blog shbarcelona español   blog shbarcelona français   blog shbarcelona english   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona   blog shbarcelona   blog shbarcelona
Cuina espanyola i catalana

Top 5 de restaurants de cuina catalana

Pisos de lloguer a Barcelona
Escrit per Estibaliz

Si visites Barcelona no pot faltar anar a dinar a un bon restaurant de cuina catalana, on degustar els plats més tradicionals de la qualitat més exquisida. La Ciutat Comtal comprèn restaurants de totes les cultures, i dins d’aquesta varietat, no pots deixar de tastar alguna dels nostres suggeriments.

  • Pisos de lloguer a Barcelona

 

Des de ShBarcelona ja us hem recomanat molts tipus de restaurants i de menjars a Barcelona, és per això que ara et volem guiar fent una selecció del top 5 de restaurants de cuina catalana.

Article relacionat: Curiositats de la gastronomia catalana

Restaurants de gastronomia catalana

Per saber quins són els millors restaurants tradicionals de Barcelona, primer haurem de començar per saber el més bàsic: els plats. No pots marxar de Barcelona sense haver provat el pa amb tomàquet, l’escudella, els calçots, la crema catalana i tantes altres delícies de les que en són experts el top 5 de restaurants de cuina catalana. Però per descomptat, hi ha molts més restaurants catalans a Barcelona a part d’aquests i tots ells ofereixen una altíssima qualitat i varietat de propostes.

restaurant de cuina catalana

Foto vía visualhunt.com

1.      Els Quatre Gats

Els Quatre Gats, al carrer de Montsió, 3, al districte de Ciutat Vella. Inaugurat l’any 1897 és un dels llocs mítics de Barcelona. El seu avantatge: està situat en ple centre, al costat del metro Catalunya. Una dada curiosa és que Picasso va ser un client freqüent del restaurant.

El seu desavantatge: sempre està ple! La seva cuina, el seu ambient bohemi i la seva decoració antiga molt ben conservada l’han convertit en un dels llocs més recomanats a totes les guies per provar l’autèntica cuina catalana. Els plats més recomanats són els arrossos i la fideuà.

📍carrer de Montsió, 3

Troba el millor pis de Barcelona 

2.      Casa Aliaga

Un altre restaurant interessant és Casa Aliaga, al Poblenou. És un secret personal que pot ser que no trobis a les guies, però una autèntica joia de la cuina catalana de mercat. Trobaràs una cuina catalana de qualitat amb els millors productes de les terres catalanes: molta verdura, fideuà i sobretot, molts arrossos; des de la típica paella, als més sofisticats de bolets o llamàntol. No t’ho perdis!

📍carrer de la Llacuna, 154

3.      Ca l’Isidre

Ca l’Isidre al barri del Raval, és un lloc d’alt nivell per a gaudir d’un gran sopar a Barcelona. La seva cuina de mercat està fortament unida a les arrels de la cuina catalana i és el lloc preferit de molts personatges il·lustres, inclòs el Rei d’Espanya. Què és el millor del local? Doncs que hi podràs menjar productes frescos comprats aquell mateix matí al tradicional Mercat de la Boqueria.

📍carrer de les Flors, 12

restaurants cuina catalana barcelona

Foto vía visualhunt.com

4.      Can Culleretes

Can Culleretes és un altre dels clàssics de Barcelona, encara més antic que Els Quatre Gats, ja que és el segon restaurant més antic d’Espanya i el primer de tot Catalunya, fundat l’any 1786. Us recomanem especialment els seus peixos i mariscs, dos aliments bàsics de la gastronomia catalana.

A més, a Can Culleretes hi trobaràs la part de venda al públic des d’on podràs encomanar dinar o regalar els seus plats. També tenen el celler en línia per poder gaudir d’un autèntic menú de qualitat on tu vulguis.

📍carrer d’en Quintana, 5

Allotja’t al millor pis de lloguer de Barcelona 

5.      Cerveseria Catalana

Per últim, la Cerveseria Catalana, a l’Eixample, és un dels llocs clàssics per anar a prendre alguna cosa a Barcelona. Sempre pots anar-hi per demanar el millor del camp i del mar català en format tapes, pintxos i racions, així provaràs una mica de tot d’aquesta gastronomia i amb menys “mal” per la butxaca que en algun dels anteriors.

📍carrer de Mallorca, 236

Ens recomanes altres restaurants de cuina catalana a Barcelona?

Sobre l'autor

Estibaliz

Estibaliz és una illenca resident a Barcelona. Mestra en educació infantil i primària, especialista en llengua estrangera.

Deixar un comentari