blog shbarcelona español   blog shbarcelona français   blog shbarcelona english   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona   blog shbarcelona   blog shbarcelona
Visitar

Gaudi-130-Sagrada Família: Tres rutes turístiques diferents

Pisos de lloguer a Barcelona
Escrit per Mercedes

Aquest mes de Novembre es compleixen 130 anys des que Antoni Gaudí va substituir a Francesc de Paula del Villar, arquitecte, en la construcció del Temple de la Sagrada Família, a Barcelona.  L’arquitecte diocesà, autor de la cripta, va dimitir a causa de discrepàncies pressupostàries just a l’any de col·locar-se la primera pedra del temple, i Gaudí va començar a treballar en la construcció de la Sagrada Família el dia 3 de novembre de l’any 1883.

Aquesta efemèride és l’excusa perfecta perquè la Fundació de la Junta Constructora del Temple Expiatori de la Sagrada Família, ens proposi tres interessants rutes per la ciutat de Barcelona que ens serviran per conèixer millor al geni que agafà les regnes del grandiós treball.

Park_Güell-Casa_Museu_Gaudí

Sempre hi ha diversos recorreguts que ens ensenyen les seves magnífiques obres, però aquesta vegada la mirada és diferent, perquè hi ha tres rutes que es diferencien des del punt de vista de la quotidianitat del mateix Gaudí.  La basílica distribueix un desplegable amb el mapa de les tres rutes al seu punt d’informació del carrer de Sardenya, on es detallen les tres rutes amb un codi de colors.

La primera ruta (vermella) és la que ens sorprèn més, ja que reprodueix el llarg camí que caminava cada dia per acudir al treball des que en 1906 es va traslladar a viure a la casa del Parc Güell, a la foto.  La segona ruta (blava) ens apropa a les cases en les quals va habitar durant la construcció de l’obra, i que no van ser sinó vuit domicilis diferents.  L’última (groga) es centra en les obres més destacades de Gaudí, recorrent 10 d’elles.

El temple, dedicat a Jesús, Josep i Maria, va patir un incendi l’any 1936.  Va ser consagrat i declarat com a basílica menor el 7 de novembre de 2010 pel Papa Benedicto XVI.  Forma part del patrimoni mundial de la Unesco des de l’any 2005, com altres obres del gran arquitecte.

Des de ShBarcelona volem ajudarte a saber més del tema amb els següents links:

Sobre l'autor

Mercedes

Mercedes és escriptora, community manager i experta en SEO.

Deixar un comentari