blog shbarcelona español   blog shbarcelona français   blog shbarcelona english   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona   blog shbarcelona   blog shbarcelona
Art i cultura

LA CASA VICENS ES CONVERTEIX EN MUSEU

Pisos de lloguer a Barcelona
Escrit per Mercedes

La Casa Vicens fou el primer projecte important de Gaudí. Es tracta d’un edifici modernista que es troba a la part alta del barri de Gràcia, al carrer de les Carolines.

A la fi del segle XIX aquesta zona era un lloc d’estiueig de l’alta burgesia barcelonina. La casa va ser concebuda com a segona residència del senyor Vicens, un industrial ceramista. Ell mateix va proveir de materials la construcció: la façana és pràcticament coberta de tessel·les de ceràmica vidriada.

A l’arquitectura no hi trobem les formes orgàniques típiques de l’obra del genial autor: és un edifici més aviat rectilini, encara que desborda d’imaginació i amor pels petits detalls. El seu estil és oriental amb influències del mossàrab. D’altra banda, la forja en ferro, un altre dels seus trets característics, sí que hi és àmpliament representada, amb una impressionant reixa amb fulles de palma, malgrat que no fou dissenyada pel mateix Gaudí.

Des de la seva construcció en 1889 sempre ha estat en ús, primer com a casa d’estiueig i des de 1899, quan la va comprar Antonio Jover, com a casa familiar. Més tard es produeix una nova compra de l’immoble, per part del banc andorrà MoraBanc a la família Herrero-Jover, descendents de l’antic propietari que seguien habitant la casa. casa_vicens_3.JPG

Gràcies a aquesta operació es fa possible que la Casa Vicens obri les seves portes al públic, ja convertida en museu. Això passarà a partir del pròxim 2016. La propietat, de 1.200 metres quadrats en quatre plantes, i també el jardí, seran sotmesos a un profund i ambiciós projecte de restauració. Les obres està previst que comencin dins d’uns sis mesos, i duraran dos anys.

Dirigiran els treballs de restauració José Antonio Martínez Lapeña, Elías Torres i David García, que ja han intervingut en obres de Gaudí anteriorment. L’inversor està avaluant les propostes de diversos operadors que duran a terme l’obertura de l’immoble, així com l’elecció d’un responsable de la museografia, que expliqui les principals característiques d’aquesta rellevant obra gaudiniana.

La Casa és un dels set edificis del famós arquitecte declarats Patrimoni de la Humanitat per la Unesco a Barcelona l’any 2005, juntament amb el Parc i el Palau Güell, Casa Milà, Façana de la Nativitat de la Sagrada Família, Casa Batlló i Cripta Güell.
Des de ShBarcelona ens congratulem d’aquesta iniciativa que millora un edifici emblemàtic, alhora que engrandeix les activitats culturals de la nostra ciutat.
casa_vicens_1.jpg

Sobre l'autor

Mercedes

Mercedes és escriptora, community manager i experta en SEO.

Deixar un comentari