blog shbarcelona español   blog shbarcelona français   blog shbarcelona english   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona   blog shbarcelona   blog shbarcelona
Exposicions

MEDITERRANI A COSMOCAIXA

Pisos de lloguer a Barcelona
Escrit per Mercedes

L’exposició organitzada per Cosmocaixa, “Mediterrani: El nostre mar com mai ho has vist”, està a punt de finalitzar. Iniciada al desembre de 2013, aquesta mostra ens apropa al mar mediterrani d’una manera nova, explicant-nos detalls d’ell que no surten als tractats de geografia.

Exposició CosmocaixaEl terme Mediterrani prové del llatí i significa “enmig de terres”, li van posar perquè ocupa una posició central entre països, continents i cultures. Les seves aigües banyen la part sud d’Europa, Àsia Occidental i Nord d’Àfrica, i connecta amb l’oceà Atlàntic a través de l’estret de Gibraltar.

A la seva vora van néixer cultures tan essencials per a la humanitat com la grega, la romana o l’egípcia. Cada una l’anomenat d’una manera diferent al llarg de la història, i així per als romans era el Mare Nostrum, per als grecs Thalassa o per als egipcis antics el Gran Verd.

Endinsar-se en un banc de tonyines, observar amb els teus ulls l’evolució de la crisi salina i descobrir quins són els perills reals que amenacen el futur del nostre mar, són solament algunes de les coses que podràs experimentar en conèixer aquest mar com mai ho has fet.

Molt més que una exposició sobre vida marina, és una reflexió sobre la nostra relació amb el mar i sobre com hem d’actuar davant els seus reptes: la superpoblació de les seves costes i les seves limitades capacitats de renovació. Ens diu com podem ajudar perquè deixi de ser una de les zones amb nivells de contaminació i d’espècies en perill d’extinció de les més altes del món.

Comprensió científica, aspectes físics, geogràfics i ecològics són els apartats de la mostra. Hi veurem la riquesa de la seva biodiversitat, flora i fauna i sobretot, com aquest ecosistema es manté en delicat equilibri. Redescobrirem la cultura mediterrània, des de la seva gastronomia a la seva riquesa lingüística, investigant per reflexionar sobre el seu futur, amb preocupació però també amb optimisme davant les perspectives que obren els nous programes de recerca i desenvolupament.

Encara tens temps de visitar aquesta extraordinària exposició fins a mitjans del gener 2015, a més la visita és gratuïta. Pots descarregar tantes invitacions com necessitis a través d’aquest enllaç. A més de l’entrada, t’obsequien amb una llibreta exclusiva.


És realment espectacular. Si encara no hi has anat, no te’n oblidis! Escriu-ho ben gran a la teva agenda!

CosmoCaixa foto

Sobre l'autor

Mercedes

Mercedes és escriptora, community manager i experta en SEO.

Deixar un comentari