blog shbarcelona español   blog shbarcelona français   blog shbarcelona english   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona   blog shbarcelona   blog shbarcelona
El que convé saber

Reciclatge d’oli de cuina utilitzat

Pisos de lloguer a Barcelona
Escrit per Mercedes

Moltes vegades no sabem que fer-ne de l’oli per cuinar que ja hem utilitzat. Normalment, aquest oli, es pot tornar a utilitzar per a fregir, però en algun moment s’ha de llençar, i per això, és molt important saber com llençar aquest element per a tal que sigui reciclat. Des de ShBarcelona volem conscienciar-vos sobre la importància del reciclatge, i per això en aquest article, us volem parlar sobre el reciclatge d’oli de cuina utilitzat a la Ciutat Comtal.

Article relacionat: Ajudem al planeta 

Nous envasos contenidors gratuïts

Pisos de lloguer a Barcelona

Imatge de: residuosprofesional.com via VisualHunt

Des de primers d’octubre, els ciutadans de Barcelona podem deixar el nostre pot d’oli usat als Punts Verds i sortir-ne amb un de nou, net i preparat per ser utilitzat un altre cop. En total s’han fabricat 250.000 envasos que s’estan distribuint progressivament per proveir a tota la ciutat. Els treballadors dels Punts Verds estan informant els ciutadans de les novetats del sistema, i proporcionant-los els nous envasos gratuïtament. Així que ja pots recollir el teu nou envàs retornable en aquests llocs, per posteriorment continuar utilitzant-los fent el bescanvi. Aquesta mesura pretén facilitar el reciclatge, augmentant la recollida d’oli de cuina usat i alhora, generar activitat econòmica a l’àmbit de les persones amb discapacitat, ja que el nou sistema comportarà la creació de llocs de treball que es cobriran amb la contractació de persones amb discapacitat intel·lectual, física o sensorial. Segons dades de l’Ajuntament de Barcelona, des de 2012 ha anat minvant el volum d’oli de cuina recollit, possiblement també a causa del fet que han aparegut al mercat petits electrodomèstics que permeten aprofitar l’oli de cuina usat per a la confecció de sabons de tocador, amb l’addicció d’olis essencials i/o perfums. S’estima que amb aquest nou sistema que facilita la recollida, la xifra d’oli reciclat pugui créixer en un 20% en el primer any respecte a 2013, arribant a assolir els 335.000 litres.

Article relacionat: Campanya gran recapte d’aliments

Pisos de lloguer a Barcelona

Imatge via Pixabay

La gestió de l’oli recollit la realitza la Fundació Asproseat, que incorpora 14 nous llocs de treball per al procés de buidatge, neteja i recollida dels pots. Tretze d’aquests llocs seran ocupats per persones discapacitades. L’oli de cuina usat que es reculli es distribuirà a diferents empreses, on es processarà i es destinarà en un 88% a la fabricació de biodiesel, que posteriorment serà distribuït per diferents comercialitzadores. Aquesta nova acció s’emmarca dins del Pla de Prevenció de Residus Municipals 2012-2015, que apunta estratègies concretes que potenciïn un ús més eficient i racional dels recursos, i un impuls a la prevenció de generació de residus, la seva reutilització i reciclatge.

I tu, ja recicles de manera correcta l’oli de cuina usat?

Sobre l'autor

Mercedes

Mercedes és escriptora, community manager i experta en SEO.

3 Comentaris

  • Hola voldria posar una queixa per ajuntament de BCN . Esperem que desde aquí els hi arribi.
    Desde fa mesos no faciliten el envàs groc de recollida d’oli usat. És a dir jo porto el pot ple i l’empleat buida la part líquids però és queda la meitat de greix sòlid que me’l retorna i em diu que ho haig de llençar aquest producte-que no tinc ni idea de com puc treure- al contenidor marró.
    Que us sembla? Així si que incentiva el reciclatge!!
    Sóc Joan

    • Doncs a mi m’ha passat aquest mati el mateix…he portat 2 pots ben plens,els han buidat i me’ls han retornar amb tot el greix a dins…es normal aixo??

      • Bon día Alicia, sí, sembla que és el protocol que segueixen en la recollida de l’oli. Podeu demanar més informació al respecte a qualsevol punt verd de la ciutat. Per exemple al de les Corts, 93 410 47 01. Espero que serveixi d’ajuda.

        Salutacions!

Deixar un comentari