blog shbarcelona español   blog shbarcelona français   blog shbarcelona english   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona   blog shbarcelona   blog shbarcelona
Cuina espanyola i catalana

Les millors paelles de Barcelona

Paella mixta a un restaurant
Escrit per Estibaliz

Quan un estranger trepitja Espanya i pensa en què es pot menjar aquí, immediatament li ve al cap la paella; però si pregunta a qualsevol espanyol o, en aquest cas, barceloní, tots li diran el mateix: “compte que no et donin garses per perdius”.

I és que menjar una bona paella en un restaurant de Barcelona no és una tasca fàcil, perquè a la gran majoria, els productes que hi posen són barats i els preus molt abusius, aprofitant que els turistes no saben exactament quin sabor té ni com es prepara.

Si ja vius a Barcelona amb un pis de lloguer, potser no et fa falta, però sino, per tal que no t’enganyin, des de ShBarcelona et recomanem alguns dels llocs en els quals podràs degustar les millors paelles de Barcelona, preparades de manera tradicional, amb ingredients i productes de primera qualitat i frescos.

Article relacionat: Top 5 de restaurants de cuina catalana

Restaurant 7 Portes

Paella de marisc

Imatge via Pixabay

Comencem amb 7 portes, al Passeig Isabel II, 14, al disctricte de Ciutat Vella, un dels restaurants més emblemàtics de Barcelona, ja que pots degustar-hi plats de la cuina tradicional catalana i perquè els seus orígens es remunten al 1836.

És visitat per personalitats cèlebres de la vida pública de Catalunya i per tot aquell que vulgui degustar uns meravellosos entrants a base de pernil, anxoves o croquetes, abans d’un bon plat de “Paella Parellada” (un arròs amb rap, musclos, calamars, llagostí, carn de porc, botifarra i conill).

Restaurant Cheriff

Les millors paelles de Barcelona també les pots trobar al restaurant Cheriff (carrer de Ginebra, 15), un local amagat entre els carrers de la Barceloneta i del que diuen serveix una de les millors paelles de Barcelona.

També preparen plats de marisc exquisits, com la caldereta de llagosta, però sens dubte la paella és una aposta segura, sense luxes ni exquisideses, però boníssima. Com de costum, els restaurants que estan més a prop del port tenen les millors elaboracions de peix i arrossos.

La Barceloneta

El restaurant La Barceloneta (carrer de l’Escar, 22) situat, òbviament, al barri que porta el mateix nom, va obrir les seves portes l’any 1996 i des de llavors ha sabut establir-se com un referent a Barcelona pel que fa a mariscs i arrossos.

Ofereix, a més, unes fabuloses vistes del port, cosa que ajuda a millorar el gust de totes les coses que mengis, oi? Tots els seus plats són d’elaboració casolana, incloses les postres; no te les perdis!.

Can Solé

Paella negre amb gambes

Imatge via Pixabay

Però si us expliquem que Vázquez Montalbán va escriure que a Can Solé (carrer de Sant Carles, 4) es servien els millors arrossos de la Mediterrània, us ho diem tot.

Encara que hi ha plats estrella que destaquen com l’arròs caldós, el llamàntol, l’eriçó de mar amb vieires o el trosset de mar cremós. Si vols menjar una paella “com Déu mana”, aquí la trobaràs, sens dubte, envoltat d’un ambient tradicional de pescadors. Altament recomanat!.

Article relacionat: Els 5 millors bars de tapes de la Barceloneta.

El Suquet de l’ Almirall

I per acabar amb els nostres suggeriments de llocs on menjar les millors paelles de Barcelona, al El Suquet de l’Almirall (Pg. de Joan de Borbó, 65), la “Paella Barceloneta” és un dels plats més demanats d’aquest restaurant, i la seva terrassa, una de les més freqüentades del Port Vell.

Aquest establiment té un toc modern, però el seu cuiner, Quim Marquès, aporta molta tradició al ser la quarta generació de cuiners de la seva família.

Coneixes altres restaurants de Barcelona que elaborin bones paelles?

Sobre l'autor

Estibaliz

Estibaliz és una illenca resident a Barcelona. Mestra en educació infantil i primària, especialista en llengua estrangera.

Deixar un comentari