blog shbarcelona   blog shbarcelona français   blog shbarcelona castellano   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona português   blog shbarcelona   blog shbarcelona   blog shbarcelona
Art i cultura

Quins museus són gratis a Barcelona

Escrit per Estibaliz

Barcelona és una de les ciutats europees amb més oferta museística. Mentre que els museus privats són de pagament, sí que és possible accedir de manera gratuïta a tots aquells que són de propietat municipal. Avui a ShBarcelona us expliquem quins museus són gratis a Barcelona.

Article relacionat: Diumenges de museus gratis a Barcelona.

Museus gratuïts

Imatge via Pixabay

Dins del Museu d’Història de Barcelona hi ha diversos espais en què podem entrar-hi sense pagar els primers diumenges de cada mes o cada diumenge a partir de les 15 h. Aquests són la Via Sepulcral Romana, el Domus de Sant Honorat i la Plaça del Rei, que és un dels més impactants. D’altra banda, les exposicions d’aquest museu que són gratuïtes tots els dies són: El Temple d’August, El Call, Santa Caterina, Vila Joana i els Búnkers del Carmel al Turó de la Rovira.

Un altre museu que és gratuït el primer diumenge de cada mes així com tots els diumenges a partir de les tres de la tarda és el de Ciències Naturals, conegut com el Museu Blau, que té tant exposicions permanents com temporals. I el mateix succeeix amb el Museu Marítim, en el qual l’arquitectura interior és impressionant i on es poden visualitzar restes romanes que es van trobar al restaurar-lo. Aquesta política de gratuïtat també s’aplica al Museu del Disseny Hub.

Per altra banda, el Museu Nacional d’Art de Catalunya, que es troba a Montjuïc, té jornada de portes obertes els dissabtes a partir de les 15.00 hores i els primers diumenges de mes. Aquí trobem arts de totes les disciplines i la millor exposició d’art romànic del món.

El Museu d’Història, enfocat a la Guerra Civil i en el Franquisme, obre gratis els últims dimarts de cada mes i altres dies puntuals que podràs veure a la seva pàgina oficial. Pel que fa al CosmoCaixa, convé destacar que sempre és gratuït per als clients del banc.

Article relacionat: Museu de Cultures del Món

Com entrar gratis als museus de Barcelona 

Imatge via Pixabay

Hi ha vàries circumstàncies que permeten l’entrada gratis als museus de Barcelona, però abans has de saber que les condicions d’entrada gratuïta són particulars a cada museu, ja que cada un estableix els seus propis criteris d’admissió. Per tant, recomanem consultar les condicions de cada museu per separat, així com estar al corrent de tots els canvis que pugui haver-hi cada any. El 18 de maig de cada any, arreu del món se celebra el Dia Internacional dels Museus, un esdeveniment coordinat pel Consell Internacional de Museus (ICOM). Durant aquesta jornada, pots aconseguir la teva entrada gratis als museus de Barcelona i gaudir de diferents activitats úniques com tallers, actuacions, visites guiades, etc. que es realitzen, també de manera gratuïta.

En general, els col·lectius d’estudiants, aturats, famílies nombroses i jubilats poden trobar descomptes en els preus de les entrades o, fins i tot, entrar de forma gratuïta; i de la mateixa manera, els membres de la xarxa de biblioteques i els membres d’associacions afins amb la temàtica dels museus. Així mateix, el personal docent (mestres i professors) que disposin del Carnet Docent signat i segellat per la direcció del centre on treballen, també disposen d’entrada gratuïta als museus de Barcelona.

Coneixes altres maneres de poder visitar els museus de Barcelona gratis?

Quins museus són gratis a Barcelona
4 (80%) 28 vote[s]

Sobre l'autor

Estibaliz

Estibaliz és una illenca resident a Barcelona. Mestra en educació infantil i primària, especialista en llengua estrangera.

Deixar un comentari