blog shbarcelona español   blog shbarcelona français   blog shbarcelona english   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona   blog shbarcelona   blog shbarcelona
El que convé saber

Quant li costa a un estudiant viure a Barcelona?

Pisos de lloguer a Barcelona
Escrit per Estibaliz

Barcelona, a part de ser una localitat molt visitada per turistes, també és una ciutat molt estudiantil per la gran oferta que hi ha en formació i universitats. Cada any, la capital catalana rep milers d’estudiants de la resta de Catalunya, de les Illes Balears i d’altres ciutats d’Espanya, i fa uns quants anys que joves de tot el món també trien Barcelona per fer el seu Erasmus. Si ets estudiant i has triat la capital catalana com la teva destinació, has de tenir molt en compte que es tracta d’una ciutat bastant cara. Avui a ShBarcelona volem aclarir quant li costa a un estudiant viure a Barcelona.

Article relacionat: Què fer si em vull mudar a Barcelona

Preu de l’habitatge a Barcelona

quant li costa a un estudiant viure a Barcelona

Imatge via Pixabay

Després d’haver triat els estudis i el centre on cursar-los, una de les primeres passes és pensar on viure. Hi ha tres opcions: allotjar-se en una residència d’estudiants, buscar un petit pis o estudi per viure sol o anar a un pis compartit. Les dues primeres opcions són les més costoses, mentre que la darrera és l’alternativa més barata. De residències n’hi ha un gran repertori: des de les més luxoses amb totes les comoditats (grans habitacions, servei de neteja, àpats preparats, sales d’estudi, sales d’oci, gimnàs, terrassa, etc.), les quals costen al voltant de 1.000€/mes; fins a les més senzilles, que surten per la meitat de preu. Buscar una residència d’estudiants té moltes avantatges i és una opció molt encertada tant pels que vénen totalment sols i volen relacionar-se, com pels que només disposen de temps pels estudis. Això sí, triar la residència més adequada és una decisió totalment personal, en la qual s’ha de tenir en compte la distància entre aquesta i el centre d’estudis elegit.

Per altra banda, hi ha la possibilitat de llogar un pis. Els districtes de Barcelona que concentren més estudiants són: l’Eixample, Gràcia, Sants-Montjuïc i Les Corts, segurament perquè són barris molt ben comunicats amb tots els transports públics. Si prefereixes viure sol, a Barcelona hi ha petits pisos o estudis de pocs metres quadrats ideals. Això sí, aquesta és la opció d’habitatge més cara, doncs el preu que pagues és equiparable al de les millors residències d’estudiants (lloguer + factures), estem parlant d’uns 1.000€/mes. Per tant, l’alternativa més barata de totes és la de llogar una habitació en un pis compartit. El preu dels pisos de lloguer a Barcelona puja i baixa per temporades (depèn de com està el mercat immobiliari), tot i que sempre es pot arribar a un acord. Per tant, com no podem donar una xifra exacta de quant li costa a un estudiant viure a Barcelona en un pis compartit, direm que la renda total dels pisos d’entre 3 i 4 habitacions està al voltant dels 900 i 1.200 €, el que vol dir que només de lloguer cada persona ha de desemborsar entre 200 i 400 €/mes afegint totes les despeses (llum, aigua, gas, companyia telefònica, etc.). Així que, per persona, viure en un pis compartit costa al voltant de 500 i 800 €/mes.

Preu del menjar a Barcelona

quant li costa a un estudiant viure a Barcelona

Imatge via Pixabay

Pel que fa a l’alimentació, si vols menjar de manera saludable, és aconsellable guardar uns 30-40 €/setmana, és a dir, uns 120-200 €/mes i això sense comptar tots els altres productes que es necessiten comprar en un supermercat i que són imprescindibles per viure (productes de neteja, d’higiene personal, etc.). Pensant en l’economia, el més recomanable és compartir les despeses de certs productes bàsics entre tots els companys de pis i, en canvi, no compartir les despeses en alimentació, doncs cada un té els seus propis gustos i menja diferent quantitat.

Article relacionat: Aplicacions que t’ajuden a estalviar

Preu del transport a Barcelona

Pisos de lloguer a Barcelona

Imatge via Pixabay

D’altra banda, cada mes s’han de sumar les despeses en transport. Si no heu de fer trajectes massa llargs, aconsellem comprar una bicicleta o llogar-ne una amb el Servei Bicing. En cas contrari, si necessiteu fer ús del transport públic cada dia (bus, metro, FGC, Rodalies, TRAM, etc.) consulteu les tarifes o calculeu el bitllet ideal a través d’aquest formulari. Si ets menor de 25 anys, estàs de sort! Doncs pots fer-te la T-Jove, una targeta personalitzada que et permet realitzar un número il·limitat de viatges durant 90 dies consecutius i surt més barat que la resta de bitllets.

Com veus, la vida d’estudiant a Barcelona és de tot menys assequible. Intenta estalviar tot el que puguis abans de començar els estudis a Barcelona i intenta malgastar el menys possible durant la teva estada. Si portes tots els comptes al dia, ets conscient del que gastes i evites malbaratar en coses innecessàries, tot anirà bé.

Si vols afegir alguna cosa, deixa’ns el teu comentari!

Sobre l'autor

Estibaliz

Estibaliz és una illenca resident a Barcelona. Mestra en educació infantil i primària, especialista en llengua estrangera.

Deixar un comentari