blog shbarcelona español   blog shbarcelona français   blog shbarcelona english   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona   blog shbarcelona   blog shbarcelona
Costums i tradicions catalanes

La Diada de Catalunya 2018

Pisos de lloguer a Barcelona
Escrit per Xavi Maldonado

La Diada Nacional de Catalunya és una de les festes més identitàries de la cultura catalana a tots els nivells: polític, cultural i social. Es tracta d’una data molt reivindicativa respecte als drets i els sentiments nacionalistes del poble català, carregats en els últims anys d’anhels independentistes per gran part de la societat catalana. Aquest any 2018 no serà diferent, i la pugna pels diferents criteris pel que fa a la situació amb l’estat espanyol està més candent que mai. Però, a més de les reivindicacions polítiques i socials, la Diada comporta altres esdeveniments culturals molt interessants que és important ressaltar. En aquest article de ShBarcelona us parlem de la Diada de Catalunya.

Article relacionat: Festes de pobles catalans que se celebren a l’agost

Gaudeix de la cultura el dia de la Diada

Pisos de lloguer a Barcelona

Imatge via Pixabay

Com comentàvema anteriorment, el dia de la Diada no és només un acte reivindicatiu en què, com cada any i molt probablement, es realitzi una manifestació multitudinària per Barcelona organitzada per l’ANC (Assemblea Nacional Catalana) sol·licitant que Catalunya esdevingui un estat independent en forma de república. També és un dia en el qual podem gaudir de la cultura i les tradicions sense entrar en els aspectes polítics.

Una de les propostes més interessants aquest dia festiu a Catalunya, és visitar el MNAC (Museu Nacional d’Art de Catalunya). L’11 de setembre el MNAC obre les seves portes de manera gratuïta. Aquest imponent museu no només és d’interès per les excel·lents col·leccions d’art que es troben en el seu interior, sinó que també ho és per la seva ubicació. El MNAC està situat a l’edifici que corona la famosa avinguda de les fonts de Montjuïc, construït l’any 1929 amb motiu de l’Exposició Universal celebrada a Barcelona. A més d’això, al seu interior podreu veure fins al 14 d’octubre una exposició que no us podeu perdre sobre Gala i Dalí, una excel·lent col·lecció sobre art renaixentista i barroc, documentals i la col·lecció permanent d’art que cobreix des de l’etapa romànica fins a l’art modern. Sens dubte una proposta excel·lent per al dia de la Diada.

Una altra alternativa cultural durant la Diada és visitar el Palau de la Generalitat i elParlamentde Catalunya, ja que tots dos gaudiran d’una jornada de portes obertes el dia 11 de setembre. L’horari de visita és des de les 11 del matí a les 20 hores i l’entrada és completament gratuïta. És una excel·lent ocasió per visitar les instal·lacions institucionals del govern català que, en el cas del parlament, és un dels més antics del món.

Article relacionat: Què fer a Barcelona al setembre

Pisos de lloguer a Barcelona

Imatge via Pixabay

Per últim, us proposem també visitar el Museu d’Història de Catalunya, obert amb motiu de la Diada i amb una programació especial per a aquesta festivitat. L’accés només és lliure al matí, de 10 a 14:30 hores i ofereix diverses visites guiades breus enfocades a explicar què va passar durant la Guerra de Successió i, en concret, els esdeveniments que van tenir lloc l’11 de setembre de 1714. Es tracta d’una manera de conèixer una part important de la història de Catalunya i d’entendre millor el motiu de la Diada, i per què se celebra l’11 de setembre.

*Imatge destacada de Alvis002 via VisualHunt

Què et semblen les nostres propostes per a aquest 11 de setembre? T’hi apuntes a alguna d’elles?

Sobre l'autor

Xavi Maldonado

Deixar un comentari