blog shbarcelona español   blog shbarcelona français   blog shbarcelona english   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona   blog shbarcelona   blog shbarcelona
Cuina espanyola i catalana

Top 5 de restaurants de cuina catalana

Escrit per Estibaliz

A Barcelona hi ha molts tipus de restaurants, de manera que ningú trobarà a faltar la seva gastronomia local. No obstant això, el bonic de visitar o de viure en una ciutat diferent és menjar -o almenys provar- els aliments locals; i precisament a Barcelona la gastronomia regional és deliciosa! Des de ShBarcelona ja us hem recomanat molts tipus de restaurants i de menjars a Barcelona, és per això que ara et volem guiar fent una selecció del top 5 de restaurants de cuina catalana.

El menjar català

top 5 de restaurants de cuina catalanaMolts dels que veniu de fora a passar uns dies, setmanes o mesos a la ciutat de Barcelona us estareu preguntant… ¿Què hi ha de menjar català? Quins són els plats més coneguts de la gastronomia catalana? En quins restaurants de Barcelona puc provar la gastronomia típica d’aquesta zona d’Espanya?

Comencem pel més bàsic: els plats. No pots marxar de Barcelona sense haver provat el pa amb tomàquet, l’escudella, els calçots, la crema catalana i tantes altres delícies de les que en són experts el top 5 de restaurants de cuina catalana. Però per descomptat, hi ha molts més restaurants catalans a Barcelona a part d’aquests i tots ells ofereixen una altíssima qualitat i varietat de propostes.

Article relacionat: Menjar típic català

Restaurants de gastronomia catalana

  1. Els Quatre Gats (Carrer de Montsió, 3). Hi ha un lloc més català? Inaugurat l’any 1897 és un dels llocs mítics de Barcelona. El seu avantatge: està situat en ple centre, al costat del metro Catalunya. El seu desavantatge: sempre està ple! La seva cuina, el seu ambient bohemi i la seva antiga decoració ben conservada l’han convertit en un dels llocs més recomanats a totes les guies per provar l’autèntica cuina catalana.
  1. top 5 de restaurants de cuina catalanaCasa Aliaga (Carrer de la Llacuna, 154). És un secret personal que pot ser que no trobis a les guies, però una autèntica joia de la cuina catalana de mercat. Trobaràs una cuina catalana de qualitat amb els millors productes de les terres catalanes: molta verdura, i sobretot, molts arrossos; des de la típica paella, als més sofisticats de bolets o llamàntol. No t’ho perdis!
  1. Ca l’Isidre (Carrer de les Flors, 12). És un lloc d’alt nivell per a gaudir d’un gran sopar a Barcelona. La seva cuina de mercat està fortament unida a les arrels de la cuina catalana i és el lloc preferit de molts personatges il·lustres, inclòs el Rei d’Espanya. Què és el millor del local? Doncs que hi podràs menjar productes frescos comprats aquell mateix matí al tradicional Mercat de la Boqueria.
  1. Can Culleretes (Carrer d’en Quintana, 5). És un altre dels clàssics de Barcelona, encara més antic que Els Quatre Gats, és el segon restaurant més antic d’Espanya i el primer de tot Catalunya. Us recomanem especialment els seus peixos i mariscs, dos aliments bàsics de la gastronomia catalana.
  1. Cervecería Catalana (Carrer de Mallorca, 236). És un dels llocs clàssics per anar a prendre canyes a Barcelona. Sempre pots anar-hi per demanar el millor del camp i del mar català en format tapes, pintxos i racions, així provaràs una mica de tot d’aquesta gastronomia i amb menys “mal” per la butxaca que en algun dels anteriors.

Article relacionat: 5 bons llocs per menjar fideuà a Barcelona

No esperis més i deixa’ns els teus consells ampliant el nostre top 5 de restaurants de cuina catalana.

Valora aquest post

Sobre l'autor

Estibaliz

Estibaliz és una illenca resident a Barcelona. Mestra en educació infantil i primària, especialista en llengua estrangera.

Deixar un comentari