blog shbarcelona español   blog shbarcelona français   blog shbarcelona english   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona   blog shbarcelona   blog shbarcelona
Esdeveniments

Festival de flamenc a Barcelona

Pisos de lloguer a Barcelona
Escrit per Xavi Maldonado

El flamenc és un dels gèneres musicals més populars i seguits al país. Es tracta d’un malbaratament d’art, emocionalitat i tècnica, espectacular i molt arrelat a la cultura espanyola. Aquest gènere musical d’origen a Andalusia, s’ha convertit en un reclam per a turistes de diversos països, degut en gran mesura a la màgia (també coneguda com a “duende“) que transmet aquest espectacle musical. A Barcelona se celebra durant el mes de maig un festival anomenat Ciutat Flamenco, que converteix la Ciutat Comtal en la capital del flamenc. Avui des de ShBarcelona us parlem d’aquest festival.

Article relacionat: La Fira d’abril a Barcelona

Ciutat Flamenco, un festival de flamenc a Barcelona

Pisos de lloguer a Barcelona

Imatge de: [nelo] via VisualHunt

Tot i que el flamenc esta molt relacionat amb la cultura espanyola, Barcelona ha estat clau en la seva evolució, fet que és desconegut per a moltes persones. A la Ciutat Comtal han tingut lloc esdeveniments únics que han marcat la història d’aquesta dança i estil musical, ja que a la capital catalana hem pogut gaudir dels millors artistes, fins i tot en aquesta ciutat han nascut algunes de les grans estrelles del cant, toc i ball. Durant tot l’any, Barcelona ofereix una gran varietat d’espectacles relacionats amb el flamenc, i és una de les ciutats del món on es programen més esdeveniments d’aquest gènere musical. Ciutat Flamenco celebra durant aquest 2019 la seva 26ª edició, sempre compromesos amb l’arrelament d’aquest gènere amb la ciutat i amb la creativitat i la innovació d’aquest estil musical. Per aquest motiu, Ciutat Flamenco s’ha convertit en un dels grans aparadors dels millors artistes i esdeveniments flamencs d’Espanya, innovant i creant nous espectacles pel delit dels espectadors. Durant aquesta edició també se celebra el 40 aniversari del Taller de Músics, i un dels actes d’aquesta celebració és el naixement del I Congrés sobre Flamencologia i Pedagogia del Flamenc dins el festival Ciutat Flamenco. Per aquest motiu, en aquest festival és important donar suport i difondre la part més intel·lectual d’aquest art.

Article relacionat: Gaudeix del flamenc a Barcelona

Pisos de lloguer a Barcelona

Imatge de: LaGafa via VisualHunt

El festival Ciutat Flamenc ha elaborat aquesta edició un cartell absolutament espectacular. Podrem veure a artistes com Chicuelo el 16 de maig a les 21 hores a Luz de Gas, Antonio Lizana, el 17 de maig a les 21 hores a Luz de Gas, Rocío Márquez, 18 de maig a les 21 hores a l’Auditori, Pepe Martínez el 23 de maig a les 21 hores a Luz de Gas, Luis Vidal i Iberiana el 24 de maig a les 21 hores a l’Auditori, Tablao de Músics el 25 de maig de 18 a 20 hores al Taller de Músics, Antonio Rei, el 29 de maig a les 21 hores a Luz de Gas, Maria Terremoto, el 30 de maig a les 21 hores a Luz de Gas i Bailaoras & la Chana, el 31 de maig a les 21 hores a la sala Barts. Es poden adquirir les entrades directament al lloc web i gaudir de tots els espectacles a qualsevol espai seleccionat. Ara ja ho sabeu, si sou amants del ball en general i del flamenc en particular, i esteu a Barcelona, no és podeu perdre el Ciutat Flamenco, el festival de flamenc de la Ciutat Comtal.

*Imatge desatcada de: fundacioncajasol via VisualHunt

Tens pensat acudir al festival Ciutat Flamenco? Comparteix la teva experiència amb nosaltres!

Sobre l'autor

Xavi Maldonado

Deixar un comentari