blog shbarcelona español   blog shbarcelona français   blog shbarcelona english   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona   blog shbarcelona   blog shbarcelona
Viure a Barcelona

Nadal a Barcelona 2022

Navidad en Barcelona
Escrit per ShBarcelona

Arriba el Nadal a Barcelona en 2022 i avui us volem comptar una mica més sobre les nostres tradicions. Des de ShBarcelona hem recopilat alguns dels plans més especials per a aquestes dates, no te’ls pots perdre!

Com es viu el Nadal a Barcelona?

El primer que volem explicar-te és com festegem aquestes dates a Barcelona. Encara que les tradicions són molt semblants a la de la resta d’Espanya, a Catalunya si que hi ha alguns elements molt característics propis de la nostra cultura. Farem un petit repàs de les tradicions més importants:

El tió de Nadal

Si hi ha una tradició pròpiament catalana per al Nadal, és aquesta, el Tió de Nadal. En les llars es col·loca un tronc (habitualment decorat amb una cara i resguardat de fred) al qual es va “alimentant” cada nit des del dia 8 de desembre. El dia de Nadal, deixarà anar regals per als més petits.

Pessebres

Com en la resta d’Espanya, els pessebres o pessebres són molt comuns tant a les cases com en llocs públics. En diversos llocs de Catalunya no es conformen amb les figures, i celebren jornades amb “pessebres vivents” que es poden visitar.

Llums de Passeig de Gràcia a Barcelona

Llums nadalenques a Passeig de Gràcia

Pare Noel

Encara que els Reis Mags sempre han tingut una presència important a Espanya, la globalització (especialment a Barcelona) ha fet que Papà Noel vagi prenent força.

Les dates que has de recordar

Aquest dia, en el qual se celebra el naixement de Jesús, les famílies (creients o no) solen reunir-se per a sopar després del treball. Moltes empreses avancen l'hora de tancament per a facilitar aquestes convivències. Les famílies més practicants assisteixen a la Missa del Gall, a les 00.00, en una eucaristia especial pel Nadal.

Aquest dia sí que és festiu a Barcelona, igual que en la resta d'Espanya. De nou, les famílies es troben per a esmorzar, en una taula en la qual no solen faltar els galets de Nadal.

Una característica d'aquestes dates és que, aquest dia de Sant Esteban, és festa a Catalunya. D'aquesta manera, es tracta d'una jornada ideal per a realitzar activitats de Nadal per Barcelona en 2022 o gaudir d'una altra recepta típica: els canelons.

Després de la Nit de cap d'any i d'haver acomiadat l'any anterior, el dia 1 torna a ser festiu, i la gent aprofita per a reunir-se de nou amb les persones més pròximes. És un dia més enfocat a l'oci que a la família, però cadascun el celebra com prefereix.

10 plans que fer aquest Nadal a Barcelona

Veure l’enllumenat nadalenc

Res com passejar per la ciutat per a veure les llums de Nadal de Barcelona 2022. Estaran enceses fins al dia 6 de gener, i hi ha alguns llocs on moltes persones es fan fotos: Plaça Catalunya, Carrer Aragó, la Via Laietana, Gran Via, la Plaça Urquinaona o els barris de Gràcia, Eixample o Nou Barris (encara que hi ha molts més)

Visitar els mercats tradicionals

Si Barcelona ja és coneguda pels increïbles mercats dels seus barris, per Nadal això es potencia amb alguns llocs i fires temporals que t’encantaran. La Fira de Santa Llúcia, la Fira de Nadal del Port Vell o la Fira de Nadal en la Sagrada Família són les nostres recomanacions.

  • Pisos de lloguer a Barcelona

Divertir-te en la pista de gel del Tibidabo

L’emblemàtic parc d’atraccions de Barcelona té, per a aquestes dates, una pista de gel de 200 m² en la qual podràs passar una bona estona. Es troba en Plaça dels Somnis i, estarà instal·lada allí fins al 5 de gener.

Emocionar-te amb la Mar de Llums de Res

Lluny de les típiques activitats nadalenques, està la Mar de Llums de Nadal que pots veure en el Museu Marítim de Barcelona. Un espectacle que combina les llums de Nadal amb la inspiració de la mar i la música; un recorregut increïble en el qual coneixeràs també els jardins del Baluard.

Article relacionat: Mercats de Nadal a Barcelona

Passar-te els carrers del Poble Espanyol

Entre el 3 de desembre i el 8 de gener, el barri del Poble Espanyol es prepara per a viure el Nadal de manera intensa. És un lloc ideal per a menjar per Nadal a Barcelona o per a portar als nens, ja que hi haurà moltes activitats destinades a ells.

Córrer en la Cursa dels Nassos

Si el que et ve de gust és divertir-te fent una mica d’exercici (o baixar els menjars dels dies anteriors), la Cursa del Nassos és la teva millor opció. El 31 de desembre, a les 17:15h, t’espera un recorregut per tot el litoral barceloní d’uns 10 quilòmetres.

Fira Nadalenca

Fira Nadalenca

Tancar l’any amb l’espectacle de la Font Màgica de Montjuïc

Si et queden forces després de la Cursa del Nassos, a partir de les 21.30 tens una cita en la Avinguda de la Reina Maria Cristina, avantsala de l’espectacle de la Font Màgica a les 23:40h. La millor manera de començar l’any!

Viure la Cavalcada de Reis de Barcelona 2023 com si fossis de nou un nen

I, per a acabar els festejos nadalencs, res més especial que gaudir de la Cavalcada de Reis el dia 5 de gener a les 18:00h. El seu recorregut comença en la Avinguda del Marquès de l’Argentera i acabarà a la Font Màgica de Montjuïc sobre les 21:00h.

Com pots veure, hi ha molts plans divertits per a celebrar el Nadal a Barcelona aquest 2022. Nosaltres t’esperem amb els braços oberts, ja saps on trobar el teu allotjament si vols passar uns dies aquí. ShBarcelona et desitja unes molt bones festes!

Sobre l'autor

ShBarcelona

ShBarcelona és una agència immobiliària situada a la ciutat comtal de Barcelona que ofereix pisos de lloguer i venda. En el blog et comptem tot el relacionat amb el sector immobiliari, tràmits administratius, esdeveniments i plans a Barcelona.

Deixar un comentari