blog shbarcelona español   blog shbarcelona français   blog shbarcelona english   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona   blog shbarcelona   blog shbarcelona
Viure a Barcelona

Els llocs més tranquils per viure a Barcelona

Pisos de lloguer a Barcelona
Escrit per Xavi Maldonado

La ciutat de Barcelona és una ciutat àmplia i amb una gran diversitat, i que compta amb zones molt diferenciades entre si. Depenent del barri que escollim podrem gaudir de serveis de tota mena, com en el cas del districte de l’Eixample, o, per contra, també poden triar altres llocs de la ciutat, que disposin d’àmplies zones verdes i d’una major tranquil·litat.

Si ets dels que prefereixen viure d’una manera més relaxada, però sense renunciar a residir dins de la ciutat, no et perdis aquest article de ShBarcelona, on et descobrim els llocs més tranquils per viure a Barcelona.

Article relacionat: Els millors barris de Barcelona per viure

Els barris més tranquils per viure

Les Corts

Imatge aèria del barri de Les Corts

Imatge de: aldask via VisualHunt

El barri de Les Corts pertany a la zona més cèntrica del districte de Les Corts. Durant el dia hi transita molta gent, ja que és la seu de moltes empreses i zones d’oficines, però a la tarda la majoria d’aquestes persones se’n van a les seves respectives llars, i el barri de Les Corts es torna molt tranquil.

Es tracta d’un barri de classe mitjana – mitjana alta de la ciutat, amb bones comunicacions amb altres zones de la Ciutat Comtal i molts serveis i zones comercials. Si busques una zona residencial i segura per allotjar-te, molt ben comunicat amb transport públic i a prop de famós estadi Camp Nou, al barri de Les Corts és excel·lent per a tu.

Vallcarca

Es tracta d’un dels barris més tranquils de la ciutat, situat a la zona alta, prop de la ronda de Dalt. El principal atractiu turístic d’aquesta zona és el Parc Güell o algunes mostres del modernisme català (com ara la Casa Marsans o la Casa Comes d’Argemir).

La zona compta amb diferents àrees verdes i és a prop de la Serra de Collserola, amb parcs magnífics com els Jardins del Turó del Putxet o el Parc de la Creueta del Coll.

Per la seva situació entre muntanyes, el barri presenta carrers amb pendents que poden ser un escull per desplaçar-se, però per solucionar el problema, l’ajuntament ha dotat al barri d’algunes escales mecàniques i servei de microbusos que es mouen per diferents parts del barri.

Els habitatges del barri de Vallcarca i els Penitents són generalment en edificis de poca alçada, cases i alguna torre aïllada, ara majoritàriament reformades i convertides en cases de luxe. Els preus de l’immoble a Vallcarca i els Penitents són generalment alts, ocupant la quarta o cinquena posició dels pisos més cars de Barcelona.

Article relacionat: Els barris de Barcelona amb menys contaminació

Font d’en Fargues

El barri de la Font d'en Fargues vist en la llunyanía

Imatge de: Jordi Domènech i Arnau via VisualHunt

La Font d’en Fargues és un barri residencial de Barcelona situat dins del districte municipal d’Horta-Guinardó. És Troba al sud del barri d’Horta i al nord del turó de la Rovira, entre la font que li dóna nom i l’anomenat torrent de la Carabassa.

El nom li ve per la font, que es deia que tenia efectes beneficiosos per a la salut, i allà s’hi celebraven festes i reunions de veïns. El barri es va urbanitzar a partir de l’any 1905, començant per les terres de la masia de Can Pujol per iniciativa de Pere Fargues i Sagristà.

El nom del barri prové del cognom d’aquesta figura, i ell també va promoure la construcció de torretes el 1915.

Les edificacions del barri es basen en masies i cases antigues que han estat reformades com a cases de luxe. A la zona s’hi localitza un dels col·legis privats més antics de la ciutat, l’escola anglesa Princess Margaret School.

És un barri bastant desconegut, molt tranquil i un dels que aporta la sensació d’estar vivint a una zona més rural. Disposa de pocs serveis, però gaudeix d’un poliesportiu, farmàcies, un centre cívic i alguns supermercats.

Quin altre barri tranquil per viure a Barcelona coneixes?

 

Sobre l'autor

Xavi Maldonado

Deixar un comentari