blog shbarcelona español   blog shbarcelona français   blog shbarcelona english   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona   blog shbarcelona   blog shbarcelona
Visitar

La Muntanya de Montserrat

Pisos de lloguer a Barcelona
Escrit per Mercedes

A les rodalies de Barcelona hi podem trobar un gran nombre d’atraccions turístiques que valen molt la pena visitar, espais increïbles i meravellosos com ara la màgica muntanya de Montserrat, un lloc ple de llegendes i història que no deixen a ningú indiferent. La muntanya de Montserrat és considerada la més important i significativa de Catalunya, però coneixem tot sobre ella?. El misteri l’acompanya, per això des de ShBarcelona volem explicar-te més sobre aquesta icònica muntanya propera a la ciutat de Barcelona.

Article relacionat: Montjuïc, la muntanya dels museus

La llegenda

Pisos de lloguer a Barcelona

Imatge via Pixabay

Explica la llegenda que un dissabte a la tarda, l’any 880, uns pastors van veure descendir una llum acompanyada d’una suau melodia. La visió es va repetir el dissabte següent. Durant els quatre dissabtes següents, els va acompanyar el Rector d’Olesa i el fenomen es va repetir puntualment. En tenir notícia del succés, el Bisbe va organitzar una visita al lloc on es veia caure la llum, durant la qual es va descobrir una gruta i en el seu interior van trobar la imatge de la Verge de Montserrat. El Bisbe va interpretar el desig de la Verge de romandre allí, i va ordenar la construcció d’una capella per albergar-la. Aquesta és la llegenda més coneguda de la muntanya de Montserrat, on la mística i la religió és la protagonista.

El Monestir

Pisos de lloguer a Barcelona

Imatge via Pixabay

En l’actualitat i des de 1025 se situa en aquest punt el Monestir de Montserrat, santuari que al costat del de Torreciudad, El Pilar i Lourdes conformen la Ruta Mariana. La Comunitat Benedictina de l’Abadia la formen 80 monjos de la Regla de Sant Benet.

Compta amb una biblioteca amb gairebé 300.000 volums, la famosa escolania de nens cantors (amb el conservatori infantil més antic d’Europa), un museu amb obres d’El Greco, Picasso i Dalí, i també alberga tresors de l‘Antic Egipte, fins i tot una mòmia.

Casos misteriosos

Pisos de lloguer a Barcelona

Imatge via Pixabay

Des de temps remots ha estat considerat un enclavament màgic i estrany. A Montserrat s’han produït nombroses desaparicions de persones, i molts albiraments OVNI i de lluminàries misterioses. També es diu d’ella que és buida per dins, i que en el seu interior existeix un llac subterrani.

Encara que sobre les desaparicions de persones no existeixen dades oficials al públic, se sap que són centenars. Si parles amb algun veí de la zona, t’explicarà que es produeixen gairebé setmanalment les cerques de persones per part d’equips de rescat. Entre els casos documentats, en 1980 va desaparèixer “En Jorba”, un encarregat del tren cremallera de Montserrat, acompanyat pel seu gos. Mai se’ls va tornar a veure.

Al 1980, però solament un mes després, una noia de 18 anys anomenada Gloria, d’Olesa de Montserrat desaparegué també. Uns dies més tard la va trobar un pastor caminant desorientada pel bosc. Després de ser socorreguda, la noia es va tornar a escapar per endinsar-se en el bosc i desaparèixer ja per sempre. Al 1985, Amparo Vielda Puig havia explicat a una amiga que durant les seves excursions, en apropar-se a llocs on hi havia esquerdes profundes, sofria de profunds marejos i que en una ocasió es va sentir fortament atreta cap al regne subterrani de la muntanya. Al cap de pocs dies va desaparèixer i solament es va trobar el seu cotxe a la muntanya.

Article relacionat: Tibidabo: muntanya de tentacions

Al 1990, el periodista Carlos Teixidor s’escapa de casa seva, i és trobat cap a Montserrat. L’endemà, 16 de desembre es torna a escapar i el seu cos és descobert tres setmanes després prop de la Santa Cova. Per últim, auscant a un executiu de 36 anys el cotxe del qual va ser abandonat a l’esplanada del Monestir, al 1998, es va trobar a un home perdut que feia senyals a l’helicòpter. En ser rescatat va assegurar que havia passat les nits dormint al costat de la “dona negra”. Quan els equips de rescat van arribar al punt on l’home havia indicat van trobar el cadàver momificat d’una dona desapareguda feia més de tres anys.

La muntanya de muntserrat és un dels llocs més misteriosos de Catlunya, un espai molt interessant de visitar que no et pots perdre!

Sobre l'autor

Mercedes

Mercedes és escriptora, community manager i experta en SEO.

Comentari

  • mercès mercedes fermosa, però no facis por. explica tot lo bó de la montanya que és molt i recorda al públic que sempre que es mantingui “a dalt” (i no baixi), estarà ben aixoplugat de tot perill. que vagi molt bé

Deixar un comentari