blog shbarcelona español   blog shbarcelona français   blog shbarcelona english   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona   blog shbarcelona   blog shbarcelona
Esport

Mundial de futbol 2018

Pisos de lloguer a Barcelona
Escrit per Xavi Maldonado

Ets dels qui no els hi agrada el futbol?. Doncs sento dir-te que et cansaràs de veure joves vestits en pantaló curt darrere d’ una pilota aquest estiu. Si pel contrari ets dels que els hi agrada el futbol, i cada quatre anys la vida o té significat, llavors sabràs que estàs d’ enhorabona, ja que arriba el Mundial de Futbol 2018!. Aquest campionat és l’ esdeveniment més important del món del futbol, on hi participen els països més importants del planeta, essent la competició per seleccions nacionals més prestigiosa del món. Aconseguir guanyar el mundial és una gesta increïble, on la qualitat tècnica, la regularitat, una bona estratègia i, com a la vida mateix, una mica de sort, són els elements bàsics de l’ éxit. Des de ShBarcelona et parlem sobre la competició més esperada, el Mundial de Futbol de 2018.

Article relacionat: Com treballar al F.C. Barcelona

En què consisteix el campionat?

Pisos de lloguer a Barcelona

Imatge via Pixabay

El Campionat de la Copa de Món de Futbol es va iniciar allà per l’ any 1930 com a torneig quadriennal, però no de forma ininterrompuda. Durant dos anys en els quals hi tocava participar-hi, es va suspendre segur als conflictes bèl·lics que tenien lloc a l’ època, concretament al 1942 i al 1946, on la Segona Guerra Mundial va obligar a cancel·lar aquesta cita esportiva. Per a poder participar al Mundial de Futbol que se celebra cada 4 anys, és necessari passar abans una fase de classificació on hi participen més de 200 seleccions nacionals. Un cop superada aquesta etapa, seran 32 els equips nacionals que competeixin per a fer-se amb el desitjat trofeu, en una competició que dura aproximadament un mes. En les pròximes edicions, la FIFA (Federació Internacional de Futbol Associació) ha decidit ampliar el nombre de seleccions participants a 48 participants. Per a triar el país que serà l’ amfitrió I organitzarà el pròxim mundial, la organizació es reuneix 6 anys abans a Zuric i escullen el país organitzador mitjançant una memòria absoluta entre els països elegibles.

El campionat esportiu comença organitzant les diferents seleccions en grups de quatre equips a través d’un sorteig i aquests s’ enfrenten entre si, i, un cop finalitzada la primera ronda, s’ ordenen els equips per puntuació, classificant-se per a la següent ronda els dos equips que més hagin puntuat a cada grup. Un cop arribat a aquesta fase, els equips classificats s’ enfrentaràn als octaus, quarts i semifinals, i per últim la tant esperada final. Aquestes rondes són a partit únic, i en cas d’ empat es juga una pròrroga que, si no es desempata, donarà lloc a la tanda de penals.

Article relacionat: El millor bàsquet del món

Curiositats del Mundial

Pisos de lloguer a Barcelona

Imatge via Pixabay

Aquest any es podrà veure tot en obert a les televisions públiques, mitjançant les cadenes del grup Mediaset. El primer país que va organitzar un Mundial mitjançant un sistema de votacions va ser Uruguai, a l’ any 1930, però diversos països europeus es van negar a presentar-se com a participants al·legant el cost que tenia traslladar els seus equips nacionals a Amèrica del Sud i, tot i que Uruguai es va oferir a córrer amb les despeses, van boicotejar el campionat no participant-hi, pel que va resultar en un Mundial descafeïnats. Brasil ha sigut històricament la selecció més exitosa d’ aquesta competició, seguit d’ Alemanya i d’ Itàlia. El Mundial de Futbol és un dels esdeveniments mediàtics més seguits del món, al mateix nivell que els Jocs Olímpics.

I tu, ets un apassionat del futbol? Qui creus que guanyarà el Mundial aquesta edició?

Sobre l'autor

Xavi Maldonado

Deixar un comentari