blog shbarcelona español   blog shbarcelona français   blog shbarcelona english   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona   blog shbarcelona   blog shbarcelona
El que convé saber

Personalitats famoses de Barcelona

Pisos de lloguer a Barcelona
Escrit per Elia

Una de les coses que et pots trobar quan surtis a recórrer la ciutat són personatges famosos que viuen a Barcelona. Són molts els que hi viuen i hi treballen a la Ciutat Comtal i es diu que l’actitud general dels barcelonins (mitjans de comunicació inclosos) respecte als famosos és molt menys invasiva que a altres grans ciutats espanyoles, la qual cosa, sens dubte, contribueix al fet que passegen afablement per aquests carrers. A aquest article de ShBarcelona volem descobrir-te la gent famosa de Barcelona.

Article relacionat: La relació entre Dalí i Picasso

Personatges famosos de Barcelona

famosos barcelona

Imatge via VisualHunt

Barcelona sempre ha tingut ganxo per atreure a ments inquietes, com Dalí, Picasso i Miró en altres èpoques. També ha estat un lloc de pas de noms il·lustres en gairebé totes les esferes de l’ésser humà, per exemple el gran artista i teòric Antoni Tàpies, el cardiòleg Valentí Fuster, del Mt. Sinaí novaiorquès, o figures polítiques com Javier Tusell, Pi i Margall, Federico Mayor Zaragoza o Jordi Pujol. A l’actualitat són molts els noms lligats a la ciutat que ressonen en l’imaginari col·lectiu i que van néixer, es van criar o viuen a Barcelona, alguns tan mediàtics i coneguts com el gran divulgador televisiu i editorial Eduard Punset, la catalanísima còmica Rosa Mª Sardá, o la model Judit Mascó. D’altres són figures que al Barça són o han estat personalitats destacades com Guardiola, Cesc Fábregas, Xavi Hernández, Iniesta, Puyol, Gerard Piqué i, recentment, la seva parella, Shakira. Però l’aportació barcelonina al món de l’esport no es queda en el terreny futbolístic: Juan Antonio Samaranch, els tennistes Arantxa Sánchez-Vicario i Sergi Bruguera, els germans Gasol i Juan Carlos Navarro en bàsquet, Alex Crivillé i Carlos Checa sobre dues rodes, Jaime Alguersuari a la F1, David Barrufet porter de la selecció d’handbol, Gervasio Deferr medallista en gimnàstica esportiva, Miguel Illescas figura dels escacs nacionals i internacional, Gemma Mengual regna de la natació sincronitzada, o Joaquím Rodríguez figura promisoria del nostre ciclisme, són alguns noms destacats.

Article relacionat: 50 anys del Museu Picasso

Pisos de lloguer a Barcelona

Imatge via VisualHunt

Al món de les arts escèniques, Barcelona ha produït una gran varietat de personatges de qualitat lligats als escenaris teatrals com Albert Boadella, Marsillach o Josep María Flotats, o a la música, com Montserrat Caballé, Josep Carreras o Joan Manuel Serrat. També són nombrosos els barcelonins que viuen després de les càmeres cinematogràfiques, com els directors Isabel Coixet (La vida secreta de les paraules), Juan Antonio Baiona (L’orfenat), Bigas Lluna (Jamón, Jamón), Vicente Aranda (Juana la Boja) o Cesc Gai (Krámpack). D’actors destacats que han nascut o viscut a Barcelona destaquem a en Jordi Moià, Assumpta Serna, Sergi López i Ariadna Gil (El laberint del faune), Óscar Jaenada i Astrid Bergès-Frisbey (Pirates del Carib), Fernando Guillén-Corb (Quàntum of Solaci), Juanjo Puigcorbé, Candela Peña, o en Daniel Brühl, per exemple. En termes literàris cal destacar que a la Ciutat Comptal també han viscut personatges il·lustres com Ana Mª Matute, Eduardo Mendoza, Juan Marsé, Jose Luis Sampedro, Carmen Kurtz, Mercè Rodoreda, Carlos Ruiz Zafón, Vázquez Montalbán, Esther Tusquets, Carmen Laforet, els germans Goytisolo, Laura Freixas o Simone Ortega. En resum, a Barcelona tens sens dubte una bona ocasió per aprofundir en la fecunda interacció geni-ciutat que segueix donant-se a la capital catalana.

*Imatge destacada de: Doha Stadium Plus via VisualHunt

Coneixes a cap altre famós barceloní que trobis a faltar en aquesta llista?

Sobre l'autor

Elia

Filòloga hispànica i apassionada de les lletres. M'agrada el teatre (molt), la literatura (més encara) i la cultura. He unit la meva passió per les arts creant una companyia de teatre anomenada LetrasConVoz i un web de temàtica cultural.

Deixar un comentari