blog shbarcelona español   blog shbarcelona français   blog shbarcelona english   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona   blog shbarcelona   blog shbarcelona
Visitar

Quins són els horaris i preus de la Catedral de Barcelona

Façana de la Catedral de Barcelona
Escrit per Xavi Maldonado

La Catedral de Barcelona és un edifici gòtic amb restauracions de caràcter neogòtic i que té pràcticament 1200 anys d’antiguitat, almenys en les seves primeres edificacions, una basílica en la qual estaven dipositats els ossos de Santa Eulàlia, patrona de la ciutat ia la qual està dedicada el temple.

Descobrir-la i conèixer la seva història, és un dels objectius dels innombrables turistes i visitants de la nostra ciutat. Si estàs buscant pis o allotjament a Barcelona de turisme, amb l’excusa de venir a veure-la.

Des de ShBarcelona et portem aquest article on podràs descobrir quins són els horaris i preus de les visites i, si vols presenciar algunes misses a la Catedral, saber quan es realitzen.

Article relacionat: Dia del Corpus a Barcelona

Història de la Catedral de Barcelona

Pilars a l'interior de la Catedral de Barcelona

Imatge via Pixabay

Com et comentàvem, la Catedral de Barcelona és un temple religiós, ubicat al districte de Ciutat Vella, l’antiguitat la qual data de fa més de 1200 anys, tot i que com catedral gòtica, la seva construcció data de l’1 de maig de 1298, durant el pontificat del bisbe Bernat Pelegrí i el regnat de Jaume II d’Aragó.

La seva edificació es va fer on s’aixecava una basílica paleocristiana, de la qual els primers documents daten del segle IV de la nostra era. Durant el segle XIX es va fer una remodelació de la façana en estil neogòtic i que és la que podem contemplar avui en dia.

El temple, dedicat a la patrona de la ciutat, Santa Eulàlia, natural de Barcelona i que va ser martiritzada als carrers de la mateixa ciutat, té moltes peculiaritats històriques i anècdotes que fan que la seva visita sigui ineludible, més enllà de la bellesa d’una catedral gòtica i del sentit religiós de l’edifici.

Per exemple, s’alberga la figura del famós Crist de Lepant que, segons diu la llegenda, va esquivar una bala durant la batalla naval del segle XVI en què va participar Cervantes, així la figura té el lateral ennegrit de la bala i amb una estranya curvatura.

També podràs gaudir del meravellós retaule de la Transfiguració, pintat per Bernat Martorell, una meravella de la pintura gòtica com és també La Pietat de Bartolomé Bermejo.

Una altra visita ineludible de la Catedral és el claustre amb les 13 oques, nombre simbòlic que representa els anys als quals va morir Santa Eulàlia, però que també té un sentit màgic i religiós, que unit amb la tradició celta i druídica de l’oca com a animal sagrat, ens mostra que la història s’ha mantingut des dels temps precristians fins als nostres dies.

Horaris i visites

La Catedral de Barcelona s’ha convertit en un dels punts turístics més importants de Barcelona. Per començar aquí et marquem els horaris de visites i els preus d’entrada quan es tanca l’espai lliure de cost.

Per començar, la catedral té tres accessos principals, un és la portada principal a la plaça de la Catedral, un altre és per un lateral, mitjançant el Portal de Sant Iu i el tercer pel lateral dret, a través del carrer del Bisbe pel portal de Santa Eulàlia i que té accés per a persones amb mobilitat reduïda.

Dies laborables

Horari d’obertura per al culte i la pregària:
de les 8:30 a les 12:30 i de 17:45 a 19:30 (en horari de tarda accés per la porta dreta de la façana principal).

Horari de visita cultural i turística:
de les 12:30 h. a les 19:45 (l’accés es tancarà a les 19:15).

Dissabtes i vigílies de festius (religiosos)

Horari d’obertura per al culte i la pregària:
de les 8:30 a les 12:30 i de 17:15 a 20:00 h.

Horari de visita cultural i turística:
de les 12:30 h. a les 17:30 (l’accés es tancarà a les 16:45 h.)

Diumenges i Festius (no religiosos)

Horari d’obertura per al culte i la pregària:
de les 8:30 a les 13:45 i de 17:15 a 20:00 h.

Horari de visita cultural i turística:
de les 14:00 h. a les 17:30 (l’accés es tancarà a les 16:45 h.)

Ascensor d’accés a les terrasses

En horari de visita cultural i els matins de dilluns a dissabte de 10:00 a 19:00 h

L’entrada amb donatiu inclou una visita per: el temple i el claustre, les terrasses, el cor amb el cadirat del Toisó d’Or, el museu de la Sala Capitular, la Capella del Sant Crist de Lepant i un fullet explicatiu. El cost de la visita cultural (amb donatiu inclòs) és de 7 euros per persona o de 5 euros per a visites en grup. L’entrada per visitar el cor és de 3 euros per persona, igual que la visita a les terrasses, que és de 3 euros per persona. Els tiquets d’entrada es poden adquirir als accessos a la Catedral.

Article relacionat: Curiositats sobre Barcelona

Oracions i Misses

Exterior de la Catedral de Barcelona de nit

Imatge via Pixabay

A més, com a temple dedicat al culte i a la pregària, es permet l’ús als fidels de la capella de Santa Llúcia, que té la seva entrada pel carrer Santa Llúcia, adjacent a la catedral, al Barri Gòtic.

Durant el temps d’oració, s’ubicarà en aquesta capella el Sant Sagrament perquè, qui així ho desitgi, pugui dirigir-se a ell en les seves oracions. L’Horari és el següent: Dies laborables: 12.45-17.45 h Dissabtes: 12.45-17.15 h Diumenges i festes litúrgiques: 14.00-17.15 h. Com a temple catòlic, la seva principal funció és la de celebrar els ritus i les litúrgies pròpies de la confessió catòlica.

Una d’elles i la més important en l’esdevenir diari dels feligresos són les misses. Si vols participar en alguna d’elles, aquests són els horaris de les celebracions:

Feiners (a la Capella del Santíssim – Sant Crist de Lepant) 09:00 Català 10.00 h Català 11.00 h Català 12.00 h Castellà 19.00 h Català. Diumenges i festius (en l’Altar Major) 09.00 h Català 10.30 h Conventual en català 12.00 h Castellà 13.00 h Català 18:00 Castellà 19.00 h Català. Dissabtes i Vigílies A la Capella del Santíssim – Sant Crist de Lepant 09.00 h Català 10.00 h Català 11.00 h Català 12:00 Castellà En l’Altar Major: 18.00 h Castellà 19.00 Català.

Què t’ha semblat la visita a la Catedral de Barcelona? Comparteix amb nosaltres la teva experiència

 

 

 

 

Sobre l'autor

Xavi Maldonado

Deixar un comentari