blog shbarcelona español   blog shbarcelona français   blog shbarcelona english   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona   blog shbarcelona   blog shbarcelona
Viure a Barcelona

Quan neva a Barcelona?

Noia camina per una ciutat nevada
Escrit per Xavi Maldonado

Barcelona es caracteritza per ser una ciutat de clima càlid, mediterrani, amb estius calorosos i hiverns suaus. Tot i això, amb el tan esmentat canvi climàtic, cada vegada és més comú que durant els mesos més freds de l’any caigui alguna nevada, en la majoria dels casos anecdòtica, a la capital catalana.

Si bé les nevades a la Ciutat Comtal són infreqüents i escasses, a altres zones de la província de Barcelona són molt més comuns. Si aquest any tens pensat allotjar-te a un apartament turístic a la ciutat de Barcelona, avui des de ShBarcelona us parlem de quan neva a Barcelona.

Article relacionat: Anem a la neu!

Descobreix la Barcelona nevada a l’hivern

Nevades històriques a Barcelona

Posta de sol a una muntanya nevada

Imatge via Pixabay

14 i 15 de gener de 1914. Aquests 2 dies es van acumular més de 20 centímetres de neu a la ciutat de Barcelona. Va ser la primera de les grans nevades del segle XX i tot un esdeveniment per aquella l’època.

24, 25 i 26 de desembre de 1962. La nit de Nadal del 1962 va caure a Barcelona la que és coneguda com a la nevada del segle. La nevada es va iniciar durant la tradicional Missa del Gall, i el matí del dia de Nadal Barcelona va aparèixer sota gairebé mig metre de neu, la qual cosa va produir molts problemes de mobilitat i fins i tot algunes teulades no van resistir tant de pes.

21 de novembre de 1999. Va ser la darrera nevada del segle XX i també la més estranya, ja que va caure a plena tardor. L’aeroport del Prat va ser el principal perjudicat d’aquest inesperat fenomen que no tenia precedents documentats fins aleshores.

8 de març de 2010. Es coneix com la major nevada a Barcelona després de la del 1962. Durant aquesta jornada, tota la capital va quedar sota un mantell blanc, des de la zona alta, amb un gruix superior, fins al litoral barceloní, deixant una postal per a la història, on les platges de la Barceloneta van quedar cobertes de neu.

Article relacionat: Passejades en trineu a Catalunya

Altres localitats on veure neu al Barcelonés

Imatge d'un riu encerclat per la neu

Imatge via Pixabay

El primer es troba a la comarca del Berguedà, que és la part més al nord del Barcelonès. Aquesta comarca, situada a una de les parts del vessant de la serralada pirinenca, és una de les zones més fredes de la província i en la qual és comú que nevi durant els mesos d’hivern.

Un altre punt per veure nevar al Barcelonès és el Parc Natural del Montseny, que ocupa part de la província de Barcelona i de Girona. Amb alguns dels cims més alts de la província, als hiverns més freds és habitual veure nevar a les parts més altes i els dies clars permeten veure des de la mateixa capital catalana els cims nevats del Montseny.

Tot i que amb menor probabilitat, en algunes ocasions és possible veure nevar a la muntanya de Montserrat, situada a la comarca del Bages, província de Barcelona. Es tracta d’un massís rocós que s’ha convertit en la muntanya sagrada de la cultura catalana. Els freds hiverns que a vegades es pateixen a la província poden deixar caure algun floc al cim d’aquesta muntanya, elevada a escassos 720 metres sobre el nivell del mar.

Com ha estat la teva experiència a la neu a la ciutat de Barcelona o rodalia?

 

 

 

Sobre l'autor

Xavi Maldonado

Deixar un comentari