blog shbarcelona   blog shbarcelona français   blog shbarcelona castellano   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona português   blog shbarcelona   blog shbarcelona   blog shbarcelona
Art i cultura

Les millors escoles d’interpretació

Elia
Escrit per Elia

Si l’art et corre per les venes i vols complir el teu somni de ser actor, a Barcelona hi ha les millors escoles d’interpretació. Ja sigui per hobby o per dedicar-te de debò a aquesta professió, en ShBarcelona et mostrarem algunes de les millors escoles de la ciutat. Anota-ho a la teva agenda!

Classes de teatre a Barcelona

Complot Escènic presenten classes de teatre, cinema, Tv i doblatge. Cursos complets que també poden fer-se de manera intensiva durant estiu. Durant l’any hi ha classes de matí i tarda, tant per a adults com per a nens de manera professional. Si sempre has pensat a dedicar-te a això, és el teu moment.

escoles-interpretacio-barcelona2

De totes maneres, al centre dela ciutat és on més abunden les escoles de teatre a Barcelona. Entre aquestes està el Timbal, famosa per la seva trajectòria, per formar a actors de gran renom i estar fundada pel iniciador de Els Joglars, Anton Font. És la primera escola de teatre de Barcelona i utilitza la Tècnica d’Interpretació Coda. A més, l’escola és cooperativa de treball associat (SCCL) i membre de la Federació de Cooperatives de Treball de Catalunya (FCTC).

Pa’Tothom és una escola d’interpretació de Barcelona fortament independent que lluita per un model d’ensenyament alguna cosa diferent. En els seus cursos es dóna una formació integral però de gran consciència social. I és molt més que una escola, doncs solen organitzar actes socials i reivindicatius, tallers, exposicions, trobades i sortides i molt més. Connecta amb altres persones i fes amics.

Gràcia és un barri artístic. Per això també abunden les escoles d’interpretació. La Bobina n’és un exemple, ja que és un centre per aprendre a moure’s en els escenaris i en el mitjà audiovisual. Entre les seves classes, estan les de teatre, cinema i televisió, o cursos intensius de càmera, cásting i sitcom.

L’escola Porta4 té també una llarga trajectòria, des de l’any 2006, sent escola de teatre, d’actors i sala d’exhibició teatral. S’engloben, sobretot, en teatre independent, contemporani i de qualitat.

escoles-interpretacio-barcelona1

I, evidentment, dins el barri de Gràcia no podem deixar d’esmentar Nancy Tuñón, un del espais amb més reputació, no només del barri, sino de tota la ciutat. D’aquí han sortit actors de gran renom professional i, a més a més, ofereixen un ampli ensenyament professional que prepara a l’estudiant a sortir preparat pel món laboral.

L‘Escola d’Actors de Barcelona convoca cursos anuals i també intensius a l’estiu, més dedicats a un públic infantil. Es poden escollir entre diferents graus, en els quals aprendre els nostres improvisació, expressió corporal, expressió oral, training actoral, interpretació davant càmera, cant, rodatge de cinema, teatre clàssic, etc.

Una altra escola d’interpretació que no podem oblidar és Eòlia que va ser fundada per la prestigiosa companyia Tricicle i que actualment ofereix cursos tant per actors com per dramaturgs o per persones que volen dedicar-se al muntatge escènic. A més, també s’especialitzen en el teatre musical essent, així, un dels centres més variats de la ciutat comptal.

Amb aquest llistat, ho tindràs molt més fàcil per estudiar interpretació. Segur que et veiem aviat en els escenaris, de teatre o de cinema, i veus compliment, per fi, el teu somni.

Coneixes alguna altra escola de teatre a Barcelona?

Valora aquest post

Sobre l'autor

Elia

Elia

Filòloga hispànica i apassionada de les lletres. M'agrada el teatre (molt), la literatura (més encara) i la cultura. He unit la meva passió per les arts creant una companyia de teatre anomenada LetrasConVoz i un web de temàtica cultural.

Deixar un comentari