blog shbarcelona español   blog shbarcelona français   blog shbarcelona english   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona   blog shbarcelona   blog shbarcelona
Activitats i esport

Música llatina a Barcelona

Pisos de lloguer a Barcelona
Escrit per Estibaliz

Música per a tots els gustos: pop, electro, bachata, salsa, merengue, flamenc, tango, samba, bolero… Quin estil t’agrada més? Els ritmes llatins engloben una amplíssima varietat de gèneres musicals que reflecteixen tota la barreja cultural amb un únic element en comú: l’ús de l’espanyol i el portuguès de Brasil. Diverses propostes han anat naixent com a resposta al gran públic i mercat llatinoamericà resident a Catalunya i també per mantenir la il·lusió de recordar als éssers estimats que estan lluny. Si vols saber on escoltar i ballar música llatina a Barcelona, t’ho expliquem tot a aquest article de ShBarcelona.

Article relacionat: On anar a ballar a Barcelona

Música llatina a la ràdio

música llatina a Barcelona

Imatge via Pixabay

No cal descarregar-se música, comprar discos o sortir de casa per a poder gaudir de les darreres novetats i tendències de la música llatinoamericana, només has de sintonitzar algunes emissores de ràdio on podràs escoltar ritmes durant tot el dia, gratis i des de casa! Les emissores més populars són Barcelona llatina (104.7), Fabulosa (92.7) i Llatí FM (95.2). En la seva programació diària, posen temes de gèneres tan diversos que són capaços de satisfer i complaure a tothom. Escolta les últimes novetats! A part, hi ha altres ràdios a Barcelona que segur que t’interessaran, és el cas de Ràdio Pomar (101.2), Ràdio Ciutat de Badalona (94.4) i Ràdio Catalunya Cultura (92.5). I per si no ho sabies, hi ha vàries emissores online de música llatina a Barcelona. Investiga per veure quin s’ajusta més als teus gustos!.

Article relacionat: Música als parcs de Barcelona.

Discoteques de música llatina a Barcelona

música llatina a Barcelona

Imatge via Pixabay

La Discoteca Mojito Club, situada a l’Eixample, és el club de música llatina a Barcelona per excel·lència i de referència a la ciutat. És una combinació entre cocktail bar, discoteca i escola de ball. Al bar hi trobaràs els millors mojitos, caipirinhes i còctels per a saciar la teva set entre ball i ball. La discoteca complementa la seva música llatina habitual amb estils més “patxangueros” i comercials. Els dijous, salsa i bachata; els divendres i dissabtes, patxanga i música comercial, i els diumenges, Dj Frank i música en viu 100% cubana. Pots entrar gratis fins les 23.00h enviant un WhatsApp al 655.876.893 o 610.027.535 amb el teu nom i número d’acompanyants. Si no saps ballar, a la planta superior hi ha una escola de ball, tant per als amateurs, com per als aficionats de salsa i bachata. Sens dubte, un lloc molt complet per aprendre a ballar i després posar-ho en pràctica.

Pisos de lloguer a Barcelona

Imatge via Pixabay

Una altra discoteca ideal per a ballar ritmes llatins és la Discoteca Antilla Barcelona. Aquí podràs gaudir de salsa, bachata, kizomba, merengue, rumba, txa-txa-txa… Una autèntica coctelera caribenya de ritmes llatins a Barcelona, on gaudiràs d’una nit alegre i tropical. És la màxima representant de la música cubana al barri de l’Eixample, amb música en directe a mans d’una orquestra. També pots assistir a classes, tant d’iniciació com de perfeccionament, de dilluns a divendres de 21 a 23h. La sala de ball Tango es una de les sales de ball més interessants de Barcelona per a ballar música llatina. Es tracta d’una sala de ball i festes a l’Eixample que atrau, sobretot, a un públic maduret. Ofereix la millor varietat musical en balls de saló, com boleros, salsa, merengue, tango, swing… i, algunes vegades, pots gaudir d’espectacles o orquestres que toquen música en viu.

I tu, on escoltes música llatina?

Sobre l'autor

Estibaliz

Estibaliz és una illenca resident a Barcelona. Mestra en educació infantil i primària, especialista en llengua estrangera.

4 Comentaris

  • Actualment, hi ha vuit emissores llatines a Barcelona: Radio Andina (92.3 FM), Fabulosa FM (92.7 FM), La Kalle (95.2 FM), Rumba España (96.3 FM), La Bomba (96.6 FM), Bachatea FM (97.2 FM), Dinámica (100.3 FM) y La Z (106.4 FM).

