blog shbarcelona español   blog shbarcelona français   blog shbarcelona english   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona   blog shbarcelona   blog shbarcelona
Costums i tradicions catalanes

Sant Jordi a Barcelona 2023

Casa Batlló a Sant Jordi Barcelona
Escrit per ShBarcelona

Sant Jordi, la festa del llibre i la rosa, és una de les celebracions més esperades a Barcelona. Cada 23 d’abril, els carrers de la ciutat s’omplen de roses i llibres, i es respira un ambient especial en el qual la cultura i la tradició s’uneixen per a celebrar l’amor i l’amistat.

És el moment ideal per a veure com pràcticament tots els carrers de Barcelona respiren una màgia diferent. Per a aquest 2023, hi ha diferents sorpreses i activitats en els diferents districtes. Vols saber com gaudir de Sant Jordi a Barcelona enguany? Continua llegint.

Com se celebra Sant Jordi a Barcelona?

Durant Sant Jordi, la ciutat de Barcelona es converteix en un gran mercat de llibres i roses, i se celebra en honor al patró de Catalunya, que és conegut per haver lluitat contra un drac per a salvar a una princesa. Segons la llegenda, de la sang del drac va néixer una rosa que Sant Jordi va regalar a la princesa.

Moltes parelles intercanvien llibres i roses com a mostra d’amor i amistat. Cada any hi ha moltes activitats culturals, com a concerts, exposicions, representacions teatrals i lectures de poesia en tota la ciutat.

Un dels llocs més emblemàtics per a celebrar Sant Jordi a Barcelona és La Rambla, on es concentra gran part de les parades de llibres i flors. També és comú veure a autors i escriptors signant llibres a les botigues i llibreries de la ciutat.

Sant Jordi a Barcelona

Llibre i rosa a Sant Jordi

On se celebra Sant Jordi a Barcelona?

Enguany, la gran novetat de la celebració de Sant Jordi a Barcelona és la recuperació de l’espai de les Rambles per a la festa. A causa de les limitacions de la pandèmia en anys anteriors, s’havia perdut aquest espai emblemàtic de la ciutat, però enguany tornarà a tenir protagonisme.

Els dos primers trams de les Rambles estaran ocupats únicament pels floristes i els professionals del llibre per a fer la celebració més flexible i menys densa. La zona de Ciutat Vella i Plaça Reial estarà dedicada a entitats, associacions i col·lectius de tota mena.

A més, es crearà unasuperilla literària en Passeig de Gràcia, des de Gran de Gràcia fins a Plaça Catalunya, que inclourà una zona professional del llibre i la rosa, així com una zona per a entitats del barri en la part superior de Gran de Gràcia.

En altres districtes de la ciutat també hi haurà espais dedicats a la celebració de Sant Jordi, com per exemple en les següents ubicacions:

  • Les Corts: Avinguda Digonal (Pau Romeva/Joan Güell)
  • Sant Andreu: Plaça d’Orfila
  • Sarrià: Plaça de Sarrià
  • Sants-Montjuïc: Rambla de Sants i Carrer de la Diputació
  • Horta-*Guinardó: Plaça d’Eivissa
  • Nou Barris: Marquesina de la Via Júlia i Plaça de Virrei Amat
  • Sant Martí: Rambla del Poblenou

Article relacionat: Museus gratis a Barcelona? Sí!

Les dates més significatives de Sant Jordi 2023

Hi ha diferents activitats previstes per a la celebració de Sant Jordi a Barcelona, per la qual cosa et deixem aquí com es distribuiran els dies:

19 a 21 d’abril: Diàlegs de Sant Jordi, un espai de trobada entre autors i lectors a les Biblioteques de l’Esquerra de l’Eixample.

22 d’abril: Pregó de Sant Jordi a càrrec d’Imma Monsó, a les 18:00h en el Va salar de Cent de l’Ajuntament de Barcelona.

• 23 d’abril: Superilla de Sant Jordi entre Gran Via de les Corts Catalans i Avinguda Diagonal (a partir de carrer de Balmes i carrer de Pau Claris).

  • Pisos de lloguer a Barcelona

Portes obertes per Sant Jordi 2023

Enguany tornen les portes obertes per Sant Jordi 2023 a Barcelona. L’Ajuntament de Barcelona celebra una jornada de portes obertes de 10 a 20h, l’accés és lliure i gratuït, però amb aforament limitat. Si desitges més informació sobre això, fes clic aquí.

Llocs emblemàtics Sant Jordi 2023

Alguns edificis singulars i espais emblemàtics de la ciutat es preparen per a celebrar el dia dels llibres i les roses. Una experiència única i inoblidable, plena de cultura, amor i passió pels llibres i les roses. Des de ShBarcelona et recomanem presenciar la Casa Batlló, i admirar una bellesa única que es veu solament una vegada a l’any.

No importa si ets local o turista, la celebració de Sant Jordi a Barcelona és una cosa que no et pots perdre. Així que, si tens l’oportunitat de visitar aquesta bella ciutat a l’abril, assegura’t de marcar en la teva agenda aquest dia tan especial i experimentar tot el que té per a oferir.

Sobre l'autor

ShBarcelona

ShBarcelona és una agència immobiliària situada a la ciutat comtal de Barcelona que ofereix pisos de lloguer i venda. En el blog et comptem tot el relacionat amb el sector immobiliari, tràmits administratius, esdeveniments i plans a Barcelona.

Deixar un comentari