contaminació a barcelona

Foto vía pixabay.es

Com mitigar-ne els efectes?

Per intentar mitigar els efectes de la contaminació, les autoritats recomanen moure’s amb bicicleta o a peu per la ciutat, i en cas de no ser possible, desplaçar-se mitjançant el transport públic. En cas d’haver d’utilitzar obligatòriament el transport privat, existeixen diverses opcions com compartir cotxe, o aparcar a les entrades de Barcelona per moure’s en transport públic per dins de la ciutat.

Fer un ús responsable i eficient de la calefacció i l’aire condicionat, tant a casa com en el lloc de treball. Ventilar els espais en les hores de menor trànsit rodat. Posar a punt el vehicle per evitar emetre massa gasos contaminants, per exemple, ajustant la pressió dels pneumàtics o arrencant i frenant amb cura són altres dels consells a posar en pràctica durant aquest tipus de situació.

Ets amant de les bicis? Allotja’t a Gràcia! 

Barris de Barcelona amb la millor qualitat de l’aire

Tot i que la contaminació a la Ciutat Comtal és bastant alta en general, en alguns barris de Barcelona la qualitat de l’aire és millor que en altres, com bé us podreu imaginar. En general, els districtes amb més densitat de població, com Ciutat Vella o Sant Martí, són els que tenen una pitjor qualitat de l’aire, ja que la congregació de persones no permet tenir una gran quantitat d’espais verds.

qualitat de l'aire

Foto vía pixabay.com

Els barris més alts i amb menys densitat de població compten amb més zones verdes, i per això gaudeixen d’una qualitat de l’aire més gran. És el cas de la part alta del districte de Gràcia, el barri d’Horta-Guinardó o la part alta de Sarrià. Et recomanem que per saber exactament la qualitat de l’aire en el punt on et trobes, busquis el temps a Barcelona seccionant-lo per barris per tal de trobar un percentatge més real.

Recorda que des de l’1 de gener de 2020 Barcelona ha esdevingut una zona de baixes emissions, i també la seva àrea metropolitana més propera: L’Hopsitalet de Llobregat, Sant Adrià del Besòs i part d’Esplugues de Llobregat i de Cornellà). Consulta en aquesta pàgina quines són les restriccions i com et poden afectar.

I tu, en quin barri vius? Notes els efectes de la contaminació en el teu districte?

Sobre l'autor

Aida Manero

Deixar un comentari