  • Actualment, hi ha vuit emissores llatines a Barcelona: Radio Andina (92.3 FM), Fabulosa FM (92.7 FM), La Kalle (95.2 FM), Rumba España (96.3 FM), La Bomba (96.6 FM), Bachatea FM (97.2 FM), Dinámica (100.3 FM) i La Z (106.4 FM).

  • Actualització de les emissores llatines a Barcelona: Radio Andina (92.3 FM), Fabulosa FM (92.7 FM), La Kalle (95.2 FM), Rumba España (96.3 FM), La Bomba (96.6 FM), Bachatea FM (97.2 FM), Dinámica (100.3 FM), La Meva Ràdio (103.7 FM) i Sol Radio (106.4 FM).

    La Meva Ràdio es una nova emissora llatina. Només el nom de l’emissora és en català. Sol Radio ha substituït La Z.

    Ara mateix, hi ha nou emissores llatines a Barcelona. A mi, particularment, no m’agraden gens.

    Radio Andina hauria d’emetre, com el seu nom indica, música andina. Que jo sàpiga, la “bachata” de la República Dominicana no té res a veure amb la regió dels Andes. Ho dic perquè Radio Andina també emet “bachata”.

    Fabulosa FM emet, de tant en tant, flamenc. Emissora llatina o espanyola? Ja tenim flamenc i rumbes gitanes a “Radiolé” i a “Radio Teletaxi FM y Olé”.

    La Kalle, amb “k”, se sembla molt a La Bomba. Des de balades romàntiques fins a música de “viejoteca” (cúmbies i “vallenatos” dels anys 60, 70 i 80).

    De vegades, Rumba España no sembla una emissora llatina. Des de música de la “movida madrilenya” dels 80 fins a pop i rock en anglès. Per flipar!

    Bachatea FM és un insult a la bona “bachata”. La “bachata” de debò. Un dels seus identificatius: “Bachatas urbanas, bachatas de moda y bachatas del recuerdo”. Les “bachates urbanes” són “bachates pop” molt comercials. Segons Bachatea FM, “El alcohol” (2005) de Frank Reyes és una “bachata” del record. Any 2005! Això és del record? De tant en tant, Bachatea FM emet “bachates” clàssiques de l’any 1997. Què fem amb les “bachates” enregistrades entre els anys 1959 i 1996? No tenen cabuda a Bachatea FM? Per què Bachatea FM emet “merengue”, salsa i “reguetón”? Hauria d’emetre només “bachates” i “bachatarengues”. Sinó no té cap sentit que s’anomeni Bachatea FM. És un insult a tots els seus oïdors, majoritàriament dominicans.

    Dinámica és una emissora per a noies. Només èxits comercials, tant clàssics com actuals. El seu identificatiu “¡Ponte dinámica!” ja ho diu tot. “Dinàmica”, no “dinàmic”. Música per a que les noies practiquin aeròbic.

    La Meva Ràdio és un altre insult a la intel·ligència i a la dignitat de tots aquells oïdors catalans que ens agrada la música llatina i que ens pensàvem que, per fi, tindríem una emissora llatina amb locutors parlant en català. De moment, només els identificatius són en català.

    Sol Radio emet només salsa. Només ha hagut un canvi de nom. Abans, La Z. Ara, Sol Radio.

    Fa deu anys, podies trucar a la ràdio i demanar una cançó. Sempre que la tinguin. Hi havia trucades a l’aire cada quinze minuts. Ara, les emissores llatines no funcionen així. Els oïdors es comuniquen amb l’emissora a través de Facebook i de WhatsApp. Els locutors parlen durant molta estona. Avorreixen els oïdors. Foten moltíssima publicitat de: restaurants, discoteques, concerts, bufets d’advocats, empreses d’enviament de paqueteria, etc.

    Sincerament, jo ho podria fer molt millor. Les emissores llatines actuals donen una molt mala imatge. Totes les cançons són molt dolentes i molt avorrides. Només jo conec les bones cançons?

    M’agraden tots els gèneres musicals d’Amèrica Llatina, excepte el “reguetón”.

  • Perdó. Volia escriure “només hi ha hagut”. “Hi ha hagut”, no “ha hagut”. Als castellanoparlants ens costa una mica escriure correctament en català.

Deixar un comentari