blog shbarcelona español   blog shbarcelona français   blog shbarcelona english   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona   blog shbarcelona   blog shbarcelona
Vegetarià i vegà

Raw, restaurants sense fogons

Pisos de lloguer a Barcelona
Escrit per Mercedes

Afortunadament, gràcies a la difusió que ha aconseguit la medicina alternativa, avui dia ja sabem que la major part de la nostra salut té relació directa amb el que mengem. I ja situats entre els nous corrents de l’alimentació sana, es destaca la dieta Raw, també dita crua o crudivegana. Des de ShBarcelona volem introduir-te aquest concepte alimentari en aquest article, on us expliquem en què consisteix i a quins restaurants de la Ciutat Comtal tastar els plats d’aquesta gastronomia.

Article relacionat: Nutricionistes vegans de Barcelona

Dieta Raw o Crudiveganisme

Pisos de lloguer a Barcelona

Imatge via Pixabay

Se’n diu Raw-Food els aliments en el seu estat més pur i natural, sense alteracions per mitjà de la cocció. Aquesta manera de menjar busca el màxim aprofitament dels nutrients, i alhora la no ingestió de toxines. Va més enllà de la cuina vegetariana, perquè defensa no tan sols que cal menjar només aliments vegetals, sinó que aquests han d’estar crus, o com a màxim, manipulats al que seria una temperatura ambiental normal. Així s’accepta, per exemple, deshidratar productes a temperatures inferiors a 43° centígrads, ja que per sobre d’aquesta fita els aliments es desnaturalitzen, perdent tota o part de la seva capacitat nutricional, especialment els seus enzims i vitamines. Altres processos naturals que es propugnen són la fermentació, el germinat de llavors, el batut, el liquat i el marinat. S’usen profusament els anomenats super-aliments, productes d’alta capacitat energètica i amb grans propietats salutíferes. Alhora, s’opta per prescindir no només de substàncies d’origen animal, sinó també de qualsevol producte que pugui resultar tòxic, per exemple, el cafè, o els additius químics com la sacarina o el clor de l’aigua. Tots els cereals es prefereixen integrals. Per descomptat, es requereix que els productes siguin ecològics, sense transgènics, i preferentment de conreu o producció local i propera.

Article relacionat: Menjar vegà a Barcelona

Pisos de lloguer a Barcelona

Imatge via Pixabay

Com la majoría de dietes diferenciades voluntàries, com la macrobiótica o la vegetariana, comporta un estil de vida i una filosofia més o menys marcats. Si estàs interessat a saber més d’aquesta forma d’alimentar-te, pots assistir a cursos i tallers com els que imparteix on-line La Cocina de Babette (deshidratació, sopes fresques, etc.) o Crua Gourmet Cuisine (cuina raw, batuts verds, i més) Però si ets dels pioners que ja mengen crudivegà, pots fer àpats fora de casa a Barcelona, perquè ja hi ha restaurants “sense fogons” a la nostra capdavantera ciutat. Per exemple, al barri de Gràcia pots anar a La Mezanina, al carrer de Ramón i Cajal, 2. Si prefereixes anar al Born, una altra opció és el Cafè Blueproject Foundation, al carrer de la Princesa, 57. A l’Eixample, El Racó Ecològic, al carrer del Bruc, 86 és un dels més destacats. I una miqueta més enllà, al barri de la Creu Alta de Sabadell, S’Ha Acabat El Bròquil, al carrer Papa Pius XI, 17 és la última reocmanació que us portem sobre restaurants crudivegans a Barcelona.

No perdis l’oportunitat de tastar una de les gastronomies més naturals a la Ciutat Comtal!

Sobre l'autor

Mercedes

Mercedes és escriptora, community manager i experta en SEO.

Deixar un comentari