blog shbarcelona español   blog shbarcelona français   blog shbarcelona english   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona   blog shbarcelona   blog shbarcelona
Els barris de Barcelona

VIDEO: Què visitar al barri del Raval?

Pisos de lloguer a Barcelona
Escrit per Mariona

Aquest barri tan actiu i ple de racons interessants ubicat al districte de Ciutat Vella, va néixer a partir dels camps i camins rurals que es trobaven fora de les muralles medievals de la ciutat. Avui en dia, és un dels barris de moda de la ciutat i el més multicultural de tots. Existeixen diversos motius que han fet que el Raval es converteixi en un lloc molt atractiu, com per exemple, els rastres del seu passat, una sorprenent oferta de comerços i botigues exclusives amb roba que no trobaràs en cap altre lloc. Així doncs, a ShBarcelona t’explicarem què visitar al Raval de Barcelona, un barri interesant i inesgotable, amb personalitat, caràcter, autenticitat…i on en cadascun dels seus carrers sempre s’hi cou alguna cosa.

Article relacionat: Les meravelles del Raval de Barcelona

Fes turisme pel raval

Pisos de lloguer a Barcelona

Imatge de: h5b9 via VisualHunt

La Rambla del Raval és l’avinguda més ample i moderna del barri i la més jove de les rambles de Barcelona, ja que va ser construïda l’any 2000, ple que va ser necessari enderrocar cinc illes de cases. Actualment, compta amb una vida diürna i nocturna molt animada: edificis d’oficines, nous hotels, restaurants de cuina catalana, paquistanesa i hindú, bars de copes… Però a part de la gran oferta comercial, és interessant visitar la gegantina i famós escultura del Gat, obra de l’artista Fernando Botero, que van col·locar en aquest mateix carrer, així com el mercat obert del Raval, una fira de joves dissenyadors urbans i artesans independents que partint de tècniques variades i modernes, cada cap de setmana tenen un espai de venta en aquest carrer amb expositors de tot tipus (bijuteria, joieria, accessoris, decoració, roba, sabons, cosmètica…). El MACBA, declarat museu d’interès nacional per la Generalitat de Catalnuya, està dedicat a l’exposició d’obres de la segona meitat del segle XX. Transmet l’art contemporani, ofereix una multiplicitat de visions i genera debats crítics sobre l’art i la cultura. Actualment, ocupa varis edificis al voltant de la Plaça dels Àngels i, en el seu interior, trobaràs l’art modern més selecte (pintura, escultura. Arquitectura, instal·lacions com performance, videoart…). Per altra banda, el CCCB, Centre de Cultura Contemporània de Barcelona, té com a temàtica la ciutat i la cultura urbana i s’ha convertit en un dels centres culturals i expositius més visitats de Barcelona. Compte amb vàries sales d’exposicions, debats, concerts, i festivals, entre altres coses i disposa d’un arxiu o memòria contemporània (documents, publicacions, arxius digitals i audiovisuals…). Pots aprofitar per visitar alguna de les seves exposicions temporals, tafanejar la botiga i el Pati de les Dones, on suposadament es veu el mar reflectit en la seva façana.

Article relacionat: Festes majors del Raval

Pisos de lloguer a Barcelona

Imatge de: katherineprice via VisualHunt

Un altre dels llocs per visitar el Raval, és el Palau Güell. La rica família Güell va encarregar a l’arquitecte Antoni Gaudí que els construís aquest palau on van viure tota la seva vida. Combina l’estructura típica dels palaus gòtics medievals amb innovacions com l’arc parabòlic, molt característic de la seva obra, i la façana exterior està decorada amb diferents materials (fusta, ferro forjat, ceràmica vidriada…). Aquest monument és una de les obres més increïbles de Gaudí i ha estat declarada Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO. La Boqueria és el mercat d’alimentació més gran de Catalunya i el més antic i complert de Barcelona. S’ha convertit en una atracció turística i és de visita obligada, perquè és el millor aparador de matèries primes de la ciutat. Té una superfície de 2583 m2, amb més de 300 parades plenes d’encant que ofereixen tot tipus de productes frescos locals i exòtics, com fruites, verdures, sucs, carn, peix, mariscos, xocolates i mils més. Sens dubte, és el mercat preferit per turistes, compradors locals i restaurants de la ciutat, per ser el més variat en quant a oferta alimentària. Si encara tens dubtes sobre què visitar al Raval de Barcelona, l’únic barri que segueix tenint un aire bohemi però on el modernisme s’ha instal·lat passant a ser la casa dels hipsters, pots entrar en alguna botiga de roba vintage, on trobaràs tots els complements per ser el més trendy, visitar el Museu Marítim de Barcelona, veure alguna exposició en una de les tantes galeries d’art (la més recomanable per trajectòria i contingut és la Galeria dels Àngels), fer una visita al Gran Teatre del Liceu (de dilluns a divendres la visita guiada inclou un recorregut pel Cercle del Liceu, un club privat amb una important col·lecció de pintura i arts decoratives del modernisme català) o relaxar-te en el monestir Sant Pau del Camp.

*Imatge destacada: john weiss via VisualHunt

Ja has visitat aquest famós barri de la Ciutat Comtal?

Sobre l'autor

Mariona

Mariona és una jove redactora que viu a Barcelona.

Comentari

  • Hola Mariona.
    Passejar per Barcelona sempre és una experiència meravellosa. Sobretoto pels que vivim fora de la ciutat i anem a gaudir-la. Fa temps que no m´atanço pel Raval. M´he quedat amb ganes.
    Una abraçada,

Deixar un comentari