blog shbarcelona español   blog shbarcelona français   blog shbarcelona english   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona   blog shbarcelona   blog shbarcelona
Art i cultura

Un Museu Picant

Dona observant un quadre de caràcter eròtic
Escrit per Mercedes

Si t’allotges a Barcelona i estàs buscant plans diferents per a la teva visita a la Ciutat Comtal, has de saber que la ciutat disposa d’un gran nombre d’establiments d’allò més curiosos, que faran de la teva visita un record memorable. Un d’aquests llocs diferents i interessants de visitar és el Museu Eròtic de Barcelona, un museu d’allò més excitant que et farà veure amb altres ulls la història de l’erotisme i com s’ha viscut al llarg del temps, i per això, des de ShBarcelona us portem aquest article amb informació sobre el museu més picant de Barcelona.

Article relacionat: Els museus més desconeguts de Barcelona

El Museu Eròtic de Barcelona

Obra d'art de temàtica eròtica

Imatge via Pixabay

Entre la múltiple oferta cultural disponible a la nostra ciutat, hi destaca una singular proposta, el Museu de L’Eròtica de Barcelona (MEB). És el primer a Espanya que tracta sobre art i cultura eròtica, un tema que ha acompanyat l’home al llarg de la historia, i va néixer amb la intenció de convertir-se en un centre d’informació didàctic sobre l’erotisme. Més de 800 peces d’art conformen aquest curiós espai, ubicat al centre de Barcelona, a La Rambla, 97. A través de diverses facetes com són literatura, arts plàstiques, historiografia, arqueologia o antropologia, es conforma un recorregut per aquest incitant món. Al llarg de la mostra el visitant es troba amb diferents objectes provinents d’altres cultures, tant en el seu vessant ritual o religiós com en la seva expressió eròtica o lúdica. Es mostra al públic talles i il·lustracions procedents de llocs remots com el Rajasthan, que mostren escenes provinents d’antics tractats com el KamaSutra i l‘Ananga Ranga. També s’hi troba l’escenografia sadomasoquista del segle XVII, o nombrosos amulets fàl·lics, figures en fusta, talles eròtiques japoneses, diverses fotografies… Altres seccions de la col·lecció són: Erotisme a l’Europa dels S. XIX i XX, Vídeo-col·lecció eròtica del Rei Alfons XIII, Tradició fàl·lica, Cultura Pin Up, Grans genis de la pintura, Rècords Sexuals, Fetitxisme, i El jardí eròtic, un espai íntim i suggerent.

Article relacionat: Quins museus són gratis a Barcelona

Quadre d'estil japonès de temàtica eròtica

Imatge via Pixabay

Recentment s’han incorporat a la seva col·lecció permanent dues obres. Ambdues són gravats de la Suite 347 de Pablo Picasso, titulades “Cita al Bany Turc: dones prenent el sol a la piscina”, i “Carro romà amb la caiguda d’una amazona, dona nua i espectadors”. La directora del museu, Sigrid Cervera, ha explicat que “malgrat la seva modèstia, el MEB té voluntat de ser un referent en la difusió de la cultura eròtica, i la incorporació d’aquests dos gravats de Picasso és un punt d’inflexió en la concepció del museu”. L’interès del centre és continuar aquesta línia d’adquisicions i, en commemoració dels 25 anys de la mort de Salvador Dalí, incorporarà pròximament dues peces de l’artista empordanès, una ceràmica i una obra gràfica. També es té previst estrènyer relacions amb altres museus eròtics del món, de fet ja han començat a col·laborar amb el Museum of Sex de Nova York. Obre de 10 a 24 hores, tot l’any (excepte el dia de Nadal), i les seves tarifes són de 9 € l’entrada general i 8 € la reduïda, per a estudiants, jubilats i titulars del Carnet Jove. Cada tarda a les 16.30 s’hi fa un tour guiat gratuït amb la seva “Marilyn Monroe”. I fins al propvinent 12 de maig s’hi pot veure una exhibició d’escultures eròtiques de l’escultor Rob MacDonald, que duu per títol “Contradiction of Attraction”.

 

No et perdis l’ocasió de fer la visita més excitant a Barcelona!

Sobre l'autor

Mercedes

Mercedes és escriptora, community manager i experta en SEO.

Deixar un comentari