blog shbarcelona español   blog shbarcelona français   blog shbarcelona english   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona   blog shbarcelona   blog shbarcelona
Restaurants i tapes

Els 5 millors bars de tapes a la Barceloneta

Platet de tapes a un restaurant
Escrit per Estibaliz

Si parlem de menjar bones tapes a Barcelona, la major part dels residents de la capital catalana et recomanaran que et passis pel barri més pròxim al mar, és a dir, la Barceloneta. En aquesta zona és on podeu trobar els millors locals per a degustar tapes de peix o marisc, entre moltes altres varietats, sempre acompanyades d’una cervesa, un vermut o un bon vi.

Des de ShBarcelona us hem preparat un ranking amb els 5 millors bars de tapes a la Barceloneta que no pots perdre’t de cap manera!

Article relacionat: Què veure a la Barceloneta

Segons Mercat

Olla de musclos cuinant-se

Imatge via Pixabay

Al carrer Balboa, 16, d’aquest barri del districte de Ciutat Vella, trobem el Segons Mercat. Aquest local ha estat mencionat a la guia Michelin, i és un dels bats més emblemàtics del barri.

Els seus plats i tapes de gran qualitat estan elaborats amb productes frescos del mar, i com a resultat, es respira un ambient mariner. La peculiaritat del lloc és que pots triar el que vols menjar com si fos una botiga i, a continuació, t’ho cuinen i t’ho serveixen al moment. Senzillament deliciós.

El Vaso de Oro

Al mateix carrer que l’anterior, en aquest cas a Balboa, 6, trobaràs aquest establiment històric, un dels més aclamats del barri, molt conegut per la seva cervesa i en el que és habitual menjar de peu a la barra.

El menjar que serveixen a El Vaso de Oro és de gran qualitat i molt variat, en forma de tapes típiques com les patates braves, els pebrots de padró, els “chocos” o l’ensalada russa.

No pots anar-hi i marxar sense haver provat el sandvitx “granger” o el filet amb foie i ceba. És tal la qualitat de la seva cuina que sempre està ple, i per això cal carregar-se de paciència esperant per ser atès. Agafa aire i no et desesperis, val molt la pena.

Jai-ca

Continuant amb el ranking sobre els 5 millors bars de tapes a la Barceloneta, aquest és, sens dubte, un bar de tapes ideal per portar algú que visita Barcelona i vulgui provar les autèntiques tapes espanyoles.

60 anys d’història avalen al Jai-ca, al carrer Ginebra número 9 i ara han obert un nou local al número 13 del mateix carrer per a poder assumir la gran afluència de gent que hi va a diari.

Les seves tapes més exitoses són les de peix i marisc (calamarsets, pop a la gallega, gambes salades, musclos, “pescadito frito”, “chocos”, etc.), tot i que també preparen unes excel·lents patates braves i unes delicioses croquetes.

Article relacionat: De tapes in i out.

La Cova Fumada

Plat de tapes diverses

Imatge via Pixabay

Es tracta d’un bar molt autèntic situat a la plaça del mercat de la Barceloneta, del que diuen es van inventar “les bombes” (boles de patata arrebossades i farcides de carn).

Aquí també pots trobar tapes variades de peix fresc (calamars a la romana, arengades, sardines, pop, gambes, etc.), però has d’anar amb molt de compte de no quedar-te sense lloc i fer una reserva prèvia, ja que és un lloc molt sol·licitat i la majoria de vegades està ple de gom a gom.

La Cova Fumada és sens dubte un dels bars de tapes més coneguts de la Barceloneta, un bar de tota la vida amb unes tapes de lo més autèntic.

La Bombeta

El plat estrella de La Bombeta, que està entre els 5 millors bars de tapes a la Barceloneta és, sens dubte, la bomba de patata. Les raves i les patates braves també tenen molt d’èxit entre els clients que s’acosten a La Bombeta, un lloc molt proper al Passeig de Joan de Borbó.

És un bar autèntic i molt típic a la Barceloneta que val la pena visitar, tot i que només sigui per entrar en contacte amb el caràcter espanyol i la cultura del bar.

Coneixes alguns d’aquests locals o algun altre de l’estil? Ens recomanes algún altre?

Sobre l'autor

Estibaliz

Estibaliz és una illenca resident a Barcelona. Mestra en educació infantil i primària, especialista en llengua estrangera.

Deixar un comentari