blog shbarcelona español   blog shbarcelona français   blog shbarcelona english   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona   blog shbarcelona   blog shbarcelona
El que convé saber

A La Rambla ja no es venen animals vius

Pisos de lloguer a Barcelona
Escrit per Mercedes

Des que el 2003 entrés en vigor la Llei Catalana de Protecció Animal de Catalunya, i fossin desenvolupades les corresponents ordenances municipals al respecte, la venda d’animals als anomenats “ocellaires” de La Rambla de Barcelona ha anat desapareixent a poc a poc de la popular via barcelonesa, en part perquè les autoritats han anat fent una mica “els ulls grossos” davant aquestes concessions municipals que han funcionat durant més de 150 anys.

 Malgrat que el mateix Ajuntament havia “permès” oficiosament aquestes activitats, ara ha decidit obrir un expedient sancionador a l’últim venedor que mantenia l’activitat.  Fonts municipals han explicat als mitjans que en aquesta última parada es venien animals de sang freda, tortugues i peixos majoritàriament, i que el propietari la manté oberta en l’actualitat, però únicament ven gàbies i aliments per a mascotes.

 Per part seva, l’organització animalista Libera! es congratula que Barcelona tingui a partir d’ara un passeig com és La Rambla, totalment ètic i legal, gràcies a les investigacions i negociacions de Libera! i altres organitzacions animalistes amb la col·laboració de l’Ajuntament de la ciutat, que en 2010 es comprometé al cessament de la venda d’animals a l’esmentada via

De les 11 parades que hi havia on es venien animals, 9 es varen reconvertir entre el 2010 i el 2011, i les altres dues han cessat en l’activitat en aquest mateix 2013.

 La part de la Rambla anomenada col·loquialment “dels ocells” es diu en realitat dels Estudis, i comprèn des del carrer de Bonsuccés  al carrer del Carme.  Si vols saber més sobre aquest tram de la Rambla, fes clic aquí.  És la segona denominació començant a contar des de la Plaça de Catalunya, i en total són sis els trams amb nom independent:  Rambla de Canaletes, dels Estudis, de Sant Josep, dels Caputxins, de Santa Mònica, i finalment, del Mar.

Des de ShBarcelona et recomanem que si no ho has fet encara, passegis aquesta singular via d’una punta a l’altre.  A la foto, una retrospectiva d’una parada.

Rambla Els estudis

Sobre l'autor

Mercedes

Mercedes és escriptora, community manager i experta en SEO.

Deixar un comentari