blog shbarcelona   blog shbarcelona français   blog shbarcelona castellano   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona português   blog shbarcelona   blog shbarcelona   blog shbarcelona
Els barris de Barcelona

VIDEO: Què visitar al barri del Raval?

Escrit per Mariona

Aquest barri tan actiu i ple de racons interessants ubicat al districte de Ciutat Vella, va néixer a partir dels camps i camins rurals que es trobaven fora de les muralles medievals de la ciutat. Avui en dia, és un dels barris de moda de la ciutat i el més multicultural de tots. Per una banda, té un costat fosc que no s’ha de passar per alt: és un dels barris més polèmics, no és precisament el lloc més net ni segur de Barcelona i sempre ha destacat per ser una zona poc recomanable pels turistes pels múltiples robatoris, encara que ja porta uns anys en plena transformació. Va començar a fer-se famós a l’albergar nombrosos estudis d’art, galeries i llibreries, convertint-se així en una de les zones amb més oferta cultural de tota Europa.

Però existeixen molts altres motius que han fet que el Raval es converteixi en un lloc molt atractiu, com per exemple, els rastres del seu passat, una sorprenent oferta de comerços i botigues exclusives amb roba que no trobaràs en cap altre lloc. Així doncs, a ShBarcelona t’explicarem què visitar al Raval de Barcelona, un barri interesant i inesgotable, amb personalitat, caràcter, autenticitat…i on en cadascun dels seus carrers sempre s’hi cou alguna cosa.

Rambla del Raval.

És l’avinguda més ample i moderna del barri i la més jove de les rambles de Barcelona, ja que va ser construïda l’any 2000, ple que va ser necessari enderrocar cinc illes de cases. Actualment, alberga molta vida diürna i nocturna: edificis d’oficines, nous hotels, restaurants de cuina catalana, paquistanesa i hindú, bars de copes… Però a part de la gran oferta comercial, és interessant visitar la gegantina i famós escultura del Gat, obra de l’artista Fernando Botero, que van col·locar en aquest mateix carrer, així com el mercat obert del Raval, una fira de joves dissenyadors urbans i artesans independents que partint de tècniques variades i modernes, cada cap de setmana tenen un espai de venta en aquest carrer amb expositors de tot tipus (bijuteria, joieria, accessoris, decoració, roba, sabons, cosmètica…).

Museu d’Art Contemporani de Barcelona

El MACBA, declarat museu d’interès nacional per la Generalitat de Catalnuya, està dedicat a l’exposició d’obres de la segona meitat del segle XX. Transmet l’art contemporani, ofereix una multiplicitat de visions i genera debats crítics sobre l’art i la cultura.

Actualment, ocupa varis edificis al voltant de la Plaça dels Àngels i, en el seu interior, trobaràs l’art modern més selecte (pintura, escultura. Arquitectura, instal·lacions com performance, videoart…).

Centre de Cultura Contemporània de Barcelona

El CCCB té com a temàtica la ciutat i la cultura urbana i s’ha convertit en un dels centres culturals i expositius més visitats de Barcelona. Compte amb vàries sales d’exposicions, debats, concerts, i festivals, entre altres coses i disposa d’un arxiu o memòria contemporània (documents, publicacions, arxius digitals i audiovisuals…). Pots aprofitar per visitar alguna de les seves exposicions temporals, tafanejar la botiga i el Pati de les Dones, on suposadament es veu el mar reflectit en la seva façana.

Palau Güell

Un altre dels llocs per visitar el Raval, és el Palau Güell. La rica família Güell va encarregar a l’arquitecte Antoni Gaudí que els construís aquest palau on van viure tota la seva vida. Combina l’estructura típica dels palaus gòtics medievals amb innovacions com l’arc parabòlic, molt característic de la seva obra, i la façana exterior està decorada amb diferents materials (fusta, ferro forjat, ceràmica vidriada…). Aquest monument és una de les obres més increïbles de Gaudí i ha estat declarada Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO.

La Boqueria

Es tracta del mercat d’alimentació més gran de Catalunya i el més antic i complert de Barcelona. S’ha convertit en una atracció turística i és de visita obligada, perquè és el millor aparador de matèries primes de la ciutat. Té una superfície de 2583 m2, amb més de 300 parades plenes d’encant que ofereixen tot tipus de productes frescos locals i exòtics, com fruites, verdures, sucs, carn, peix, mariscos, xocolates i mils més. Sens dubte, és el mercat preferit per turistes, compradors locals i restaurants de la ciutat, per ser el més variat en quant a oferta alimentària.

Turisme pel raval

Si encara tens dubtes sobre què visitar al Raval de Barcelona, l’únic barri que segueix tenint un aire bohemi però on el modernisme s’ha instal·lat passant a ser la casa dels hipsters, pots entrar en alguna botiga de roba vintage, on trobaràs tots els complements per ser el més trendy, visitar el Museu Marítim de Barcelona, veure alguna exposició en una de les tantes galeries d’art (la més recomanable per trajectòria i contingut és la Galeria dels Àngels), fer una visita al Gran Teatre del Liceu (de dilluns a divendres la visita guiada inclou un recorregut pel Cercle del Liceu, un club privat amb una important col·lecció de pintura i arts decoratives del modernisme català) o relaxar-te en el monestir Sant Pau del Camp.

VIDEO: Què visitar al barri del Raval?
5 (100%) 1 vote

Sobre l'autor

Mariona

Mariona és una jove redactora que viu a Barcelona.

Comentari

  • Hola Mariona.
    Passejar per Barcelona sempre és una experiència meravellosa. Sobretoto pels que vivim fora de la ciutat i anem a gaudir-la. Fa temps que no m´atanço pel Raval. M´he quedat amb ganes.
    Una abraçada,

Deixar un comentari