blog shbarcelona español   blog shbarcelona français   blog shbarcelona english   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona   blog shbarcelona   blog shbarcelona
Art i cultura

Simbologia oculta a la Casa Batlló

Pisos de lloguer a Barcelona
Escrit per Mercedes

Un dels edificis modernistes més visitats i turístics de la Ciutat Comtal és la Casa Batlló, que ja s’ha convertit en un símbol del districte de l’Eixample. Dissenyat per l’arquitecte més important del nostre país, Antoni Gaudí, aquest edifici guarda alguns secrets que no tothom coneix, amb una simbologia oculta en les seves instal·lacions, que ara, gràcies a la realitat augmentada es poden descobrir. Des de ShBarcelona us portem aquest article on us parlem d’aquesta visita guiada, on és possible conèixer la simbologia oculta de la Casa Batlló de Barcelona.

Article relacionat: 5 llocs de la Barcelona de Gaudí

La Casa Batlló a través de la realitat augmentada

Pisos de lloguer a Barcelona

Imatge via Pixabay

La Casa Batlló de Barcelona, obra de l’arquitecte Antoni Gaudí, acaba d’estrenar una nova visita guiada basada en la seva simbologia oculta. Estructurada amb realitat augmentada i animacions en 3 dimensions, permet al visitant desxifrar alguns dels codis simbòlics que estan ocults a l’obra del genial arquitecte. D’aquesta manera el tour es converteix en quelcom semblant a un viatge al passat i al misteri. A través d’una tauleta dotada d’una gran pantalla, es pot observar cadascuna de les estances tal com eren decorades fa més de 100 anys, quan era la residència de la família Batlló. Això converteix l’episodi en un vívid viatge en el temps a mesura que el visitant recorre les habitacions modernistes.  La tauleta detecta la posició en la qual es troba el visitant a cada moment, i mitjançant la superposició de la realitat augmentada, amplia la seva visió, incrementant l’experiència. Així es pot observar el mobiliari i les decoracions antigues als diferents espais de l’habitatge, habitacions que en la seva majoria ara són buides, com la planta noble, en la qual entre d’altres es poden descobrir sofàs, llums, catifes i un altar dedicat a la Sagrada Família. També el dispositiu mostra animacions de les formes orgàniques i naturals que decoren l’edifici amb al·legories del món animal. D’aquesta forma, unes ventilacions es transformen en les brànquies d’un peix, una claraboia en una tortuga marina o una escala es recompon a manera de columna vertebral d’un drac. Tot això va cobrant vida en passar la tauleta pel davant de cada element.

Article relacionat:

Amb la incorporació d’aquests aparells, situats a l’avantguarda de la tecnologia dels museus, s’aconsegueix tal com explica l’historiador de l’art i especialista en Gaudí, Daniel Giralt-Miracle, “compassar la visita al ritme de les noves experiències tecnològiques” i desvetllar aquests detalls invisibles a l’ull humà. S’hi pot veure també una gran maqueta tridimensional i un audiovisual “mapping” titulat “El despertar de la Casa Batlló”, que ajuda a comprendre el treball de l’arquitecte. Aquesta nova vídeo-guia, disponible de forma gratuïta amb l’entrada i operativa en deu idiomes, s’afegeix a l’estrena d’una visita virtual en 360 graus, que es pot veure de forma gratuïta a la seva web, i que permet que els internautes descobreixin els racons més secrets de l’obra modernista, per exemple els baixos, no oberts al públic, en els quals es troba un llarg passadís secret, font de diferents conjectures sobre el seu ús fa més de 100 anys. L’edifici és al Passeig de Gràcia, 43. Des de ShBarcelona us recomanen que veieu el següent vídeo i feu la visita virtual. Segur que us agafaran ganes d’anar-la a veure tot seguit.

Ja has descobert la simbologia oculta de la Casa Batlló amb aquest tour tan interessant?

Sobre l'autor

Mercedes

Mercedes és escriptora, community manager i experta en SEO.

Deixar un comentari