blog shbarcelona español   blog shbarcelona français   blog shbarcelona english   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona   blog shbarcelona   blog shbarcelona
El que convé saber

CAMPANYA GRAN RECAPTE D’ALIMENTS

Pisos de lloguer a Barcelona
Escrit per Mercedes

El Gran Recapte d’Aliments a Catalunya 2014 és una campanya solidària, de recollida d’aliments bàsics.

Perquè

Serveix per què les persones més necessitades del nostre entorn rebin ajuda alimentària, i també per donar a conèixer la situació que travessa aquesta gent, degut a la crisi econòmica que ens aclapara des de fa temps.

Com

Segons el representant de la Fundació Banc dels Aliments de Catalunya, l’objectiu d’aquesta sisena edició del Gran Recapte és recollir quatre milions de quilos de productes de menjar de primera necessitat (enfront dels 3.6 de l’any anterior). Els punts de recollida són 2.000, situats a supermercats i mercats, i seran atesos per voluntaris.

Els productes més necessaris són conserves de carn i peix, oli i llet.

Qui

Recollida alimentsLa campanya la duen a terme simultàniament els quatre Bancs dels Aliments que hi ha al nostre país, un per província. Ahir aquestes quatre entitats van fer una crida per aconseguir els 20.000 voluntaris necessaris per dur a terme el Gran Recapte que tindrà lloc els pròxims dies 28 i 29 de novembre.

A nivell espònsors són moltíssimes les grans superfícies i cadenes, empreses d’alimentació, distribució, cartonatges, transports, premsa, etc. que col·laboren amb el projecte, com també ho són els mitjans de comunicació, les personalitats i els organismes oficials.

Compte enrere

Fins al moment s’han apuntat 13.000 voluntaris, gairebé 2.000 menys que a la campanya de l’any passat. Encara en calen 7.000 més.

Concretament, el Banc dels Aliments de Barcelona compta amb 353 entitats i 200 voluntaris, i arriba a 153.000 beneficiaris finals. Les zones amb menor nombre de voluntaris són: els barris de Ciutat Vella, Sants-Montjuïc, Horta-Guinardó i Nou Barris.

Consciència social

Solidària i sostenible, aquesta campanya contribuirà a omplir les prestatgeries de les entitats socials de Catalunya que reparteixen periòdicament aliments a les persones amb escassos recursos.

Un altre dels seus objectius, com hem dit anteriorment, és el de sensibilitzar a la societat del fet que un 20% de la població viu en situació de pobresa, fet del qual a vegades per un motiu o altre passem un xic per sobre…

T’ho posem fàcil

Si el teu desig és participar col·laborant com a voluntari, pots fer-ho a través d’aquest enllaç. Hi pots seleccionar tant el punt com el torn. També si vols pots fer-te coordinador.

Però si no pots ajudar amb la teva feina, també pots fer donacions puntuals o periòdiques, clicant aquí.

És una bona oportunitat per exercitar la solidaritat amb els menys afavorits, fent que el teu temps i els teus recursos els portin el tan necessari menjar, embolicat amb una mica de calor i humanitat. Des de ShBarcelona et suggerim que també els ajudis difonent la informació, per exemple, comentant-ho amb la teva gent, i compartint a les xarxes aquest article.

Gran Recapte

Sobre l'autor

Mercedes

Mercedes és escriptora, community manager i experta en SEO.

Deixar un comentari