blog shbarcelona español   blog shbarcelona français   blog shbarcelona english   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona   blog shbarcelona   blog shbarcelona
Costums i tradicions catalanes

Curiositats sobre Barcelona

Pisos de lloguer a Barcelona
Escrit per Xavi Maldonado

No és una casualitat que la ciutat de Barcelona sigui una de les ciutats més visitades d’Europa. La Ciutat Comtal és preciosa, cosmopolita i amb una infinitat de possibilitats per a gaudir-la. A més, està situada a la vora del mar Mediterrani, el que garanteix bon temps durant gairebé tot l’any. Barcelona és una ciutat que enamora als amants de la cultura, l’art i la història, però també aquells que busquen sol, platja i diversió. La Sagrada Família, el Parc Güell, la Catedral, el Museu Picasso i la Rambla són algunes de les visites obligades, però Barcelona és molt més. Avui, en aquest article de ShBarcelona, volem explicar-vos algunes de les curiositats de la Ciutat Comtal, perquè conegueu la ciutat més enllà del que apareix a les guies turístiques.

Article relacionat: Els 5 millors llocs per visitar si estàs de pas a Barcelona

Petites històries sobre la ciutat

Pisos de lloguer a Barcelona

Imatge de: jcarlosn via VisualHunt

Passejar pel Barri Gòtic és sinònim de submergir-se en la història de la ciutat, i és més que recomanable. Als seus carrerons estrets es respira un ambient especial. Et proposem que t’acostis a la plaça de Sant Felip Neri, on, a les façanes que envolten la plaça, podràs observar les cicatrius d’una època més fosca per a la ciutat. Els forats de les parets són la conseqüència de bales i metralla de l’època franquista. Com homenatge a les persones que van perdre la vida allà, s’han deixat aquestes marques malgrat les restauracions que s’han fet a la zona. Segur que si has visitat el centre, coneixes el carrer Portal de l’Àngel. És un dels carrers comercials més importants de la ciutat. Doncs bé, antigament era una de les entrades a Barcelona i sobre d’aquesta porta es va col·locar una estàtua d’un àngel, i per això el seu nom. Ara aquest àngel és a la façana d’uns dels primers edificis del carrer. La pròxima vegada que passegis per allà t’animem que busquis l’estàtua, a veure si la trobes.

Article relacionat: La Barcelona desconeguda a l’abast del turista

Pisos de lloguer a Barcelona

Imatge de: Jamison Wieser via VisualHunt

Qui no coneix la Rambla? És una de les zones més visitades de la ciutat, al districte de Ciutat Vella. Però, sabies que als portals dels números 22 i 24 d’aquest carrer hi havia uns forats a terra? Són ni més ni menys que les marques de trepitjar constantment de les prostitutes, que van deixar aquestes marques en el marbre a la dècada dels cinquanta. Els hostals dels números 22 i 24 de la Rambla eren coneguts com les habitacions de la Maria, i en els seus portals passaven llargues hores les prostitutes de la ciutat, a l’espera de pujar a l’habitació amb algun client. Tanmateix, en una de les reformes de l’edifici van decidir tapar aquests forats, la bona notícia però, és que encara es poden veure al bar Amaya, just al lateral del carrer. Durant la guerra civil es van construir búnkersrefugis antiaeris perquè la població pogués protegir-se dels bombardejos. Un dels refugis encara es pot visitar, el Refugi 307. Està a la zona de Poble Sec i va ser construït amb l’ajuda dels veïns del barri. Tenia 3 entrades, 400 metres de túnels i comptava amb diferents estances com una infermeria, lavabos o una sala de jocs per als nens. És un dels millors exemples dels refugis construïts a la ciutat i que els curiosos de la història haurien de visitar.

En saps altres curiositats sobre la ciutat de Barcelona? Comparteix-los amb nosaltres!

Sobre l'autor

Xavi Maldonado

Deixar un comentari